Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je zajímavé, že chodec začíná protestovat až tehdy, když se vyžaduje i od něho, aby se chval na silnici zodpovědně.

Tomu samému chodci ale nevadí, když se pokutují řidiči za všechno možné: lékárnička, zhasnutá světla, vyšší rychlost, jízda na červenou, nezastavení na stopce, letní gumy v zimě.

Už jste někdy viděli, aby chodec dostal pokutu za přecházení mimo přechod, za přecházení na červenou, za letní sandály v zimě, za chůzi po nesprávné straně ...?

0 0
možnosti

P29a69v11e59l 22K20u15l18a

3. 10. 2014 8:21

Pozor, přecházení ne červenou je nebezpečnější. Už jste někdy četl, že auto zabilo chodce když přecházel na červenou? Vždy na zelenou ;-)

1 0
možnosti

P90e76t59r 71H19á32l52a

3. 10. 2014 7:17

Obecně to nemusí být špatný nápad, ale strašně mi vadí, že bych měl platit 2000 Kč za to, že někdy budu urgentně muset ujít v noci 100 metrů po opuštěné silnici a zrovna zvýrazněn nebudu.

A neargumentujte tím, že mě nikdo nechytí, pokud nechceme, aby se nařízení vymáhalo, proč ho vůbec schvalujeme?

0 0
možnosti

...požadavek na označení chodců reflexními prvky považuji za rozumný....a prosadí se i přes odpor některých ......lidem dojde že když jsou lépe vidět...tak mají větší šanci nebýt trefeni....

2 1
možnosti
Foto

za mlada nás učily že se chodí  vlevo  a dáváme si pozor , žádná pokuta nedonutí opilce  aby uhnul , ale je pravdou  že výrobci  reflexních  doplňků zajásají   a v tom bych viděl problém ,je to to samé jako  autolékárničky ,výrobce  zasunul do správné kapsy všimné  a má zajištěn byznys ,tento zákon projde a bude to to  samé  zisk  pro vyvolené  firmy a počet mrtvých to nijak neovlivní

4 0
možnosti

Takové jako vy znám. KDyž se něco stane, tak nadáváte na stát, že to je jeho vina, že se tomu nesnažil zabránit atd. A když se tomu snaží zabránit, tak nadáváte taky.

4 6
možnosti

Vy mne vůbec neznáte.

1 1
možnosti

řekl bych,že pravdu nemáte, a to jsem to nedočetl celé. Jako cyklista jsem nedávno málem nesundal jednoho chodce na silnici, kterého jsem skoro neviděl. Silnice v místech dost kličkovala. Prostě nebyl vidět, měl tmavé oblečení a reflektor na kole se taky neotáčí jak by to cyklista zrovna potřeboval. Myslím si, že by to , pro oba, skončilo dost špatně.

1 1
možnosti

Proto nařídíme reflexní prvky všem? A pod knutou pokuty?

Já se pohybuji na silnicích jistě mnohem déle než Vy, ale vždy jsem si byl vědom rizik, ať již jako chodec, cyklista nebo řidič. Nikdo mi to nemusil nařizovat. Pokud bych si jich vědom nebyl, již bych tyto blogy nepsal. Nemám vůbec nic proti dobrovolnému používání těchto prvků.

6 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik