Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Nejhorší je, že důsledky chování, které je vidět v tom videu se projeví nejvíc v pozdějším věku a pak v dospělosti. Takové matky ale nevidí dál než do příštích alimentů.

Pak děti zoufale hledají své otce, členy rodiny, jsou frustrované z osudu, který jim nevědomky přichystala jejich starostlivá maminka.

Zpřetrhání vazeb z otcem, nebo matkou vede u dětí během života k nevratným důsledkům.

3 0
možnosti
VIO

Ovšem sexuální zneužívání vede k horším důsledkům. Proto, někdy je zpřetrhání  vazeb jedinou možností. K případu paní Michalákové mám málo informacích abych se mohl jak koli vyjádřit, ale už jen z jejích rozporu plných výpovědí je vidno, že něco zatajuje. Podezření na sexuální zneužívání si norské úřady nevymysleli, ale bylo jim nahlášeno od pracovnic školky. Já rozumím, že každá matka má potřebu rvát se i za cizí děti, ale někdy je lepší to nechat na profesionálech kteří mají k dispozici více informací než my.

1 0
možnosti
Foto

Činnost soudů, OSPOD, soudních znalců, advokátů a policie uvádí mnoho otců v ČR [>-] do podobného zoufalství jako norský systém paní M. Tyto rgány se stávají specialisty na pomižování lidské důstojnosti (jestliže nezačnou respektovat Ústavu, LZPS). Podle paragrafu bla bla bla tu člověk přichází o dětiV i o majetek!!.

3 0
možnosti
MK

Hrozně se mi líbí, jak značná část lidí podle informací z médií  má hned jasno. Já naopak vidím však různé nesrovnalosti. Třeba u toho českého případu se píše, že celou věc má na svědomí "logopedka" navíc prý bez "papírů", ale když jsem si  přečetl dnešní článek, tak ona je toto jen oznámila příslušný orgánům a ti by rozhodně děti na jen tak neodebrali. Navíc   policie prohlásila, že to nebylo "jen koupání". No pak ta sebevražda..... Stát se to mně, že bych byl z něčeho takového jenom nařknut, tak bych asi nemohl už diskutovat, protože bych si to s dotyčným vyřídil ručně a asi bych už bruče

l za těžké ublížení na zdraví, ale rozhodně bych nepáchal sebevraždu. Nebylo náhodou to, z čeho byl dotyčný podezřelý skutečnou příčinou sebevraždy, ale to se bohužel už nedozvíme.

4 1
možnosti
JK

Víte, ono na tom je to zvláštní, že to řízení začlo probíhat na základě DOMNĚNKY.

K dnešku je o fous informací víc, takže budiž. Ale PŘEDTÍM - 

Jak může existovat tak ZÁVAŽNÉ obvinění na základě dětských odpovědí ???? Jak chce někdo dokázat, že to bylo pravdivé ? Bez záznamu, jen dětská slova, možná vyřčená jako odpověď na návodné otázky???

To mě na tom nejvíc děsi, že - stačí pouhá domněnka.. 

Zásadně nechápu, proč se z takových "pohovorů" s dítětem nemusí dělat přinejmenším alespoň ZVUKOVÝ  ZÁZNAM. Aby byla možná zpětná kontrola! 

Protože jako v každé skupině, tak i mezi sociálními pracovníky či lékaři, nebo kterékoliv - NEEXISTUJE záruka, že ten tazatel CHCE být naprosto střízlivě racionálně objektivní, že to umí! Že nemá tendenci vysvětlovat si sdělení protistrany jinak, než je faktická skutečnost!

Důsledky bývají šílené, proto by měla být silná možnost takto označených "pachatelů" se bránit. Proti nařčení TAKOVÝM způsobem je člověk naprosto bezmocný, protože spousta lidí si řene - není šprochu, aby na něm nebylo pravdy aspoň trochu. V těchto případech třetí strana chybí, takže by určitě takové nařčení mělo být podloženo záznamem !!!

Citace odjinud - "A je to krásné: psycholožka říkala, že logopedka říkala, že dítě říkalo… Kdo by v takové situaci nekonal !"

1 0
možnosti
JH

Pane Hodino, považuji za skandální, že si přihříváte polívčičku na utrpení paní Michalákové. Apropo - když vám jde tolik o blaho dětí, není to tak, že pro ně je lepší úplná rodina než "střídavka"? Proč jste se tedy rozvedl?

4 0
možnosti
Foto

Pane Hofírku, máte pravdu pouze v tom, že úplná rodina je nejlepší.

