Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nepřátelé tohoto článku můžou mít argumenty jaké chtějí: ale proti argumentu, že být paní učitelka ozbrojená a vyřídila by útočníka hned a okamžitě, jako to udělal jeden ozbrojený věřící v kostele, nezmůžou z mého pohledu naprosto nic - je to prostě čistý a jasně daný fakt: jedna by mnoho životů zachránila a jednomu se to již povedlo ... za mě obrovská karma, velmi dobře napsaný článek R^

8 4
možnosti
OP

JO jenže problém je v tom, že i kdyby učitelka byla ozbrojená, tak by měla tak maximálně pistoli - útočník měl útočnou pušku - ta učitelka by byla naprosto bez šance. Byla by zastřelena i kdyby se kryla za stolem.

0 0
možnosti
KN

V  zemi, kde mají přes třista milionů zbraní, sem tam pravidelně nějaký šílenec v amoku vybijí spoluobčany, když předtím si poloautomat koupí v obchodě nebo ho vytahne z maminčiny skříně, plné různého arsenalu.

Kde jsou ti ostatní spoluobčani s koltem, kteří by zabránili masakru ? Co si to tu proboha namlouváte ?

V zemi,  kde máte sice právo na zbraň, ale kde máte 10-100 x větší šanci na to, že ve slabší chvíli se připletete do např. nějaké vybržďovačky autem s následnou střelbou než u nás.

Já bych si přál raději žít v zemi, kde bude zbraň držet minimum občanu, a kde budu mít pravděpodobnost 10-100 menší, že se stanu oběti nějakého zkratu řešeným střelbou ?

To mají mít v USA zbraň volně na každém kandelábru, třeba 2 miliardy, aby uvědomělí spoluobčani zabránili masakru ?

CO SI TU NALHÁVATE ?

4 8
možnosti

Co kdybyste se i tom něco zjistil, než se začnete hloupě ptát ?

5 4
možnosti
Foto

Když vidím všechny ty omezovače a křiklouny, fakt přemýšlím, jestli mají alespoň kapku rozumu. Jediným důsledkem omezení možností vlastnit legálně zbraň je to, že seberete nebo maximálně tvrdě omezíte jediný způsob účinné obrany těm slušným bezúhonným proti zločincům. Zločinci totiž nikdy žádný zákaz dodržovat nebudou a legální zbraň je pro ně z říše pohádek.  Psychotesty jsou jim k smíchu .....  ty jsou ostatně k smíchu svou irelevantností i normálním lidem. Tvrzení, že psychotesty něco vyřeší, jsou směšnáRv

6 6
možnosti
SW

Psychotesty by ovsem omezily to, aby nekteri blazni meli zbran. V CR maji zbrane lide, kteri je nepotrebuji a kteri si zbranemi nahrazuji to, co jim chybi. V USA jsou zbrane az moc dostupne a je tam jisty kult zbrani. Ucinna obrana proti zlocincum je hezka vec, ale kolik zlocinu se deje v panelacich druhe kategorie, kde vetsina nadsencu vaseho typu zije?

7 6
možnosti
MK

Oceňuji formu i argumenty. Z toho prvního se mi líbil nápad napadnout rojnici myslivců a vědecké zjištění úmrtí útočníka podle toho, že se už vůbec nehejbá. I s argumenty lze souhlasit, ale:

.

zbývá domyslet, nakolik se na těchhle strašných masakrech podílí kšeft s násilím v počítačích, TV a na plátně a nakolik nenávistná atmosféra mezi lidmi, způsobená - v rozvinuté a blahobytné společnosti - vnucovaným pravičáckým vzorcem chování, podle kterého jde (v souladu s Darwinem) o život a přežívají jenom ti nejschopnější. Stejně tak by bylo dobré zpřísnit podmínky pro legální držení zbraně ve smyslu odborného zkoumání žadatelovy osobnosti.

9 1
možnosti
Foto

co je "odborné zkoumání žadatelovy osobnosti" ?

2 7
možnosti
BT

ano napsal jste to velmi dobře, kéž by váš přístup ke zbrani sdílelo více "střelců"

2 1
možnosti
Foto

a kolik "střelců" znáte a znáte jejich názory ?

2 4
možnosti
PH

P30a59v66e26l 72H21e47m80e87k

17. 12. 2012 10:58

Jako byste mi četl myšlenky autore - karma.

4 2
možnosti
Foto

SUPER .... tak tenhle článek si ukládám ... KARMA pane kolegoR^

5 7
možnosti
SW

Trapne...kdyby byly povolene zbrane v kine, je vic prestrelek...v onom zminovanem strileni by byla vetsi rezba, misto ochrany by byl chaos. Nejsem proti legalne drzenym zbranim a vim, ze vetsina zlocinu se pacha nelegalnimi zbranemi, kdo chce, vzdy si ji sezene, ale jsem proti matejkovskemu uvazovani, ze by vsichni meli mit zbran na pocit bezpeci a ochrany, ze vic zbrani znamena vic bezpeci. Zapominate ale na lidsky faktor.

6 15
možnosti
Foto

všichni ? Kde vidíte, že se píše o "všech" ?

3 6
možnosti
IF

PS: To se zde zase dle Freuda sexuálně a emocionálně nedospělí hoplofobici vzteknou ;-D

7 10
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Ono tu zase něco bude

Seznam rubrik