Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

adam

12. 1. 2008 12:39
revizori

souhlasim, ze poctivci jsou sikanovani. navic DP jako poskytovatel sluzby si svych zakazniu absolutne nevazi. pro me konkretne je jakykoli kontakt s revizory utrpenim, doslova mi otravuji den. proto bych radeji zavedl ke vstupum do metra turnikety jako maji treba v parizi....

0 0
možnosti

SocPredator

9. 1. 2008 14:37
měřítko

Já myslím, že tohle je prostě super téma. Na MHD a poplatcích za televizi všichni politici odměří, kolik si mohou dovolit nemorálního hodokvasu.

A myslím, že prostor je tam ještě značný.

;-D

0 0
možnosti
VM

vanilka81

9. 1. 2008 13:45
MHD a TV

S tou MHD částečně souhlasím. Ale nemyslím, že by to vyřešilo více revizorů. Myslím, že to chce jinou motivaci - třeba bodový systém - čím délě jezdíte s kuponem - máte větší slevu na další.

Akorát by v tom případě vždy u prodeje musela prodavačka váš kód načíst do PC - což se u klouzavé stejně myslím dělá - tudíž jsou na to vybaveni.

Co se týče TV - tak nevím, na co koukáte vy, když si furt stěžujete, ale já myslím, že na CT1 a CT2 i CT24 je spousta zajímavých pořadů. Nevím, zda za tu směšnou částku očekáváte program typu HBO, který stojí mnohem více než koncesionářské poplatky.

Co by ale stálo za zamyšlení je fakt, že když si platím soukromou digitální kabelovku, jejíž součástí jsou i české programy, tak proč je ještě musím platit znovu. Jinak ceske televizi fandím, myslím, že celkem jde s dobou. A oceňuji možnost sledování online vysílání. Dost to využívám. R^

0 0
možnosti

buxus

9. 1. 2008 14:06
K té ČTV

Já si myslím, že autora nechápete. On nediskutuje o tom, žda je ČT kvalitnější než komerční TV , či nikoliv. Nejde o způsob televizní tvorby, ale způsob o vybírání poplatků. Po zavedení digitalizace nebude problém všechny programy kódovat a lidem namísto koncesionářských poplatků prodávat karty. A protože vznikne celá řada nových stanic, bylo by možné zadávat veřejnoprávní programy na základě výběrových řízení pro nekódovaná vysílání. Jenže tohle by se ČTV asi moc nelíbilo.

0 0
možnosti

ucho

9. 1. 2008 12:50
mhd

Zvýšení poplatků nevím jestli by bylo šťastné. Navíc revizoři kontrolují hlavně v době, kdy by si lidé měli koupit další kupon (trestat poctivé zapomnětlivce není podle mě taky dobré). Vem si, že si jednou o den dva zapomeneš koupit kupon na další část roku a zrovna tě chytí revizor. Nezajímá ho, že celou dobu jezdíš poctivě, že si nikdy nejel na černo, teď jedeš a pokuta tě nemine...

Každopádně je to v mentalitě lidí, nežijeme už v komunismu, kdy je všechno všech a kdy byla většina lidí zvyklá si odnášet různé věci z práce domů... :)

0 0
možnosti

HempValley

9. 1. 2008 13:02
Re: mhd

to jo to je smutny..

jednou se me stalo ze me chytl zrovna kdyz sem si jel koupit novej kupon..dva dny po vyprseni staryho..nezajimalo ho ze sem mu ukazal vsechny kupony na pul roku zpetne..presto me naparil pokutu..tak na5ranej jedu koupit kupon, pak vyridit pokutu na DP..babu za okynkem taky nezajimaly kupony ani ten den koupenej, "je tam cas, ten mate o pul hodiny vetsi nez je na pokute, zaplatte":-©:-©:-©RvRv

0 0
možnosti

Qiedo

9. 1. 2008 12:49
Slušňáci

zaplatí vždy vše.Prohrané arbitráže,vytunelované fondy i pohodlný život všem,kterým se nechce pracovat.Smutné konstatování? Ano.Je na každém z nás, ke které skupině společnosti se přidá.Zdá se mi,že Vy jste se již rozhodl.Blahopřeji a přeji hezký den.

0 0
možnosti

Volič Národní strany

9. 1. 2008 12:49
Re: Slušňáci

Myslím, že se přidal k blbcům. Gratuluji;-D

0 0
možnosti

Martin

9. 1. 2008 12:45
Koncesionářské poplatky

Je smutné, že musím platit tuto mediální daň - pak na Štědrý večer a na Silvestra jsem koukal na slovenské TV protože u nás nic nebylo...

0 0
možnosti

Volič Národní strany

9. 1. 2008 12:44
tramvajenka

Musím říct, že jsem se také rozmýšlel, zda koupit roční kupón za 4750, nebo jezdit načerno. Rok budu sledovat, kolikrát mne revizoři zastaví a možná se příští rok rozhodnu jinak. Jde o to, proč ze sebe dělat vola, když cikáni, Ukrajinci, bezdomovci, turisté apod neplatí, proč platit "za ně"?

0 0
možnosti

pavel

9. 1. 2008 12:34
K MHD

Stupňování postihů asi nic nevyřeší. Myslím, že problém je v naší společnosti. Uvedu příklad, jeden můj známý žil léta v Austrálii. Když tam byl nový, svezl se jednou nějakou MHD na černo. Pak to vyprávěl svým australským známým, jak se mu povedlo vyzrát na dopravce, ale místo očekávaného obdivu dostal otázku "A proč jsi to udělal?" Všichni na něj jen koukali trochu udiveně a trochu vyjeveně, a hlavně nechápavě. Po té už nikdy na černo nejel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.