Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mimochodem, píšete toto: "Názor, že Palestinci jsou dávnými obyvateli Svaté země, je jednou z největších světových mystifikací." 

Mohl byste poukázat na někoho, kdo tuto mystifikaci šíří? Jinak je samozřejmě klidně možné, že předkové některých z dnešních Palestinců žili na území Palestiny již v hlubokém starověku, nebo ještě dřív. To že dnes mluvíte arabsky a vyznáte křesťanství nebo islám totiž neznamená, že váš prapředek nemohl být hebrejsky mluvícím Židem, že ano...

3 13
možnosti
SS

Siri to palestinsti Arabove ... - staci trochu hledat na internetu ...

11 0
možnosti
Foto

Váš argument je častý, bohužel však naprosto nesmyslný. Nacionalismus je relativně novým fenoménem, který nabral na síle někdy v 19. století a de facto všechny moderní národy jsou tak svým způsobem poměrně nedávným společenským konstruktem. Palestinci se národem být cítí a většina svou národní sebeidentifikaci klade před identifikaci s širší arabskou populací, či k příslušnosti k muslimské ummě. To už je pak skutečně jestli se dá o palestinském národě mluvit někdy od středověku nebo až od půlky 20. století. 

Před vyhlášením Turecké republiky v roce 1923 se v tehdejší Osmanké říši ani nepoužívala slova "Türk" či "Türkiye" - znamená to tedy, že Turci jsou "uměle vytvořenými parazity"? 

Co Indonésané? Co Pákistánci? Co Indové? Co Francouzi? Existují jako národ, nebo jsou podle vás vymyšlení?

2 13
možnosti
Foto

Nakonec - nakolik si myslíte, že jde dnešní Izraelce spojovat s židovským obyvatelstvem, které v Palestině žilo ve starověku? Součástí dnešního židovského národa jsou třeba i amazonští indiáni, kteří konvertovali k judaismu....

Židé se do Izraele scházejí ze všech možných koutů planety a náleží do všech existujících lidských ras - myslíte, že za nimi skutečně leží společná minulost? 

A pardon, to myslíte vážně, že srovnáváte události roku 636 a dnešní dobu národních států a mezinárodního práva? Nechcete se s tím dohadováním, kdo komu co sebral, raději vrátit až k první opici, co slezla ze stromu? V roce 636 český národ ještě vůbec neexistoval. Máme právo na naši zemi. Neměl bychom ji spíš vrátit potomkům Markomanů?

2 11
možnosti
Foto

Jenom bych vás chtěl upozornit, že rovněž Češi jsou historiky definováni jako uměle vytvořený národ. Je právem obyvatelů jakéhokoliv regionu přihlásit se k jakémukoliv národu. Respektive si vytvořit svůj.

4 11
možnosti
Foto

Nevím, co to znamená, že jsou "historiky definováni jako uměle vytvořený národ", každopádně současná česká identita nesahá dále, než do národního obrození. A čistě teoreticky je český národ definován na základě "společenské smlouvy", nikoli na základě společné historie atp.

2 11
možnosti
Foto

M79a59r72t87i66n 86L13ö27w

6. 12. 2012 21:50

Argumentace hodna Goebbelse. Podle Vasi logiky jsou tedy obyvatele dnesniho statu Izrael vlastne Filistinci - vetrelci. Pravda je takova ze na tom uzemi v klidu vedle sebe zili ruzni lide hlasici se k ruznym nabozenskym proudum. Po 2 svetove valce dostalo par zidu ruzne po svete vyborny napad "vratit" se do Jeruzalema a okoli s vysvetlenim ze pred 2000 let tam byval zidovsky stat... Uz Vas vidim jak si bez reci balite kufry kdyby u Vas doma zazvonil nejaky Ir s tim ze na miste kde dnes bydlite zili jeho prapredci... Rv

4 17
možnosti
Foto

M29a10r67t52i62n 10L25ö23w

6. 12. 2012 21:54

Zdaleka ne vsechna puda v Palestine byla novymi pristehovalci (nebo filistinci?) koupena a zaplacena. Uprchlici neuprchli ze svych domu a poli protoze by nemeli nic lepsiho na praci... Pokud se nekdo ze zoufalstvi opasa vybusninou a spacha sebevrazdu taky bych v tom nehledal nedostatek invence jak travit volny cas v ghettu. Mozna by lide jako vy byli spokojeni kdyby se proste mirumilovne polili benzinem a upalili jako mnisi v Tibetu. Nemam pravdu???

4 14
možnosti
Foto

Dobré, opravdu.R^

13 1
možnosti
Foto

Vynikající a  opírající se o historickou realitu. Dovolím si přidat jeden výrok, který jsem opsal  jedná se  výrok Zahíra Músejna, člena výkonného výboru PLO v rozhovoru poskytnutém holandským novinám Trau, 31. 3. 1977: "Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze prostředkem pokračování našeho boje proti státu Izrael za naši arabskou jednotu. Ve skutečnosti dnes není žádný rozdíl mezi Jordánci, Palestinci, Syřany a Libanonci. O palestinském lidu mluvíme dnes pouze z politických a taktických důvodů, protože národní zájmy Arabů vyžadují, abychom jako účinný prostředek boje proti sionismu vyzvedli existenci zvláštního 'palestinského národa'. Jordánsko jako suverénní stát s definovanými hranicemi nemůže uplatňovat nároky na Haifu a Jaffu. Jako Palestinec si však mohu nepochybně nárokovat Haifu, Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém. Jakmile jednou prosadíme naše právo na celou Palestinu, nebudeme váhat ani minutu a spojíme ji s Jordánskem."

15 2
možnosti
Foto

M76a37r88t61i25n 22L82ö87w

6. 12. 2012 23:03

"historicka realita" :D ten vyraz si nechte zaregistrovat. Zbohatnete.

0 11
možnosti
BJ

Když jsme byli v Izraeli, průvodce nám prakticky to samé taky říkal. A řekl taky to, že každý normální Palestinec si vlastní stát nepřeje - protože Izrael se o ně pěkně stará, že jo, sami by to nezvládli. A ono stačilo si tou zemí projíždět. Na první pohled bylo jasné, jestli se nacházíte v palestinské části, nebo ne. Izraelci - moderní, čisté... Palestinci - nepořádek, a působili tak trochu jako naše menšina. I co se týče chování...

17 1
možnosti
Foto

Jistě, každý Palestinec je ohromně nadšený z toho, že je kontrolován státem, který mu negarantuje občanská práva (zato mu občas vyvlastní trochu půdy a postaví na ní židovskou osadu). Já bych byl asi na vrcholu rozkoše.Vy jistě tak, že?

2 10
možnosti
Foto

nejvíc vypovídající je poslední odstavec

12 0
možnosti
HP

R^ (a tím howgh jste mne rozesmál, dík)

9 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Ono tu zase něco bude

Seznam rubrik