Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Hodina spojil dvě věci, které spolu zdánlivě nesouvisí. Ale opravdu jen zdánlivě. Právě na příkladu určitých lidí, kteří své děti vychovávají špatně a přitom nikdo nezpochybňuje jejich přirozené právo vychovávat své vlastní děti, jak je ABSURDNÍ že toto přirozené právo vychovávat své vlastní děti, je často upíráno kvalitním otců ken proto, že jsou to muži. A právě v tom je genialita toho blogu, jak ukazuje absurdnost současného stavu. R^R^R^

2 0
možnosti

Clanek me pripada jako slatanina 2 ruznych temat. Ale k te myslence, ktera je tam zminena.

Ano, v soucasne dobe dostane vetsinou matka dite do plne pece, otec plati vyzivne. S timto souhlasim. Co muj selsky rozum ale nebere je situace, kdy se matka odstehuje i s ditetem napr. do zahranici (a logicky se ji v tom neda zabranit), tim znemozni otci moznost navstevovani a vychovavani ditete, ale otec musi vyzivne platit dal. Zde bych urcite podminil to, ze vyzivne se plati pouze pokud matka zustane v CR, aby byla i nejaka (alespon minimalni) motivace pro matku umoznit otci vychovu ditete, na ktere plati.

3 1
možnosti

je to jeste horsi - kdy napriklad matka tvrdi ze jsou deti nemocne a to pokazde pokud s nima ma otec travit vikend. :-(

4 0
možnosti

J30a56n 33S38v17o82b82o65d75a

16. 9. 2013 10:51

Nevím, jak by si pan autor představoval státní kontrolu toho, jak kdo vychovává své děti, a následně podle toho rozděloval "podporu". Ti co mluví sprostě a jejichž děti zlobí nedostanou nic? Tak to asi stát hodně ušetří! :) Z pohledu státu opravdu nevidím, co je s tou paní "cikánkou" v nepořádku a jak bych jí měl vychovávat, pokud nechci být stát z knihy 1984.

3 2
možnosti
Foto

Možná, že jste mne správně nepochopil. Stát by podle mne neměl rozdávat žádné podpory a neměl by ani nijak zvlášť kontrolovat výchovu dětí, s výjimkou případů, kdy jsou děti vážně týrané. Stát by měl chránit rodinné vazby, ale do rodinných vztahů pokud možno nezasahovat, protože tím obvykle "v dobrém úmyslu" škodí. A v některých hraničních případech stát skutečně vůbec nezasahuje (viz příklad v článku). Naproti tomu v případech normálních rodičů - otců, kteří se ničím neprovinili - pouze se s ním rozešla manželka (nebo on s ní) - o děti se chtějí a mohou starat, těmto rodičům v tom stát aktivně brání, když jim stanoví pouze občasný "styk s dítětem", zatímco naprostou většinu času dítě vychovává pouze matka.

2 1
možnosti

K tomu skuhrání nad nespravedlivým osudem a tou fuj fuj ženskou, která si dovolila najít jiného mi perfektně sedí tento článek.

http://borivojfilip.wordpress.com/2013/07/05/6-drsnych-ale-pravdivych-rad-ktere-z-tebe-udelaji-lepsiho-cloveka/

2 4
možnosti
Foto

J46a24n45a 21M89a57j51o37v66á

15. 9. 2013 22:04

Skuhrání? Jiří, važte slova...

3 1
možnosti

Zamyšlení nad onou cikánskou matkou:

Zatímco u "bílých" Čechů  se dnes přes padesát procent párů rozvádí, u Rómů rozvody prakticky vůbec neexistují. A navíc dítě je pro Rómy. nedotknutelné, vědomě mu ublížit se v této komunitě nesmí, a také neubližuje - zatímco ztýraných a utýraných "bílých" dětí je bezpočet.

1 9
možnosti
Foto

J92a33n48a 91M78a78j40o48v69á

15. 9. 2013 19:51

týraných romských jsou plné domovy...tady se úplně netrefujete..bohužel.

14 0
možnosti

Článek trefně popisuje situaci v naší zemi, kterou těď bohužel poznávám na vlastní kůži. Jednou prostě zjistíte, že matka vašeho dítěte a nyní už vaše bývalá má kratší či dělší dobu milence.

Vezme Vám dítě a odstěhuje se s ním k němu a pokud je stejně "inteligentní" jako ta moje, začně mu dokonce tvrdit, že má nového, lepšího tatínka. A vy se jen snažíte dostat se ke svému dítěti, ale pro okolí jste jen zhrzený chlap, který neunesl tuto novou situaci a nepřeje jí štěstí.

Nakonec se do toho vloží naše skvělé státní orgány jako OSPOD, které naprosto neskrývaně fandí matce a radí ji, jak na otce vyzrát. Jsem totiž evidentně neschopen ovládat svoje emoce - když jsem zjistil že mám parohy, dovolil jsem si matce svého syna sdělit, že je obyčejná "CENZORED - dívka lehčích mravů...", což byla z mé strany zřejmě nehorázná drzost.

