Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tepeP

11. 4. 2008 20:41
...

Myslím, že mám právo být naštván vedení státu, která zapříčinila smrt 5 mil. obyvatel Vietnamu.

0 0
možnosti

marie

17. 2. 2008 16:29
Averze vůči USA

vůbec nechápu a nerozumím vztahu Čechů k USA, kde se bere ten odpor a pohrdání vůči národu, který nám nikdy neublížil? Ale pomohl nám i ve dvou světových válkách. K zemi která přijala statisíce našich emigrantů?

0 0
možnosti
W

Anonymne

13. 2. 2008 23:27
Tato diskuse je zajimava

Ale i ti, kteri v USA ziji a zurive ji brani, musi uznat, ze urcite veci by se v CR nemuseli kopirovat. Treba potraty az do 20 tydne tehotenstvi v nekterych statech...Treba rasismus, a velky business zvany racial profiling. Take trofeje za kazdou blbost ve skolach a prehnane chvaleni i tech mene nadanych deti.  Treba  aroganci.A co naprosta neschopnost rodicu prevzit zodpovednost za deti? Radi vini jine. Alkohol az v 21?  A spoustu ruznych jinych veci. Bylo by osvezujici, kdyby Cesko prestalo lezt do zadku vsem. A vice se zamerilo na samotne Cesko.

0 0
možnosti
PO

POToole

12. 4. 2008 4:17
Re: Tato diskuse je zajimava

V jednom s Vami urcite nesouhlasim - neni nic spatneho na tom chvalit mene nadane dite, pokud se snazi. Pozitivni motivace je dulezita. "Nadani" se totiz neda vtlouct ani vychovat, s tim se clovek rodi.

Pokud budete dite povzbuzovat i pochvalou, dockate se vice snahy i vysledku. Bude i min zamindrakovanych deti.

0 0
možnosti

Lucie

12. 2. 2008 15:56
Ach,

autore, ach ten češtin... 8-o

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

12. 2. 2008 11:18
Taková je lidská rasa

V každé zemi najdete všechno, lásku, nenávist, mamon, prospěcháře, vrahy, atd.

Obraz o tom vytvoří média. Postačí zviditelnit jednu skupinu. Například několik čechů krade v německu a už se říká, že češi jsou zloději.

Nesuďte lidi podle země původu a nevěřte všemu co se říká jen to "evidujte" protože "na každém šprochu je pravdy trochu". 

Je spousta dobrých lidí v Rusku a spousta špatných ve Švýcarsku. Některé národu jsou horkokrevné některé hrdé a někde jsou samí "salámisti".

Amici jsou sbírka národů celé Země a aby spolu mohli žít musí být jací jsou. My žijeme jen sami se sebou ale moc nám to nejde.

0 0
možnosti

Jiří

12. 2. 2008 12:23
Re: Taková je lidská rasa

Nelíbí se mi Vaše argumentace. Němci nedávají nápisy do obchodů kvůli zlodějům kvůli jednomu případu, ale kvůli celé řadě zkušeností.

Jistě, jsou slušní Rusové a i zlí Švýcaři. Zajímá mě ale běžný/průměrný Rus či Švýcar. Existuje něco jako typické jednání v národě a jistě jsou jedinci, kteří trošku či více vybočují.

Každá komunita má něco společného. V rámci rodiny či širší rodiny můžou platit určitá pravidla či zvyky, totéž v rámci určité firmy, obce, kraje, regionu - i celé země (státu). Japonci se přecejen chovají jinak než Afričané, Evropané zas mají jiné zvyky a hodnoty.

Rusové jsou jiné zvyky a jiná kultura, my taky, a totéž Švýcaři. I Němci se jinak projevují, přestože s Němci máme hodně společného - na rozdíl od Rusů. Vzájemně jsme se ovlivňovali, s Rakušany žili po staletí v jednom státě.

Takže skutečně platí, že skupiny lidí se od sebe liší, dosti to platí pro občany jiných států, ještě víc kontinentů.

0 0
možnosti

xy

12. 2. 2008 4:06
Obcas je tezke tu averzi necitit

Ale nez budete pomlouvat druhe zeme, ktere neznate , dokud jste tam nikdy nezili, zamyslete se nad Ceskem. Cesi jsou bez kouli a patere, bez loajality k druhym, radi si stezuji a porad kritizuji, ale nikdy nic neudelaji pro zlepseni svych osudu. Jen same reci, ale ciny zadne. Pokud chce clovek najit dobreho cloveka v Cesku, musi hledat dlouho.

0 0
možnosti

Viper

12. 2. 2008 2:46
P.S. Autore:

Tem American NEBYL vojak! To Vas tisk jiz napsal nekolikrat....... BYL TO CLOVEK!;-(;-(;-(

0 0
možnosti

Ja

12. 2. 2008 4:14
Re: P.S. Autore:

asi Vas nechapu, ale vojak neni clovek ???

0 0
možnosti

Viper

12. 2. 2008 2:44
Podle meho skromneho nazoru...

....jsou Cesi z velike vetsiny nemoralni devky, bezpaterni zavistivci plni zaste, plni predstav o sobe, jako o nekom, kdo vi vse lepe......Trapna to spolecnost, ktera vede ve statistilach EU v kradezich v obchodech, korupci, spolecnost ktera nedokaze odsoudit vrahy Horakove a dalsich stovek obeti komunistickych vrahu a grazlu, spolecnost, ktera nedokaze udelat poradek na svych silnicich, spolecnost, ktera "vrazdi" sve obcany na prechodech pro chodce.....etc., etc.,....spolecnost, ktera z 50% odsuzuje Masiny jako "vrahy".........ALE JINAK JE TAK NADRAZENA TEM "AMIKUM", NADRAZENA VSEM!Rv(Y)

0 0
možnosti

Ja

12. 2. 2008 4:12
Re: Podle meho skromneho nazoru...

predpokladam, ze Vy samozrejme (podle vaseho skromneho nazoru) patrite k ty charakterove vytribeny mensine, ktera tady z toho 'hnusu" vcas zdrhla do zeme zaslibene, aby mezi tim povlem nemusela zit a mohla si uzivat zivota mezi vzdelanyma, moralnima, nepokryteckyma, skromnyma a dalsimi kladnymi adjektivy oplyvajicima "hamburgrozroutama"

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

12. 2. 2008 1:38
Ve Francii

Je silný odpor vůči USA. Francie není demokratickou zemí?

0 0
možnosti
S

Cizinka

12. 2. 2008 1:48
Re: Ve Francii

Kdyz jsem byla mlada, nechapala jsem  Francii, ted kdyz jsem starsi a nejaka leta jsem v USA stravila, uz je chapu. v CR by rozhodne mohli polevit z vysilani americkych braku, to same se tyce knih. Politici se pochlebuji USA, je to trapne.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

12. 2. 2008 1:26
Možná je to tím

Že lidem není lhostejné vyvolávání válek po celém světě kvůli špinavému zisku z nich.  Kdo se na válce napakuje? Výrobci zbraní a bankéři, kteří státu za tučný úrok půjčují peníze.  Oběti  válek  spuštěných USA  na základě zkonstruovaných teorií jdou už do milionů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.