Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vosel2

13. 1. 2008 0:50
Ještě něco:

Ještě něco, třeba potom autor změní názor:

http://violence.de/prescott/bulletin/article.html

nebo celé http://violence.de/

(věřim že alespoň jednomu z dostupných jazyků rozumí)

A ještě něco ode mě - silácké řeči o brutální trestech vypadají dobře jen na první pohled. Praxe ukazuje že sebevětší tresty NEFUNGUJÍ!

0 0
možnosti

Ginny

13. 1. 2008 9:04
Re: Ještě něco:

Jak uvedený článek souvisí s tématem? Jen jsem prošla, ale hovoří se v něm spíše o nedostatku náklonnosti v dětství, sexuálním zneužívání, nerovném postavení žen, tvrdém potlačování předmanželského sexu - to vše vede k násilnější společnosti.

0 0
možnosti

Sraatsch

12. 1. 2008 23:11
fake

Někdo se snaží pošpinit moje jméno a používá můj nick. A ještě nespárvný, že pane Sraatch. Nevím, kdo jsi, ale je mi z tebe na zvracení.

0 0
možnosti
S

strelak

12. 1. 2008 22:22
znásilnění ?

Já si pod pojmem znásilnění  představuji dokonání  určitě  jiného jednání ,než toho které je  popisováno a trest který je uváděn  považuji za vysoký. Prosím ,nejsem  člověk trpící jakoukoliv sexuelní úchylkou .  Já se spíše zamýšlím nad tím ,že to co můžeš za  úplatu  třeba 500,-Kč získat v mnoha- u mnoha - místech  také  za to dostaneš třeba 10 let u soudu když to není za úplatu. Samozřemě  rozlišuji také věk a  samozřemě souhlasím s tresty pokud jsou obětí děti i mladiství. Zajímalo by mě, jaký trest by dostal  pachatel za  znásilnění  prostitutky a jak by tam v tomto případě  fungovala ta životní /doživotní/traumata?

0 0
možnosti

Sraatch

12. 1. 2008 22:15
Sraatch

[>-]je to dobrá věc R^R^R^- mě se to líbí nedával bych trest

0 0
možnosti

Jan Hnízdil

12. 1. 2008 22:27
to teda

seš asi pěknej úchyl kamarade(Y)

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

12. 1. 2008 21:07
kdyby

byl za znasilneni vyssi trest nez za vrazdu vyplatilo by se v nasem pravnim systemu znasilnenou rovnou zamordovat.

0 0
možnosti

Jan Hnízdil

12. 1. 2008 21:39
Re: kdyby

Tresty za vraždu bych ovšem zvýšil také. Nejsou přiměřené ani tresty za vraždu, ani za znásilnění.

0 0
možnosti

maja

12. 1. 2008 20:52
Co vyřeší trest?

Mám výhrady k názoru, že každá žena chce být znásilněná, překvapuje mě, že vůbec takto někdo uvažuje, nicméně, je možné, že nějaký důvod to má, pokud ženu něco podobného potká. Chci tím říct, že pokud budeme cokoli trestat, myslíte, že odstraníme příčiny těchto jevů?  Je to složité hodnotit v dnešní době jevy, které jdou s člověkem od jeho vývoje. To je stejné jako jakákoli závislost - drogy, zbraně, touha po moci, to vše je způsob jak znásilňovat, proč v tom dělat rozdíl? Řešení vnímám v tom, že pokud matka dostane dostatečné ocenění v podobě zabezpečení v případě, že se stará o děti a může je vychovávat tak, aby vyrůstali v harmonii, pak je pravděpodobnost delikvence oněch dětí minimální. Jak ale může vychovávat, jestli je nucena vydělávat?Možná by také stálo za to analyzovat z jaké společenské skupiny pochází ženy, které jsou znásilněné a v jakých pomínkách vyrůstali. O tom jsem zatím žádnou statistiku nečetla, nicméně možná existuje

0 0
možnosti

Ava

13. 1. 2008 18:52
Re: Co vyřeší trest?

Majo - Kéžby každá matka mohla říct, že pokud dítěti věnuje dost lásky a pozornosti, vyroste z něj slušný člověk.

A ke statistikám - ono mi přijde trochu podivné dlat průzkum obětí znásilnění. Stejně tak se přece nedělá průzkum obětí autonehod, ale pachatelů.

Podle celosvětových průzkumů neexistuje zvláštní souvislost mezi věkem a soc.podmínkami znásilněných - nejmladší oběti byly 2 měsíce, nejstarší přes 80.

Jediným vodítkem je zde spíš dostupnost obětí. Jejich bezbrannost v danou chvíli.

0 0
možnosti
Č

Čonka

12. 1. 2008 17:13
jsem za nejišší trest za znasilnění

Pokuď by se stejná situace přihodila naším zakonodarcum určitě by neváhali sáhnout na větší tresty, plně s Vámi souhlasím , za znasílnění je třeba dávat max.trest 25 let !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![>-]

0 0
možnosti

Petr

12. 1. 2008 12:43
a jak to je doopravdy

potrat po znásilnění je hodně vzácnou událostí

nejčastější adeptkou potratu u nás je vdaná, s dětma, nebo s partnerem a s dětma která nechce další dítě, po třicítce obvykle

žádná znásilněná 14 - ka.......jestli chceš mermomocí křestany napadat, tvoje věc, ale tady jseš mimo

budiž ti tvá slova odpuštěna, více k tomu není co

0 0
možnosti

Petr

12. 1. 2008 12:43
Re: a jak to je doopravdy

je to jen reakce na pisatele plech, nic více

0 0
možnosti

Hucul

12. 1. 2008 12:41
Souhlas.

Je treba zvysit trestni sazby v CR obecne, ono je trochu smutne, ze za vrazdu clovek dostane treba jen 3x tolik nez za drzeni piratske kopie blbe knizky o pubescentnim carodejovi. A jsem pro zatracene tvrde tresty za znasilneni i domaci nasili. Ovsem pozor: vidim jako obrovske nebezpeci ve spolecnosti, ze se kvuli problematickemu dokazovani znasilneni nektere skupiny neboji poslapat lidska prava a smele verit udajne obeti natolik, ze zbavi udajneho pachatele presumpce neviny. Ac je to tezke a hrozne krute k pravym obetem, nikdy se nesmi udelat ta chyba, ze se obvineny bude muset vyvinovat. Je totiz tezke dokazat znasilneni, ale je jeste tezsi dokazat, ze jste neco neudelali. A je lidskym pravem byt nevinnym, dokud neni prokazan opak.

0 0
možnosti

Ava

12. 1. 2008 12:31
Souhlasím

Vidím, že se nevyhýbáte kontroverzním tématům, jakým se problematika znásilnění a trestu zdá být. Přestože vím alespoň rámocvě, čím se soudy při rozhodování o vině a trestu řídí, přesto nedokážu skousknout toleranci zákona k tak závažnému trestnému činu. Znásilnění je akt násilí na jiném člověku stejě jako bití, týrání, vražda.

A každému, kdo se o tuto problematiku zajímá hlouběji - omlouvám se autorovi, že jeho článek využívám trochu jako reklamní billboard :-) - doporučuji knihu Helen Benedict "To není vaše vina!"

Když se podaří odstranit škodilivé mýty o znásilnění, snad konečně i zákonodárci pochopí, o jka závažný zločin se jedná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.