Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na tom ostrově musela být nějaká moc, která donutila lidi na místo zlepšování svého života, pohodlí a obživy, budovat gigantické sochy.  Myslím, že na počátku bylo něco jako daně, což umožnilo určitým lidem získat absolutní moc a pak mohli donutit celou společnost k tomu co chtěli.

0 0
možnosti
JM

Je to přesně tak, jak píšete, karma R^

0 0
možnosti
SB

Já sice s Vámi v mohém souhasím, ale v jednom se tedy my dva neshodneme. Vy vidíte problém v těch nejbohatších, o nichž píšete, já zase v té číslovce "sedm miliard", kterou též ve svém blogu uvádíte.

Myslím si, že přemnožení lidstva je větší katastrofa než to, že určitá skupina lidí si žije nad poměry.

Důkazem je samotný Velikonoční ostrov. Nemyslím si, že by k té ekologické katastrofě došlo proto, že by  jejich vrchnost to přeháněla ve spotřebě automobilů, elektroniky, pohonných hmot nebo plastových obalů. Došlo prostě k tomu, že na tak malé ploše už žilo nepřiměřeně mnoho lidí. Zničili si životní prostředí, v důsledku toho jejich počty opět poklesly, ale co zničili, to už nešlo obnovit.

1 0
možnosti
MH

Ani tak ne v těch nejbohatších, jako v tom, že se vyrábí naprosto nesmyslně. Samozřejmě přemnožení je taky problém.

0 0
možnosti
RK

Zabij bobra, zachranis strom ...

0 0
možnosti
SB

Nikoli: Nepřeháněj svou osobní spotřebu (v tom má pravdu autor) a nepřiváděj na svět neúměrně mnoho potomků (v tom mám pravdu já) a potom zachráníš i ten strom, i toho bobra.

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Ono tu zase něco bude

Seznam rubrik