Rychlý kurz VAŘENÍ .....

Když jsem v nouzi je tu internet, který mi zajisté pomůže při blížící se katastrofě v kuchyni. Nebudu lhát když řeknu, že i většina z Vás občas koukne na počítač aby se ujistila, že vaří to svoje jídlo dobře. Šťouralové dokáží najít i takové recepty, které si zaslouží zakrytí očí nebo minimálně kliknutína tlačítko <- . Z hrůzou(myšleno s vtipem) jsem zjistil, že rozsáhlou diskuzi může rozpoutat i obyčejné uvaření brambor.

Přepsal jsem pár komentářů pro představu raději jsem změnil přezdívky(vybral jsem pouze zajímavé hlášky):

Lilliputka, píše: Seš blbá ? Brambory nepepři, stačí je osolit a nechat uvařit. (dívko či ženo se zajímavou přezdívkou, tohle zaručeně víme i bez tvé rady ….. snad J )

Míša, píše: Neříkej mi, že jsem blbá. Pepř jsem tam chtěl dát aby to mělo říz. (Pepř do brambor ?)

Delinka, píše: Holky já dávám do brambor magi a je to šmakózní !!!! (Tak ještě magi do toho ….. J)

A absolutně nejúsměvnější příspěvek napsala Babička Blažena: Holky jste ještě mladý, ale tady máte receptík od starý zkušený babči – Brambory oloupejte, dejte je do studené vody, kterou osolíte asi jednou lžičkou soli a přiveďte k varu, do uvařených brambor píchejte, poznáte tak jestli jsou uvařené (jak bych se vyjádřil ………………)

Další super recept:

Pomazánka s křenem a šunkou

Hanka, píše: Já do téhle pomazánky nedávám zásadně křen, bolí mě z něho mozek (já se směju  když to píšu, suma sumárum: dělá jen šunkovou pomazánku)

Ulla, píše: Křen fuj fuj, ale babička dělala výbornou (tak to je babička dobrá, když to udělala s mňam mňam křenem)

Josef, píše: Trocha křenu, chce to fenu (to je pořekadlo ?)

S poslední recepis, který je horkým tipem na recept roku:

Kolínka s grankem. Divíte se asi tak jako já co ?

Stačí čtyři suroviny a máte podle přispěvovatelů a přispěvovatelek: mňamku, fajnovku, apetitku, dobrůtku, libůstku …….

Nemůžu Vám odepřít komentáře:

Lůca, píše: Dělám to i z holandskýho kakaa a cukru – nepoznáte rozdíl ! (rozhodně to nepoznám J)

Koch, píše: Malýmu to děláme se špagetama a je zábava na celej den (Koch po německu asi kuchař, nicméně tu zábavu bych chtěl vidět)

Silva, píše: Kápněte do toho smetanu, to je žůžo (rada nad zlatoJ)

Lidé, kteří toto píšou jsou detailisti a kuchtíci. Recepty výše zmíněné mají minimálně v názvu hlavní surovinu, ale někteří to stejně zpochybňují. O „vylepšovácích“ nemluvím. Máte taky zajímavý recept ? Diskuze to jistí …………

Kurzívou je vyznačen můj údiv.

Záměr tohoto blogu ? Úsměv v tak churavém počasí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Hoberlant | neděle 10.11.2013 7:30 | karma článku: 10,13 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Ladislav Hoberlant

V kavárně

2.3.2016 v 7:35 | Karma: 7,32

Ladislav Hoberlant

Vdal jsem jí!

28.9.2015 v 20:04 | Karma: 15,84

Ladislav Hoberlant

#BringBackOurGirls

15.5.2014 v 15:46 | Karma: 11,30

Ladislav Hoberlant

Valentýn ? Néééé

12.2.2014 v 19:00 | Karma: 21,60