1 0
možnosti
Foto

Základ, kterému pan Hodina není schopen porozumět, je v tom, že pokud se rodiče dětí tak sobecky rozhádají, že se o děti perou, je každá rada drahá.

Ale uznávám, že to, co si dovolují matky českých dětí -  a sice ignorovat rozhodnutí soudu - by si v jiných zemích zcela jistě nedovolily.

2 2
možnosti
Foto

Základ, kterému pan Hermánek a pan Kopřiva nejsou schopni porozumět, je, že pokud se rodiče dětí rozhádají, rada je zcela prostá - stát musí chránit právo obou rodičů na výchovu dětí a právo dětí na péči obou rodičů.

6 0
možnosti
Foto

Jak víte, že to obvinění bylo nesmyslné?

1 0
možnosti
VK

Pane Hodino,

stát se musí často stavět mezi rodiče a dítě proto, že rodiče jsou schopni spolu plodit děti, ne každý je zvládne dobře vychovávat (to by nebyl až takový problém). Hlavní problém je, že se mnoho manželstvích rozpadá a děti se stanou rukojmími svých rodičů a prostředkem pro vyřizování křivd a účtů. Málokteří manželé se dokáží kultivovaně rozvést. Pak je to stát, kdo vás má rozsoudit. Pak je někdo vítěz, někdo poražený. Dítě je vždy poražené. Ale to musíte na střídavce vědět.

6 0
možnosti
Foto

NIkdo nesmí být poražený (viz výše).

1 0
možnosti
LM

Mezi námi a Norskem je velký rozdíl!!!

A tím nemyslím jen ten, že v Norsku seberou dítě celé rodině, u nás jen jednomu rodiči, téměř výhradně otci. K tomuto jste se vyjádřil v článku přesně.

Hlavní rozdíl je ale v tom, že to, co se děje v Norsku, je zcela zákonné. Ti lidé tam jsou opravdu tak "jiní", že rodiče vidí jen jako někoho, kdo má za určitých podmínek právo dítě vychovávat, ale nejsou v tom ti hlavní - tím je totiž stát. Už tenhle nacistický pohled je špatný a když tento výkon státní moci bez jakékoliv kontroly přenechali soukromým podnikatelům, bylo vymalováno. Zhruba stejně v ČR fungují exekutoři, kdy taky nejde o původní cíl, tedy vymáhání pohledávek, ale jen a pouze o výdělek zúčastněných šmejdů. Taky to ničí rodiny a životy, ale jde jen o peníze, s těmi dětmi je to mnohem horší!

U nás je postup naší juvenilní justice jiný v tom, že je zcela nezákonný. Když tu pominu hysterické výlevy feministických zázraků, bohužel často i ve vysoké funkci, naše zákony jasně vedou k tomu, že střídavá péče má být základem po rozchodu partnerů a cokoliv jiného jen vyjímkou, ke které je třeba závážného důvodu. Tudíž to, že to tak není, je jen nerespektování zákonů a judikátu ÚS, který je vykládá a tento výklad je podle zákona závazný. To, že ho soudy často nerespektují, za pomoci "znalců" apod. "odborníků", kteří si takto jen chrání svůj výhodný byznys, je jiná věc. A obávám se, že to lepší nebude, dokud se lidi neproberou a nezačnou něco dělat s tím, aby naše "elita" byla za svoje činy odpovědná. Do té doby si dále budou dělat co chtějí a my všichni pak jen můžeme čekat, kdo a jak na to doplatí jako další...

6 0
možnosti
KM

Pane Hodino. Dne 11.12.2014 jste si na kauze deti Michalakovych prihral vlastni polevku a na strankach Stridavky zverejnil "Prosbu o pomoc Norskemu velvyslanectvi":

"Vim, ze Vase moznosti zasahovat v Cesku ohledne ceskych deti jsou velmi omezene. Urcitou inspiraci vsak muze byt otevreny dopis, kterym jste spolu s dalsimi zememi pred nekolika dny vyzvali cesky stat k intenzivnejsimu boji proti korupci....

Prosim Vas proto, zda byste podobnym zpusobem mohli intervenovat za mne, me dite a mnoho dalsich takto postizenych deti a rodicu".

I nekteri z vasich kolegu byli timto vasim pocinem poboureni.

4 2
možnosti
JK

Je vidět, že portál střídavka.cz je dobře sledovaný. A to je dobře. Článek pana Hodiny z 11.12.2014 byl přehmat. Každý dělá občas chybu, každý občas zaujme špatné stanovisko. Na tom nic není.

0 0
možnosti