Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I31v76o 32Ž90á83č41e83k

8. 7. 2014 0:13

Kdysi jsem četl, že nějaký vědec, který opravdu pozoroval život v domorodé komunitě, zjistil, že vražda je docela obvyklým způsobem, jakým tam člověk ukončí svůj život. Padlo tam číslo 30 %.

0 0
možnosti
MH

Záleží na tom kde. U kanibalů na Nové Guineji bych se tomu nedivil.

1 0
možnosti
MK

R^ Dobré.

         Ale je to běh na dlouhou trať.

1 0
možnosti
VR

Hmm, ne, každý člověk chce pomoci hlavně sám sobě, nikoliv ostatním.

0 0
možnosti
JH

Vy nařečim, tuž ja tež. Sem hlupy, bo sem vubec nepochopil co ste chtěl napsat. Indyani žiju v Brazilii tisice roku furt stejně, lovju si ty svoje ptaky otravenyma šipama, maju ty svoje rytualy a su šťastni. Jaky, ale zrobili pokrok? Žadny, ale im to nevadi a nebylo by mudre ich učit nebo im vtlukat do hlav našu demakracyju, tajak se často v nove době robi. Vam by možna vadilo kdybyste musel obrabjat pole ohnutym kyjem, oblikat se do kožešin, zbirat v lese větve na topeni v jeskyni, abyste v zimě nezmrznul. Aji by vam vadilo nemět ten hlupy internet a nemoct tak hlupo plkat. Každa civilizaca ma svoje vymoženosti, ty rozvija aby se všeci lude měli lepši. Zrušili zme otroky, zrušili zme robotu, zrušili zme pravo prvni noci. Vymysleli parni mašiny, eletricky prud a jeho využiti ku všeobecnemu prospěchu, včil se bez něho neobejdem. Vymysleli zme jeho vyrobu z rozkladem atomovych jader a robime na zvladnuti slučovani atomovych jader. Jeny zdroje možu dojit, ale objevju se druhe, bo civilizaca musi ist dopředku, inač se vratima do tych jeskyni kaj už nepřežijem, bo nic takeho už neumime. Přitym je jasne, každy člověk je iny, jeden hlupy, druhy chytry, jeden silny, druhy slaby, jeden robotny, druhy zhnily, jeden chlop, druhy roba.  Z teho je jasne, se všeci nemožu mět stejně, bo z teho vznika ten nejvěči bordel.

1 0
možnosti
MH

Proč by měli robit nějaký pokrok, když jsou tak šťastní a vědí, že takhle se dá žít dlouhodobě? Je fajn, že štěpíme jádro, ale je škoda, že se štěpíme jeden od druhýho. Pokrok, který nepřináší štěstí není důležitý.

2 0
možnosti
VV

Souhlasím . Po delší době článek s kterým se mohu ztotožnit.

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že je o přesně naopak. Revoluce selhávají proto, že jejich aktéři vnímají společenské změny příliš "emocionálně". V zápalu svatého nadšení pak snadno přehlédnou, že společnost se nechová tak, jak by si oni přáli.

Problém je, že naše emoce nás mohou vést jakýmkoliv směrem, jak k "dobrému" tak ke "zlému". Nemyslím si, že bychom je měli glorifikovat. Láska je jistě krásná emoce, ale žárlivost nebo závist už méně.

Podle mě problém nespočívá v tom, jestli si vybrat "rozum" nebo "srdce", ale spíš v dosažení správného poměru mezi nimi.

5 0
možnosti
MH

Však to je přesně to, o čem mluvím. Syntéza rozumu a srdce. Emoce nejsou špatné, pokud jsou projevené. Pak nás nemůžou ovládat. Až z popíraných, potlačovaných emocí se stávají ty špatné.

1 0
možnosti
MR

Zde k pochopení dnešního stavu neobčanské společnosti, postačí se vrátit  o 75 let na zpět. Zde je počátek likvidace nosného a tvůrčího jádra naší společnosti gestapem. Po válce přišel stalinistický komunistický teror, jež likvidoval celé společenské skupiny, posílal je do pracovních táborů, stíhal je soudními procesy, kdo mohl tak emigroval. Zde vlastně moc se dostala do rukou jednoduchých lidí.Pak přišla Brežněvská - Husákova normalizace a teror, kdo mohl tak opět emigroval.Samotný režim v 80 letech na to hospodářsky i občansky doplatil, nebyl schopen v rámci reforem v roce 1985, nastolit solidní pracovní morálku, odpovědnost za výrobní prostředky a výrobu ... . Byla zde sociální rovnostářská maloměšťácká společnost, každý si hrabal na vlastním písečku, byl zde klientský systém, bylo zde dojení systému ... .Co je zajímavé že každá ideologie a diktátor likviduje právě toto nosné jádro. Jak to že zde nejsou velké osobnosti, hudby, filozofie, vědy, podnikání.Učil nás minulý režim podnikat, mít živnost, předávat živnosti generačně, být samostatný a postarat se o své vzdělání, práci, učil nás vytvářet cechovní společnosti atd. Zkrátka na to zde nejsou lidi ... .Prostě minulý režim zlikvidoval osobnosti, společenské vrstvy, to co zde staletí kontinuálně vznikalo, rozvíjelo se a předávalo dalším generacím, a  po roce 89 pak po pochopení stavu neobčanské společnosti, odcházejí do ciziny.Zdravá společnost je jako pyramida, kde je zde netvůrčí většina jež zajišťuje služby a chod společnosti a pokračování rodu, její ambice je vlastní prostor, hodnoty, rodina a nemá altruistické vnímání, pak je tu nosné tvůrčí jádro založené na duševních hodnotách, intelektu a intuici, jež vytváří vyšší hodnoty a vnímání všeho a technologický a vědecký i společenská rozvoj.Pak je tu pár osobností jež jsou schopni kontinuálně a osvíceně vnímat většinu dějů a chápat je v jejich přirozené rovině a návaznostech, v řádu a s odkazem budoucnosti.Bez těchto dvou rovin nelze nijak  společnost moc

1 0
možnosti
MR

toho s rozvojem nenadělá a buď je to pak despocie  a nebo anarchie. Naše společnost prostě nemá tyto dvě roviny i západní společnost, neboť vzešla z duálního soupeření o sociální výhody jež na druhé straně byly výkladem komunismu.

0 0
možnosti
MD

Kdyz to probehne u vsech soucasne a v priblizne stejne mire.

0 0
možnosti
Foto

J25a96k63u86b 71R11o86t27h

7. 7. 2014 18:48

Já jsem změnu chtěl a prožil v roce 89. Jsem proto šťasten.

Odmítáním rozumového, racionálního přístupu preferováním emocí je cesta ke gilotinám a gulagům. Jakmile slyším termín Čisté srdce, svírá se mi řiť.:-/

6 1
možnosti
MH

Omlouvám se vám, že jsem se pravděpodobně nevyjádřil nejlépe. Protože jsme si zjevně nerozuměli...

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Ono tu zase něco bude

Seznam rubrik