Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lenka

30. 1. 2008 8:32
...

Také přidám svůj názor. S článkem souhlasím, nejde o to, zvířata nezabíjet, jde o to, nemučit je. A my bohužel často zbytečně mučíme zvířata nejen bolestí, ale i životními podmínkami, ve kterých je nutíme žít. A to ani nemluvím o testování na zvířatech, chovu kožešinových zvířat atd. Myslím, že fakt, že příroda je krutá, nijak neomlouvá fakt, že jsme krutí také a ne proto, abychom přežili, ale proto, abychom se pobavili nebo ušetřili.

0 0
možnosti

Hucul

29. 1. 2008 18:01
Prave konzumem...

...ovlivnujeme vice, nez si myslime. Zasadne nosim umele kozisky, nikdy prave. Kdyz uz si koupim kozene boty, jsou to boty na alespon pet let noseni a vzdy ze zvirete, ktere se neporazi jen na kuzi. Po neuspesnem pokusu nejist maso jsem alespon maso omezila na svoje fyzicke minimum, tak jednou, dvakrat tydne a nikdy takove ty blafy, ktere sezvykam, ani nevim jak. Kdyz uz jim zvire, ktere zemrelo, abych ja mohla zit, vychutnam si ho v nezpackane forme a jeste dlouho na to vzpominam a vazim si toho. Takze ano, dokazala bych vyjmenovat alespon mesic nazpatek vsechny porce masa, ktere jsem snedla, protoze na takove lahudky se jentak nezapomina. Vetsinu casu se ale clovek slusne naji i jinych veci.

Neni to o trochu lepsi nez jen rikat, ze nic nedokazu?

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

29. 1. 2008 17:37
Tak to je dobrý

Protože jím maso, nejsem morálně oprávněn kritizovat ty, kteří zvířata programově bestiálně týrají, protože jsem vlastně na jejich úrovni. To zní stejně, jako když nejmenovaný politik troubí do světa, že prý  jsme přece všichni byli za komunismu "šedá zóna", tak nemáme právo odsuzovat politické vrahy. Jen tak dál

0 0
možnosti

SID

29. 1. 2008 16:19
To je ale blbost !

Ne abys plácl mouchu, nebo komára, který roznáší malárii.... víš jak to tu mouchu bolí ? I zabít ji tím můžeš !!!

Zvířata jsou masožravci, býložravci, všežravci a s lidmi je to stejný.

Nechoď v kožené bundě - konec konců je to odpad z masa. Nepoužívej mýdlo - je tam lanolín z ostříhaných ovcí, nechlastej rybí tuk, protože je ze zabitých velryb, boty si vybírej zásadně jen plátěné...... , ale hlavně přestaň čumět na dojáky vyrobenými zaslepenci. Představ si, že i ti krásní mladí tuleni, když trošku povyrostou, dokáží naprosto zdecimovat rybí hejna ve svém  okolí a ani trošku se při tom nestydí.  Naše kočka chytá myši jen tak pro radost - ani je nežere. A koťata ? Ty vyloženě ty myši trápí, než se do nich zakousnou. Ještě že to neviděl ochránce zvířecích práv - jinak bych šel určitě sedět - natvrdo. 

0 0
možnosti

Jan Hnízdil

29. 1. 2008 16:33
Re: To je ale blbost !

Co takhle si ten článek přečíst ještě jednou a nebo si ho přečíst celý?

0 0
možnosti

Marek Staněk

29. 1. 2008 16:03
Autror zřejmě nikdy neviděl...

... ani neslyšel o rosomákovi, o rysech ostrovidech, a nikdy se ani nezajímal o způsob lovu koček. Jelikož zvířata, narozdíl od lidí, nedisponují střelnými zbraněmi a uspávacími puškami, jejich kořist smrt vždy bolí. BTW zamyslel se autor nad otázkou, jak se mláďata šelem UČÍ lovit? Autor má pravdu v jediné věci: zvířata nezabíjejí s cílem kořisti způsobit utrpení, to je "jen" "vedlejším produktem"; zvířata zabíjejí proto, aby z kořisti měla prospěch - potravu, pamlsek (vnitřnosti / mozek - speciálně kočkovité šelmy jsou na lov kořisti, ze které sežerou jen hlavu nebo játra experty), příležitost ke spáření, sebeobrana. U člověka je způsobení utrpení "kořisti" v našich zemích bohužel důsledkem buďto lenosti, nebo právě sadistické úchylky.

0 0
možnosti

Jan Hnízdil

29. 1. 2008 16:07
Re: Autror zřejmě nikdy neviděl...

Samozřejmě...a o tom to je. Některá zvířata prostě nemohou svou oběť zabít ve mžiku sekundy, ovšem lidé mohou a mnohdy to nedělají. To je ten zásadní problém.

0 0
možnosti
M

mafra_fan

29. 1. 2008 16:02
máš v podstatě

pravdu...a jestli ti je skutečně 16 let, pak tedy píšeš velmi kvalitněR^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.