Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jejda, slečno nebo paní, vy byste nám hnedle zrušila celý sociální stát.:-) To je trošku ukvapené, ne? Mimochodem, to o matce deseti dětí s důchodem je nesmysl, ověřte si, jak je systém nastavený. Ano, matky a důchodci by se neměli hádat, jsou všichni na jedné lodi. A pokud jde o tu konktrétní Zuzku, nebo jak se jmenovala, nikdy bych nenechávala kočárek před poštou, pěkně tam s ním nakráčet, však to musí snad být bezbariérové. Ještě by se jí miminko ztratilo.

0 0
možnosti
Foto

Trochu moc emotivní, ale R^

1 0
možnosti
VK

Tohle jsou bláboly zdravé a bezdětné holky,zcela bez sociálního cítění.Hlavně že je na sociální sítí;-D

1 1
možnosti
KH

Ano bezdětná. A co takhle otázka proč? Protože nechci jednou kňourat, že má moje babička vyšší důchod, než já mateřskou a otec dítěte je neschopen schodek dorovnat...

1 0
možnosti
VH

Prosím odkaz na zákon, resp. jeho paragraf, který uvádí výpočet důchodu člověka, který  nikdy nedělal. Pokud tedy takový najdete. Dík.

1 0
možnosti
KH

Dobrý den, je pravdou, že toto tvrzení nemám podložené žádným zákonem, ani veřejně uváděným grafem, či tabulkou, ale před třemi roky jsem měla možnost mluvit s jednou maminkou o třech dětech, která seděla v čekárně u lékaře. Moc fajn paní... mladší než já. Říkala, jak mi závidí, že chodím do práce. Důvodem nebylo ovšem to, že by nemilovala své ratolesti a chtěla od nich zdrhnout, ale to, že jí to manžel zakázal. Narodila se jako světská a ke světským se provdala a tam žena (prý) potřebuje svolení manžela, aby mohla pracovat...

To je fuk... k věci patří jen to, že na otázku z čeho se její babičce počítal důchod, byla odpověď: "Z průměrné mzdy, neb nebylo jak jinak ohodnotit její život bez oficiálního zaměstnání.

Takže ano, informaci mám z pochybného zdroje. Nic to nemění na mém názoru, že kdo nedělal, tak nepřispěl a neměl by mít na výplatu důchodu nárok.

0 0
možnosti
LS

Korino, skvělý článek.

1 0
možnosti
KH

Děkuji, byl psán od srdce s rozhořčením nad bezohledností matek... nadsázkou... a přetrvávajícim názorem, že by se měli veškeré sociální platby v ČR zrušit ze strany státu i ze strany občanů.

1 0
možnosti
MD

Tedy vy tam toho zmatecneho ale mate, tak jen jedno zastaveni sei. Duchod nejsou socialni davky, ale vyplata socialniho POJISTENI. Co z toho plyne pro vztah matky s detmi kontra lide v duchodu zkuste domyslet sama.

3 1
možnosti
KH

Zmatečno? Máte na mysli konkrténě to, že jsem nepojmenovala výplatu SOCIÁLNÍHO poijištění a místo toho používám termín "důchod"... pravda, měla bych používat termín "starobní důchod", který se opravdu vyplácí ze sociálního pojištění jak výše zmiňujete, zatímco matky požívají SOCIÁLNÍ podpory (tedy pokud jsem správně pochopila zákon č.117/1995 Sb.). SOCIÁLNÍ dávky máme v tomto státě zase pro jiné účely... Něco mají všechny tyto věci ovšem společné a to nejen slovíčko "sociální", ale například i to, že jsou vypláceny peníze, které všichni pracující odvádějí do společné kasy... V tomto směru pro mě mají matky s dětmi a důchodci opravdu veliký rozdíl... Důchodce, který pracoval do kysičky sypal celý život a tudíž si zaslouží... samozřejmě to ovšem není fér vůči dětem, kteřé jednou sypat budou, ale proč mají něco dostávat matky, jako za co? Navíc to nic nemění na tom, že tento systém vnímám jako nespravedlivý a nezásluhový, a že by se mi mnohem lépe koukalo na lidi držkující na vlastní rodinu, která na ně dlabe, než na stát, který se o ně "nestará", když se mají s absolutní samozřejmostí starat ti v produktivním věku dané rodiny.

0 0
možnosti
MS

Ten důchod z průměrné mzdy pro nikdy nepracující matku 10 dětí je pitomost. Takto se důchod nikdy a u nikoho nepočítá.

4 0
možnosti
KN

K40a65r83e79l 60N18o56v36á40k

19. 8. 2014 16:38

"Holka" Hlubuczeková se pustila ne tenký odborný led a holt se jí končetiny rozjely na všechny strany, takže v boji o záchranu nemá čas nastudovat fakta.:-/

1 1
možnosti
TH

Roztomile rasisticky blog a jeste rozsiruje zamerne nepravdive informace.

Vase odpoved je naprosto mimo daleko horsi, nez to pochopitelne rozcileni te matky na poste.

3 0
možnosti
JT

Jasne. V matce na poste muzou proste jen bouchout saze. Vykrici se z toho stresu a bude zase normalni.

0 2
možnosti
JT

Mezi duchodci a matkami s detmi je jeden zasadni rozdil. V tech matka a detech je budoucnost, duchodci jsou minulost. A z toho vyplyva vsechno.

1 6
možnosti
JT

Pan Petlan se mnou snad nesouhlasi, ale neumi napsat proc ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1158x
Jsem obyčejná třicetiletá holka, absolventka oboru "zootechnika" z přesvědčení a žijící jako "agronom" z životní fylozofie.