Ruské letectvo přebírá vládu nad syrským nebem

Ruská federace oficiálně vyzvala Spojené státy, aby vyklidily zájmové oblasti v Sýrii. Masivní letecká operace proti Islámskému státu je v současné chvíli na spadnutí.

Ruské ozbrojené síly se připravují, společně s vojsky prezidenta Asada, na komplexní vojenskou operaci, která nemá za cíl nic menšího, než naprosté zničení Islámského státu a všech teroristických skupin na území Sýrie. Prvním krokem je již oficiálně avizována letecká operace. Za pomoci nejmodernějších stíhacích bombardéru, které má Rusko k dipozici, tzn. Suchoj Su-30, mají být provedeny rozsáhlé údery proti infrastruktuře IS. Ruské vojenské velení chce docílit tak rozsáhlých škod, aby rizika po zahájení pozemní operace byly co nejmenší.

Následná pozemní operace by se měla odehrát za rozsáhlé podpory další části ruského letectva v regionu. Kromě bitevníků Suchoj Su-25, určených především k ničení tanků a obrněných vozidel, budou ve vzduchu dominovat vrtulníkové formace.

Bitevní vrtulníky Mil Mi-24 by měly mít standardně za úkol neustále raketové útoky do obraných řad nepřítele a ničení živé síly kulometnou palbou.

Největší přepravní vrtulníky Mil Mi-26 budou pravděpodobně zajišťovat mohutné výsadky techniky a vojáků v týlu nepřítele. Elitní jednotky Specnaz, který jsou již v Sýrii přítomny, patří k nejnebezpečnějším speciálním silám na světě. Jejich specializací jsou diverzní akce a přepady vojenského vedení nepřítele.

Vzhledem ke skutečnosti, že Rusko bere syrskou operaci jako věc své vojenské a politické prestiže, dá se předpokládat, že Islámský stát čekají náročné časy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Hodík | pondělí 28.9.2015 18:05 | karma článku: 35,85 | přečteno: 1841x