Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Hodino, Vy pořád bojujete. Když otec odejde, nemusí své děti ztratit, pokud se s nimi pravidelně stýká. Nezáleží na množství času, který s dětmi strávíte, ale na náplni. Pokud je otec zralá osobnost a dětem předává dobré věci, neztratí je. A naopak - ani svěření do společné péče nemusí být pro otce výhra. Pokud jako Vy pořád bojuje. Napsala jsem pro Vás článek - viz můj blog.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Můj názor je, že se musí všichni - včetně dětí, pokud toho jsou věkově schopné - domluvit na tom, jak by měla střídavka vypadat. Starší děti zřejmě nebudou mít problém pendlovat, naopak z toho vytěží maximum. Mít byt jen na střídavku je v rámci fantazie - kolik rodin si to může dovolit ,mít dva byty? Malé děti cca do deseti let, by měli mít jeden domov s tím, že druhý rodič si dítě bude brát jednak v určené dny, a jednak kdykoli o to bude ze strany dítěte zájem...Jenže to bohužel takhle nefunguje, protože jeden z rodičů vesměs daná pravidla bojkotuje. Navíc - z  okolí znám spoustu otců, kteří několik určených schůzek z osobních důvodů ruší, dítě stepuje s baťůžkem u dveří a nic...Pak se nedivím, že mamince dojde trpělivost a přestane spolupracovat. Také znám otce, hlásící se jednou za čas o svá otcovská práva, ale povinnosti ( zejména placení výživného) neberou na vědomí, aniž by si připustili, že dítě nežije ze vzduchu...Myslím, že se často otcové vzdají svých otcovských práv dobrovolně - ne z masochismu ( to je ten líbivější důvod), ale jednoduše je to pro ně snazší-nikdo po nich nic nechce a navíc jsou za chudáčky, kterým je upíráno rodičovství...Znám spoustu matek, které většinou nedostávají od otců peníze, a otcové projevují zájem, jen když se jim to hodí a mají čas, chuť a náladu...Bohužel, o tom rodičovství není.

5 5
možnosti
Foto

Je vidět, že asi nemáte zkušenosti se střídavou péčí. S tou se naopak mnohem lépe sžijí menší děti v batolecím věku (při krátkých několikadenních intervalech), než puberťák.

3 4
možnosti
IH

I28r76e81n40a 98H31r22u70b78á

7. 11. 2013 14:55

Střídavku podporuji za podmínky, že dítě bude žít v jednom bytě a stěhovat se budou rodiče. Všechno ostatní je svinstvo.

5 6
možnosti
JC

Tedy jen děti bohatých rodičů mají nárok na oba rodiče?

5 0
možnosti
Foto

1) Děti potřebují pro život zejména "mámu" a "tátu", přičemž ne vždy se tyto pojmy kryjí s pojmem "rodič".

2) Stůjte si za svým, ale nedivte se, že z mnoha důvodů a ohledů, které Vám budou zcela samozřejmě utajeny, protože Vám do toho nic není a nebyl jste u toho, budou existovat i tací, kteří zvolí zcela svobodně svou vlastní cestu, byť se Vám nelíbí.

6 2
možnosti
MK

Vaše slova.....Jde především o děti, které potřebují oba rodiče, i když nejsou spolu.......................no, tak jde o děti? Protože děti potřebují rodiče, které jsou spolu. Ne rodiče, kdy každý žije jinde.  Ta Vaše střídavka nefunguje...až to pochopíte, tak budou šťastné jak vaše děti, ale i vy

4 5
možnosti
Foto

Děti potřebují oba rodiče - raději spolu, ale pokud to nejde, tak aspoň každého zvlášť. Až vy toto pochopíte, přestanete mást hlavu lidem tím, že střídavka nefunguje. Je to druhé nejlepší řešení po úplné rodině.

7 0
možnosti