Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Můj milý soudruhu, buď budeme mít diktátora, absolutní monarchii, nebo demokracii, kde každý, ano každý, bude mít volební právo. Tedy i vy, brblající důchodce, který jenom zabírá místo v tramvaji nebo u lékaře. Jakmile se si začneme hrát na to, že všichni jsme si rovní, ale někteří jsme rovnější, skončíme právě tam, kde tvrdíte, že jsme teď.

1 0
možnosti
JH

Tohle nemá řešení. Zájmy lidí jsou rozličné. Někteří chtějí ovládat své otroky. Místo služby se stali otrokáři a vydávají to za největší pokrok v dějinách lidstva. Paternalismus nemá naději na úspěch, ve výsledku plodí jen mnohem víc fatálních situací, jelikož lidé si myslí, že ten anděl strážný, tedy stát, nad nimi neustále bdí a od všeho nebezpečí je uchrání, aniž by oni sami musili pro svou bezpečnost a život cokoliv udělat.

0 0
možnosti
KV

V USA msji take rovne volebni pravo, to same ve Velke Britsnii. Co s tim budeme delat ?

2 0
možnosti

Tak já s vámi naprosto souhlasím a myslím si třeba, pane Hlubku, že například vy, jako důchodce, byste už neměl mít žádné volební právo, tzn., že by síla vašeho hlasu neměla být ani ta 1. Vždyť už nepracujete, nevytváříte žádné hodnoty. Nemáte tedy do toho co mluvit. Stejně jako třeba matky na mateřské dovolené, dlouhodobě nemocní atd. Jestli tohleto Svobodní zavedou, rozhodně je budu volit. Je vidět, že je to strana velice inteligentních lidí, kteří používají zdravý rozum a vědí, co chtějí. ;-)R^

4 0
možnosti
FS

Máte naprostou pravdu, Vladane. Naopak bych zavedl volební právo pro mého kocoura. Ten likviduje množství hlodavců, kteří škodí na našich polích a rolích, a tím vytvářené hodnoty ochraňuje. R^

1 0
možnosti
JH

Děkuji paní, či slečně Iloně Ernestové, že mne trošku podpořila, jinak bych tady byl jako pověstný kůl v plotě. Pokud máte stejné názory jako já, pište, dejte v šanc svůj názor a znemožněte se stejně jako já. Váš J

1 1
možnosti
Foto

Jaromíre, já děkuji Vám. Ještě se nestalo, abych nějakému Vašemu článku nedala karmuR^ Jste moje krevní skupina:-) Na každý Váš blog se velmi těším. Dělá mi radost, když má někdo stejné nebo podobné názory jako jáV

P.S.: Co se týče té paní nebo slečny: Považuji se za slečnu, ač jsem bývala 10 let i paní. Říkám, paní je ta, která má pána;-D

0 0
možnosti
JS

Já i pan Hlubek jsme důchodci. Odejmul bych v první řadě volební právo nám důchodcům. Vysáváme státní rozpočet a stejně to máme za pár. Tady na blogu je stejně sedmdesát procent důchodců, měli bychom jít příkladem! ;-D:-P

3 0
možnosti
Foto

Rovné volební právo za to nemůže. Po celé republice najdete dost podnikatelů, kteří zaplatí na daních víc než já, ale od státu toho odčerpají několikanásobně více. Jsou ke státu přisátí úplně stejně jako ti, proti kterým je ten váš návrh namířen.

4 0
možnosti
JH

A to je přesně ten problém, ze služby občanům se stal podnikatel, který uplácí za cizí peníze své voliče a k tomu ještě spřátelené firmy. V článku to nebylo, ale již jsem napsal několik článků kde navrhuji zredukovat státní rozpočet na nezbytné minimum aby na to uplácení nebyly prachy a tím pádem by se tam nehrli úředníci, jelikož by věděli, že tam nic nekápne.

0 0
možnosti
Foto

Když jsem kdysi četl Tolkiena a jeho Společenství prstenu, nechápal jsem proč se ho ten dobrý čaroděj Gandalf bojí byť i jen dotknout.  Po tom co jsem absolvoval určité vzdělání na Mises.cz jsem pochopil, že se bál toho, že by mohl sílu prstenu zla použít ke konání dobrých cílů.  Gandalf, nebo spíš Tolkien a v tom spatřuji jeho genialitu, pochopil, že použitím zla se nedá nikdy dobrých cílů dosáhnout i když o ně budeme usilovat.   Stát považuji za takový prsten zla, který vládne velkou mocí, kterou by mnoho lidí rádo použilo ke konání dobra. O tuto možnost, použít stát, usiluje mnoho lidí ve volbách.  

Připomeňme si tedy nápis na Sauronově prstenu zla:

Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do temnoty sváže.

1 0
možnosti
PK

Máte samozřejmě pravdu a daný systém je patrně z dlouhodobého výhledu neudržitelný (i když to klidně může trvat ještě třeba 800 let). Problém je to vaše řešení. Řeknete firma, podnikatel, zaměstnanci - ti to tu táhnou tak ať mají víc hlasů. Jenže co firma, která by zkrachovala nebýt toho, že je přisátá na státní rozpočet? A že jich tady takových bude. Chcete to ošetřit? No pokud někomu o ty hlasy opravdu půjde, snadno to obejde. Založí si dvě tři firmy, které si budou navzájem platit a nic reálného nevykazovat (maximálně konzultace a poradenství), financovat to bude státní rozpočet a že majitel některé z těch firem nic smysluplného nevytváří, už dohledat nepůjde. Ono vůbec ta makroekonomika je docela ošemetná věc a rozkrýt to, kdo nějakým způsobem víc přispívá než dostává, nemusí být nijak jednoduchá věc. Proto se vlastně taky praktikuje to, že i státní zaměstnanci platí daně, i když na první pohled se to může zdát jako hovadina. Já bych navrhoval řešení trochu jiné, ale vzhledem k tomu, že to stejně nikdy nikdo realizovat nebude a vzhledem k tomu, že i tak už je můj příspěvek dost dlouhý, tak se o tom rozepisovat nebudu.

1 1
možnosti
JH

Napište, zajímá mne to. Děkuji

1 0
možnosti
JR

J87a13n 70R25á20ž

1. 7. 2015 22:20

Rovné a všeobecné volební právo se ukazuje jako něco, co dřív nebo později zlikviduje vše, co tuto civilizaci udělalo nejproduktivnějším společenstvím světa.

Demokracie má slabinu v tom, že neproduktivní budou volit jen toho, kdo jim umožní žít neproduktivní život.

6 1
možnosti
JH

Jsem vypozoroval z diskuse, že mladý student Zemánek má daleko větší zastání než starý dědek varující před problémy. Jakoby ty potíže chtěli hodit za hlavu, nenechat si je připustit, vždyť mládí je tak krásné, vím to taky jsem byl mladý. Tady jde, však, o život a je nutné to těm dětem připomínat. Nestrkej ruce k cirkulárce, neskákej z mostu, když, někdo řekne , že to je cool, kůň kope, takže se k němu nepřibližuj zezadu, oheň je horký a způsobuje vážná zranění, nevol socialisty, jelikož tě zničí. Atd.

2 1
možnosti
JZ

Asi má daleko rozumnější názor ;-)

To co navrhujete je prostě stejná blbost, jako rovné volební právo. Rovné je jen o malou, ale opravdu malou, špatku "spravedlivější". Uvozovky jsou patřičné a že nemá rovné právo problémy netvrdím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik