Námořní pěchota Ruské federace tvrdě ztrestala útočící islamisty

Teroristé Islámského státu se 21. září pokusili přepadnout ruskou vojenskou základnou nedaleko města Latakia. Vojenské zpravodajství Ruské federace však nezaspalo a islamisté padli do bezchybně připravené léčky.

Islamisté se tak pokusili jít ve šlépějích afghánských mudžahedínů, bohužel pro ně, však s daleko menším úspěchem. Jejich útok byl hned v počátku zcela zmařen, když se střetli s příslušníky ruské námořní pěchoty, kteří úspěšnou taktickou střelbou zahnali v islámských řadách chuť útočit. Následný ústup byl překažen ruským protiúderem, kdy byla většina teroristů zabita. Ti co přežili se vzdali. Na ruské straně nebyl nikdo zabit, ani zraněn. Islámský stát tak měl první možnost okusit skutečnost, že branná moc Ruské federace bude soupeřem poněkud vyšší váhové kategorie.

Syrské nebe již ovládly bezpilotní drony, které mapují pozice islamistů. Vrtulníková a letecká podpora pěchoty cvičí na připravovanou pozemní operaci. Přítomnost elitních jednotek Specnaz předznamenává diverzní činnost v týlu nepřítele a údery proti čelním představitelům Islámského státu.

Překvapením však je, že se začíná rýsovat vojenská spolupráce mezi Ruskem a Izraelem. Již se uskutečnilo setkání obou zemí na nejvyšší úrovni a Vladimír Putin ubezpečil Benjamina Netanjahu, že Sýrie ani Rusko nejsou pro Izraelem nebezpečím. Naopak hodlají s izraelskou vojenskou silou v regionu spolupracovat.

Autor: Lukáš Hodík | pátek 25.9.2015 12:27 | karma článku: 40,61 | přečteno: 3704x