Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Sociální stát podle socialistů je stejné, jako když se automechanik s pochybnými znalostmi pokouší postavit z trabanta lokomotivu. Tím se s Vámi, pane Kounovský, loučím.

1 0
možnosti
AK

Váš příměr mi není zcela srozumitelný, ačkoliv je jistě zajímavý.

Myslím, že každý má na vybranou - buď volit pravici a tedy akceleraci demontáže sociálního státu, nebo levici a tu demontáž zpomalit.

0 0
možnosti
DM

Bohuzel mate pravdu :-(

1 1
možnosti
Foto

R88o36m92a41n 26K98o13z26e40l

29. 6. 2014 23:18

Nabízím dva články, návrhy od stran z obou pólů politického spektra a zkuste rozlišit, co je levicové a co pravicové.

http://www.novinky.cz/domaci/70881-ods-chce-rovnou-davku-pro-vsechny.html

http://hn.ihned.cz/c1-15241630-skromach-levicovy-slovnik-pravicove-skrty

P.S. Důchodce nepovažuji za typické voliče levice, alespoň v roce 2006 snad všichni důchodci v mém okolí volili pravici, protože slib 1000 Kč navíc...

1 0
možnosti
AK

No a jaké jsou voličské skupiny pravice, tedy odmítačů sociálního státu?

Je to jedno procento nejbohatších občanů tohoto státu - oni si opravdu veškeré zabezpečení sociální, zdravotní i důchodové hravě pořídí ze své. Oni dokonce nepotřebují ani stát - chtějí park, pořídí si svůj a krásnější než ty veřejné, nelíbí se jim rozbité komunikace, pořídí si vlastní neproblematickou dopravu vzduchem apod. - tak proč by měli platit daně a přispívat na veřejné statky a projevovat tak solidaritu s jinými?

Pak jsou to představitelé střední třídy - ti si ovšem obvykle pouze myslí, že by si to všechno mohli zaplatit za svého.

Další voliči pravice jsou zástupci nižší třídy, které rozčiluje, že Cikáni dostávají podpory a nepracují, zatímco oni ano.

A tak mi z toho vychází, že jediní voliči levice by měli být Cikáni...

To jen abych vaši úvahu posunul do ještě absurdnější polohy.

1 0
možnosti
DM

Bohati lide jsou presne ti, kteri projevuji s ostatnimi nejvice solidarity. Zbytek vaseho prispevku uz jsem tedy radeji ani necetl...

1 0
možnosti
Foto

Autor píše zcela mimo mísu. Ekonomickou základnu současného režimu tvoří privatizovaná ekonomika. Ta ekonomika, o které nám tvrdili, když rozkrádali stát, že vyřeší veškeré problémy. Nevyřešila, ba právě naopak, ona ty problémy teprve vyvolala.

1 2
možnosti
Foto

Protože jí stát dojí a reguluje tak, že nemůže rozvinout svůj potenciál.

1 0
možnosti
RM

Naše životy jsou velmi krátké a pro jejich větších část nám socialisté připraví jejich spravedlivý systém.

Jejich "spravedlivý systém" spočívá:

1. Většina má právo vnutit svojí vůli menšině, v podání socialistů socialisticky pracovat socialisticky žít. Což ve zkratce znamená vzít si uzákoněním výsledky práce, vložené prostředky, námahu, riziko pracovitých a uplatit ukradenými prostředky líné a hloupé.

2. Uzákonění znamená prosazovat vůli státu nad vůli občana. Ale co je stát? Stát je přivlastnění si rozhodování skupiny veřejných zaměstnanců nad životy a právy občanů, kteří veřejné zaměstnance živí. Je to stejné jako když si pes ochočí svého pána.

3. Nejsilnější podnikatelské skupiny vědí, že prosazovat podnikání cestou oslovování jednotlivých zákazníků nese mizerné výsledky. Lepší je podporovat a dosazovat do "parlamentního systému" socialisty, kteří odhlasují zákony ve prospěch korporací: povinné pojištění vozidel, důchodů, zdraví, kol, komínů, stromů, domů, energie a cokoliv dalšího, co koho napadne.

Ve výsledku stačí málo: necelá tisícovka evropských poslanců (s byrokratickýcm zázemím několika desítek nebo stovek tisíc lidí) a 300 poslanců a senátorů ČR (s byrokratickým zázemím cca půl miliónů jednotek) vydírá přes devět miliónů obyvatel této země včetně dětí. Autorovi karma, socialistům - to ať si dosadí každý sám-

5 0
možnosti

Ani v té Chile nic moc: Nejnižší „souhrnná daňová sazba“ je v Chile (46 %), Švýcarsku (51,9 %), Koreji (57,3 %), Novém Zélandu (59,4 %), Izraeli (61,1 %), Irsku (64,2 %), Kanadě (65,6 %), Mexiku (67,2 %), Austrálii (68,8 %) a USA (71,6 %).

0 0
možnosti
IH

Zkopíroval jste něco bez udání pramene a podle komentáře tomu nerozumíte. Ta nic moc Chile má 3x nižší daňové zatížení než Belgie a 2x nižší než ČR.

1 0
možnosti
PK

Podíl státních rozpočtů na HDP  je v Chile cca 21%, u nás 30. Nevím, kde jste ta hausnumera 8 a 46 vzal. Skoro polovina rozpočtu jde na ministerstvo práce a sociálních věcí. Udělat daně dobrovolné? A ti co nebudou odvádět - tak je budeme léčit platit ze spotřební daně? Koláčů a chlebů je všude jak ..., a většina tohoto byznysu u malých daň neviděla. A navíc - kvalita nic moc.

Lze jistě mnohé zlepšit, většinou to nejde z roku na rok. Ale svádět vše na socialisty? Vždyť ani u moci moc nejsou, zobají Babišovi z ruky. Teď řídíme stát jako firmu a zase to bude špatně?

1 0
možnosti
Foto

I34v21o 64C10i69l64i97c91h

29. 6. 2014 20:09

Babiš není socialista? 8-o A co třeba ODS? Ti také ne? ;-D

2 0
možnosti
Foto

I81v59o 69C94i38l27i54c70h

29. 6. 2014 19:55

Socialisté ti slibují střechu nad hlavou, slibují tě nakrmit slaninou a fazolemi, slibují tě léčit, když onemocníš. To vše jsou věci, které se dostanou každému vězni nebo otroku.

(Ronald Reagan)

7 0
možnosti

Takže podle Reagana má na tom být svobodný občan hůře než vězeň. Záhadou zůstává, proč měl všechnu tuto péči zajištěnou samotný Reagan jako prezident? Byl tedy vězněm?

0 0
možnosti
MP

Název je špatný. Ve skutečnosti socialisté dělají maximum pro nezaměstnanost. Tím, že zvyšují daně a dělají co nejvíc překážek těm, kteří nezaměstnaným dávají práci.!!

7 0
možnosti
Foto

I65v37o 35C61i54l56i14c44h

29. 6. 2014 19:56

Já to pochopil jako čistou ironii.

2 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik