Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Řecko se dostává do stavu, kde jsme my již 65 let

Najednou je to veliké téma, lidé přestávají kupovat zbytné věci, kupují jen potřebné. Tak se přece chová, každý zodpovědný člověk.

Od roku 1948 to takto bylo i u nás. Dobře si pamatuji na své dětství. Bylo šťastné, ale chudé. Autíčko za 2 Kčs bylo luxus.  Takže jsem si je vyráběl sám. Jako hračky jsem měl kobylky a mravence.

Jenže Řekové, Portugalci, ale i Španělé  mají 25% nezaměstnanost, asi jsou jejich výrobky příliš drahé, nebo ty prostředky, na které si nabrali enormní dluhy, prostě prohospodařili. Nebo je prožrali státní zaměstnanci. Ty prachy utratili úplně někde jinde, nedali je svým firmám, možná tyto firmy ani neměli. Bylo tak sociálně dobře, že se nikomu neoplatilo vůbec podnikat, stát firmy tak daňově ždímal, že bylo lepší být na sociálních dávkách  a nějaké hodnoty tvořit bylo nerentabilní. Dnes se jim to vrací v té nejhorší podobě.

Proti Řekům, jako takovým, nemám vůbec nic, mnoho jich znám a byli to moji vrstevníci a kamarádi. Společně jsme provozovali ty hry s mravenci. Po pádu vojenské Junty se z většiny vrátili domů a tam objevili ráj. Najednou se dostali ze Sovětského komunismu do Západoevropského komunismu a měli ráj na zemi.

Řecko má obrovský turistický potenciál, mělo se stát Floridou Evropy, kde by si bohatí Němci, Britové a jiní, možná i Češi kupovali domy  aby tam strávili, v příjemném klimatu, soumrak svého života. Řekové by z toho rozhodně profitovali, stejně jako profituje Florida, stačila by jen svoboda a možnost dát lidem možnost aby se postarali sami o sebe a nespoléhali na nějaký stát. Řecko má jeden velký problém a to je velmi dlouhé pobřeží a tisíce ostrovů. Ohlídat tuto vnější hranici Schengenského prostoru je opravdu velmi náročné. Sám se zřeknu třetiny svého, ubohého, důchodu a tyto peníze pošlu Řecké armádě aby si mohla nakoupit hlídkové lodě a platit potřebné námořníky. Jenže ta část mé penze by na to ani zdaleka nestačila. Musila by tak učinit celá Evropa, hlavně všichni zaměstnanci států a taky i ti důchodci. V tomto směru bych Řekům jednoznačně pomohl.  Tady solidaritu jednoznačně vidím.

Svého času jsem pracoval v Německu na rekonstrukci papírny. Šéfy byli Švédové, jako generální dodavatel, jako poskoky měli Finy, dělníci byli Poláci a my, Češi jsme tam byli jako technici, dělali jsme mravenčí práci s ustavováním pohonů a že jich bylo velmi mnoho a u některých to bylo i velmi technicky složité. Uměli jsme to dobře a stejně dobře by to uměli i Němci, jenže jsme byli nepoměrně levnější. A tam je skrytá podstata, již tenkrát jsme se znehodnotili. Němec tam byl jen jeden a to byl hasič. Řek ani jeden.

My máme státní zadlužení cca 1,8 biliónu korun, což je asi polovina našeho HDP. Jenže pokud bychom měli skutečnou svobodu a prosperující kapitalismus musili bychom vybírat mnohem méně daní ,  paternalismus by byl velmi omezen,  zadlužovací trend by dál nepokračoval a mohli bychom  se Řeckému osudu vyhnout a pomalu ten státní dluh umenšovat až jej dokonce úplně splatit. Prostě nemůžeme vydávat víc peněz, než vybereme. Je to asi nevědecké, ale je to fakt. Dokonce musíme vydávat mnohem méně než vybereme, jelikož tak třetina se ztratí v réžii. Vláda by nemohla slibovat důchodcům víc peněz, ani Cigánům. Prostě by se mohlo vyplatit jen  to, co po odečtení administrativních nákladů ještě z těch daní zbude. A to píši jako důchodce. Naopak, mladým lidem je potřeba poskytnout finanční prostor aby se o sebe, své děti  a své stáří dokázali postarat sami a politikové na ně ztratili svůj vliv. Jenže to oni nechtějí.

