Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

osobně si myslím, že není nejmenší důvod dělat dětské skupiny pro děti od jednoho roku.

bude to jen kontraproduktivní-zaměstnavatelé budou nutit matky aby nebyly na "mateřské" a po roce se vrátily do práce.

To považuji za špatné jak pro  pro děti tak i pro matky.

Pro ekonomiku to za stavu kdy mámne přes 600 000 nezaměstnaných žádný efekt nepřinese

1 0
možnosti
JT

Taky nechapu, proc by kazdy hnal zeny hned do prace. At delaji to, kde je nikdo nemuze dost dobre zastoupit, at se staraji o vlastni deti. Vzdyt rocni dite by melo byt jeste kojene. Co nam to tu zase nabizi za zvracenosti.

2 0
možnosti
JT

To bude asi nejaka blbost s tou skupinou od jednoho, do ctyr let. V tomto veku ma byt dite s mamou. Skolka staci od 5 let, aby se dite naucilo trosku fungovat v kolektivu a proslo si detskymi nemocemi.

2 0
možnosti
EK

obavy jsou  zbytečné. bohužel z vlastní zkušenosti vím, že existuje množství předpisů, které by školka dodržovat měla, ale nedodržuje. Při 25 dětech (na výjimku 28) ve školce je nějaká individuální péče doslova nemožná, zvlášť když škola má nějaký vypečený program jako třeba "zdravá mateřská škola", kdy se ve třídě setkají děti od 3 do 6 let. Vzdělávání dětí je tak kolikrát jen zbožným přáním. Pokud jde o vzdělání pedagogů - pro starší učitele mají školky výjimky, takže tam kolikrát učí člověk se střední školou, zatímco mladých pedagogů bez práce jsou dneska haldy a hromady - každá školka má tlusté fascikly zájemců. Já jsem všemi deseti pro. moje zkušenosti se soukromými "školkami", fakticky dětskými skupinami, v místě bydliště jsou nanejvýš pozitivní. je to tam fakt lepší než ve městské školce (mimochodem placené z daní všech, i těch, co školku nedostanou)

0 1
možnosti
EK

mimochodem sama vedu dětský klub pro školáky - náhradu školní družiny, která u nás má taky nedostatek míst. Ze 6 mých lektorek, co klubem za 3 roky prošly, mělo 5 vyšší vzdělání než vychovatelky ve vedlejší družině. Ta nejméně schopná a nejméně vzdělaná z nich do školní družiny nastoupila loni na plný úvazek. Bohužel taková je realita: stálý zdroj příjmů ze státního rozpočtu naprosto likviduje jakýkoliv tlak na kvalitu a zajistit vzdělávání kvalitnější, než jaké poskytuje státní škola/školka/družina je smutně snadné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 525x
Celý život jsem pracovala ve zdravotnictví a sociálních službách. V posledních volbách do Poslanecké sněmovny jsem byla zvolena poslankyní za hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury v Libereckém kraji. I v Poslanecké sněmovně, tak jako ve svém civilním povolání, se snažím bojovat za zlepšení životních a pracovních podmínek seniorů, zdravotně postižených, nemocných a zaměstnanců.

Seznam rubrik