Ruský medvěd se nebojí udeřit

Jsme svědky válečného tažení ruských ozbrojených sil na syrském bojišti. Evropa Rusko odsuzuje, Američané chtějí vsadit na národnostní problémy na Kavkaze a Kremlu za Sýrii řádně zatopit.

Není tomu tak dlouho, co američtí instruktoři cvičili Gruzínce pro asymetrický boj se silnějším nepřítelem, když předpokládali, že zatáhnou Rusko do dlouhodobého guerillového konfliktu. Rusové ovšem nasadili těžkou techniku, kterou zcela ochromili gruzínské dělostřelectvo a o dezorientovanou pěchotu se postaraly diverzní výsadky jednotek Specnaz. V několika málo hodinách se gruzínská obrana zcela zhroutila a změnila ve zběsilý útěk na jih. Tou dobou již po Američanech nebylo ani vidu, ani slechu. Gruzie ztratila celý jeden region a její území bylo přeťato klínem Jižní Osetie.

Ne přátelé, nejedná se o žádnou proruskou propagandu. Pouze o snahu upozornit, proč dnešní Evropa nemůže soupeřit s Ruskou federací. Jistě, jsme technologicky vyspělejší. Máme vyšší životní úroveň. Vyšší úroveň občanské společnosti. Jsme humanisté. Ale tím vším jsme již tak ochromeni, že nejsme schopni reagovat ani na očividnou agresi. Statisíce tzv. "uprchlíků" se v Evropě chovají jako páni světa a Angela se na ně mile usmívá do selfie obrázku a peskuje německé občany, pobouřené všudypřítomným bordelem a agresivitou vůči domácímu obyvatelstvu.

Rus se ovšem nebojí. Vladimír Putin dokonce v Moskvě otevřel největší evropskou mešitu. A proč by ne? V šíré matičce Rusi se již muslimové pokoušeli roztahovat křídla. Jak vypadalo hlavní město Čečenska po srovnání účtů víme všichni. Čtyři roky se západní mocnosti pokouší řešit syrskou krizi. Poté přijde Ivan, vzduch ovládnou stíhací bombardéry a vrtulníkové formace a za krátko už islamisté nevědí, kam dřív skočit.

A to je, milí čtenáři, ten rozdíl. Můžete být vzdělaní a vyspělí, ale co je vám to platné, když přijde někdo silnější a vrazí vám pár facek? Notabene, když vám vaše "morálka" velí nebránit se a ještě poděkovat...

Autor: Lukáš Hodík | pátek 9.10.2015 21:43 | karma článku: 39,10 | přečteno: 1992x