 V našich politických kruzích jsou, však,  tendence ty drobné podnikatele a živnostníky zlikvidovat, jsou to totiž nepřátelé lidu a vůbec nic po nás, tedy státu, nechtějí a my na ně nemáme politické páky. Takže k tomu Řecku máme skutečně našlápnuto a naše malé děti si zase budou hrát jen s kobylkami a mravenci. Opravdu to takto chceme nebo bychom byli raději jako Němci, se stejnými schopnostmi, se stejnou pracovitostí a pečlivostí a se stejným ohodnocením?

Na odpověď ani nečekám, znám ji, ale musíme být sebevědomější, nesmíme si nechat nakukat, že jsme nejhorší řidiči, že nejvíc chlastáme, bereme drogy, naše děti se zabíjejí jak na běžícím pásu, potřebujeme soustavný dohled, násobek policajtů a vůbec absolutní šikanu, musíme devalvovat naši měnu. Jednodušší tomu uvěří a podle toho i jednají a dávají hlasy komunistickým stranám, které jim to naprosto vše naslibují.

Příznivec a volič strany Svobodných – Jaromír Hlubek

Omlouvám se, možná to tam bude dvakrát jelikož na poprvé se to nezobrazilo. Mám nový počítač s novým operačním systémem a ještě si s ním tak moc nerozumím. Holt, vše nové nemusí být jednoznačně lepší.

Autor: Jaromír Hlubek | pondělí 6.7.2015 0:16 | karma článku: 46,83 | přečteno: 20434x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Novy utvar pro sledovani

Nejvyši čas, dokuď všeci agenti StB a řidici dustojnici eště neumřeli, bo je třeba na cosik navazať, abyzme neztratili kontinuitu. „Minystersvo pravdy“ evidentně nestači. Taka zpravička enom problikla na Radiožurnalu.

8.6.2017 v 8:57 | Karma: 24,22 | Přečteno: 544x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Návrat myšlení občanů směrem ke svobodě a demokracii bude trvat dvě generace

Toto prohlášení jsem zaznamenal od nějakého odborníka, jméno si nepamatuji, v roce 1989. Jednu generaci již máme za sebou a zatím jsme se nepohnuli ani o krok, spíš jsme udělali dva kroky zpět.

18.5.2017 v 21:24 | Karma: 27,68 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

"Jsem váš strýc Baloun, mám vás všechny rád a budu u vás žít.“

Nevím, zda tento výrok pochází z pera pana Grossmanna nebo z pera pana Šimka, přesto byl velmi nadčasový, dokonale odhadl, co se bude v Evropě dít za 40 let.

21.4.2017 v 13:43 | Karma: 45,74 | Přečteno: 5075x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Strana mírného pokroku mimo zákon

Dnes je zákonů tolik, že všichni jsme mimo zákon. Ať uděláš cokoliv jsi vždy zločincem. Jaroslav Hašek žil v krásné době, v Rakousku byl jenom jeden zákon, miluj císaře svého a pochvaluj jej. A myslím, že císař to nemyslil

19.4.2017 v 18:45 | Karma: 22,16 | Přečteno: 473x | Diskuse| Média

Jaromír Hlubek

Je duben a je zima

Boha jeho, soudruzi. Teď očekávám fundované vyjádření odborníků, jak se mění proudění v Atlantiku a vlivem globálního oteplování se v Evropě ochlazuje. Pravda je, že v tropech je horko, ale nemohu posoudit, zda je tam stejné horko

18.4.2017 v 21:39 | Karma: 23,23 | Přečteno: 463x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik