Každá kniha má právo na úspěch. I ta s gay tématikou!

Kam tím mířím? Můj záměr je tu obhájit knihu nizozemské autorky Lindy de Haan Princ a princ. Ano děti život už není pouze o mamince a tatínkovi, ale také o tom, že dva muži či dvě ženy se mohou milovat stejně jako Vaši rodiče. Tato pohádka má jeden velmi kladný bod a to, že se jedná o knihu, která má především výchovný charakter.

Už dávno nežijeme v době, kde by měla být homosexualita odsuzována nebo dokonce souzena. Je fakt, že žijeme v České republice, kde jde vše tak nějak zpomalené a lidé si tu zvykají velmi ztěžka, ale když i tolik konzervativní Anglie souhlasí se sňatky homosexuálů tak proč ne Čechy ? Proč tu stále panuje strach dozvědět se něco nového ? Je to problém kvůli tomu, že zde panovala komunistická vláda a homosexualita byla tabu nebo je to prostě česká vlastnost, která nedovolí lidem s touto orientací normálně fungovat. Jsme ve 21.století a věřím, že se brány prolomí. Třeba je tato kniha krokem k toleranci a důvěře. To však ukáže až čas.

Nevěřím tomu, že by byla kniha nevýdělečná jak tvrdilo většina českých nakladatelství spíše je to dáno tématem knihy, ale jak říká už můj název tohoto článku, každá kniha má právo na úspěch. Připomínám, že 120 dní sodomy nebo Lady Fuckigham byly lidmi přijaty velmi kladně ač se jedná o knihy se silným sexuálním podtextem. Takže ilustrovaná pohádka, která má děti naučit jistě náš knižní trh zvládne!?

Osobně této knize fandím a věřím, že se uchytí a bude pultovým trhákem.

 

Citát: ,,Chtít porozumět je stejně těžké jako být tolik odlišný“

 

https://www.hithit.com/cs/project/80/vydani-gay-pohadky-princ-a-princ?variant=a

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Hoberlant | sobota 27.4.2013 7:50 | karma článku: 14,11 | přečteno: 1000x
  • Další články autora

Ladislav Hoberlant

V kavárně

2.3.2016 v 7:35 | Karma: 7,32

Ladislav Hoberlant

Vdal jsem jí!

28.9.2015 v 20:04 | Karma: 15,84

Ladislav Hoberlant

#BringBackOurGirls

15.5.2014 v 15:46 | Karma: 11,30

Ladislav Hoberlant

Valentýn ? Néééé

12.2.2014 v 19:00 | Karma: 21,60