6 1
možnosti

Lukáši, prožil jsi témeř naprosto přesně to, co já. Proto té situaci rozumíš. Ale kdo to neprožil, težko se mu to chápe. Moc ti fandim v Tvé nelehké situaci. Za své dítě bojuj ! Tvé dítě má jen jednoho tatínka a jiného mít nikdy nebude. Pokud si nějaký milenec tvé ex- hraje na tatínka tvého dítěte, tak je to nevychovanec, který si plete roli milence/partnera s roli táty pro cizí dítě. Zhrzený chlap jsi jen pro okolí tvé ex- a pro pár zakomplexovaných diskutérek na iDnes. Pro normální lidi jsi hrdina. Za své dítě bojuj až do konce. Ženská, která provede to, co ta tvoje není dobrá matka a pro tvé dítě by bylo nebezpečné, kdyby jsi rezignoval a dítě vychvávala jen tvá ex- a její bezcharakterní milenec.

5 0
možnosti

ten clanek je tak nejak o nicem... každý by mel deti vychovat podle svého nejlepšího vedomi a svedomi tak aby se znich stali cestni pradomluvni svobodni lide. Co se tyce rozvodu... pozde bycha honiti.  Dite dle me potřebuje oba rodice v jednom byte. Jinak se to vice ci méně na nem podepise, Stridava pece je vhodna pro male procento deti, protože malo kdo ma povahu na to aby mělo domov všude (kde jsou rodice). Proste rodice co se rozejdou (povětšinou kvůli sobe) by zaslouzili nakopat do zadele oba. A ne si moderne hrat na to kdo je lepsi rodic. Protože uz timto rozhodutim stoji oba za zlamanou gresli.

4 0
možnosti
Foto

J66a42n58a 18M80a46j33o15v27á

15. 9. 2013 17:15

No a co s tím ve společnosti, kde se prostě polovina vztahů rozpadá?

0 0
možnosti

J49a55n 57F22r95o65l12í31k

15. 9. 2013 15:23

Po "zážitku" čekání na poště jsem si dal kapitalistický závazek, že na poštu již na věčné časy nevkročím a ten úspěšně plním. Zkuste to podle mne mladý pane. není to zas tak složité si to zařídit.:-P

1 0
možnosti
Foto

J42a27n37a 75M37a56j59o16v83á

15. 9. 2013 16:09

Geniální, jak to děláte? Sem s radou. Na poště mi téměř vždycky stoupne tlak,!!

2 0
možnosti

Říká se, že české školství naučí člověka číst, počítat a naučí ho si pamatovat celou řadu faktů. Ale nenaučí ho myslet, rozumět psanému textu, věcně diskutovat. Řada příspěvků ukazuje na to, že tomu tak bohužel je.

Pochopit ten čánek je velmi jednoduché: Jde o to, že společnost nijak neposuzuje, jak kvalitně vychovávají své děti lidé, kteří nejsou rozvedeni. Nikdo jim nebrání, aby své děti vychovávali, byť to činí špatně a nedostatečně. Samozřejmě, jsou to rodiče a mají přirozené právo své děti vychovávat jak umí. To je přirozené právo rodiče. Na druhé straně je zde řada otců, dobrých otců. kvalitních otců, kterým je v porozvodové situaci upíráno jejich PŘIROZENÉ PRÁVO VYCHOVÁVAT SVÉ DĚTI. A blog pana Hodiny je uvaha o tom, že něco ve společnosti funguje moc špatně.

A příklad z pošty má jen dokumentovat. Nejedná se tu o rasový problém, o nadváhu matky nebo dokonce o to, jestli matka na poště byla nebo nebyla sama rozvedená, jak psala pani Tereza Balcarová. Paní Irena Hruhá článek vůbec nepochopila, když píše úvahy, jestli paní z pošty měla péči po rozvodu nebo že by je otec ve své péči nevychovával lépe :-) A korunu tomu nasadil pan Josef Novák, když pana Hodinu obvinil, že tímto blogem chce skrytě podsouvat, že jeho bývalá manželka se o děti (ne)stará podobně, jako ona pani v příběhu.

4 2
možnosti
Foto

Můžete mi pak říct jak to má společnost řešit? Proč pan Hodina nesehnal byv. manželce bydlení blízko a mohli spolu vychovávat. Pokud já vím, tak paní od něj utekla k mamince někam k hranicím . Proč od něj vůbec utekla? 

Znám případy , kdy manžel byla naprosto neschopný stvoření , zlý, líný , ale rozvádět to se samozřejmě nechtěl a pak ze sebe dělal chudinku jak on je pro rodinu a ta jeho ........ si dovolila jeho a dětem rozbít domov. Při bližším  pohledu to bylo jen dobře a ve chvíli kdy zjistil, že už nic nezmůže tak se zas přisál na jinou ženu . Tohle vše je individuální a nemůžou to řešit diskuze a pláč asi tak 5 otců okolo střídavky, kdy z toho co píšou jim jde jen o jakousi vendetu

4 3
možnosti

Zoufalý výplod zhrzeného otce? :-P

5 8
možnosti
Foto

Jedovatá poznámka nadřazeně se chovající matky?

5 3
možnosti