Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Mně se moc líbí, že jako prakticky jediný zápor spojení nemocnic uvádíte, že se sníží administrativa až o padesát pracovníků.   To je přece cíl každého slučování.  Ono těch padesát pracovníků stojí jen na osobních nákladech bratru 16 miliónů (+-).  Ejhle - to je dvakrát oněch chybějících "mizerných" 8 mil.

0 0
možnosti
Foto

Pochybuji, že se zredukovaní administrativní pracovníci přesunou "do výroby". Za časů perestrojky vyzvídal Pepíček na dědečkovi, co že to ta reforma vlastně je. Dědeček vzal plný uhlák a přesypal jej do prázdného. "Už víš?" zeptal se. Pepíček měl za to, že se vlastně nic nezměnilo. "To máš pravdu," odvětil děda, "ale těch sazí a kraválu po kuchyni!" ... Omezování byrokracie či administrativy je oblíbená mantra, omílaná dokonce i byrokraty a administrativními pracovníky (škůdce je vždy někdo druhý). Do jaké kategorie patří podnikoví manažeři, (komunální) politici či státní (turnovští městští) úředníci ... nebo třeba pracovníci racionalizačních agentur? Během posledních dvaceti let nahradily přímo produktivní "dělnickou třídu" automatické linky (už brzy budou i vejce tisknout 3D tiskárny, takže nebudou potřeba ani slepice). Největším škůdcem každého podniku je zaměstnanec, neboť požaduje mzdu. Spásnou cestou z krize a hybatelem tržní ekonomiky je naopak zákazník, který se "nebojí" utrácet. Má-li co ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 525x
Celý život jsem pracovala ve zdravotnictví a sociálních službách. V posledních volbách do Poslanecké sněmovny jsem byla zvolena poslankyní za hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury v Libereckém kraji. I v Poslanecké sněmovně, tak jako ve svém civilním povolání, se snažím bojovat za zlepšení životních a pracovních podmínek seniorů, zdravotně postižených, nemocných a zaměstnanců.

Seznam rubrik