Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Líbí se mi, že uvažujete o příčinách. Ale s vaším názorem o nich nesouhlasím.

Já mám spíš pocit, že se po všech těch euroamerických zásazích celé regiony noří do chaosu v jehož rámci místní vojenští vůdci obklopení svými věrnými bojují o moc. Rozpadá se systém redistribuce, schopnost vybírat daně, vyplácet mzdy a udržovat v chodu to, co zbývá ze systému sociálního zabezpečení.

Z hlediska mezinárodního práva je to problematické, protože nominální držitelé moci, kteří se zúčastňují diplomatických jednání se nekryjí s těmi, kteří jsou faktickými držiteli moci na svých teritoriích bez pevných hranic.

Tato barbarizace poměrů vede k tomu, že kmenoví náčelníci na jihu a oligarchové na východě převzali řadu funkcí státu a ochranu poskytují jen svým věrným. Ostatní nechrání nikdo.

Řekl bych, že nejde ani tak o nějakou lstivou vychytralost imigrantů, ale o přežití.                    

USA za podpory EU (nebo i bez ní) přece činí vše pro to, aby svět zbavila bídy, diktátorů a teroristů.

Tak jak to, že lidé v celém širokém pásu zemí mezi 20. a 40. rovnoběžkou už ve svých vlastních zemích nemohou žít a s nasazením životů a posledních peněz utíkají do Evropy?

Já si pořád myslím, že se tam někde musela stát chyba.

Kdybychom ji dokázali najít a odstranit, možná bychom nemuseli vést tolik diskuzí na téma kdo to bude platit a co s nimi budeme dělat.

Prostě by si doma žili spokojeně dál...

1 1
možnosti
AK

Nesouhlas? Dobrá, tak se zase vraťme ke standartní diskuzi, kde se střetávají 2 názory:

- dobráků, kteří se domnívají, že je celá zeměkoule v naší péči a že je úplně jedno kolik milionů nebo desítek milionů migrantů k nám dorazí. My už se s nimi o to, co nám ze sociálního státu ještě zbylo, podělíme.

- těch zlých, kteří se nechtějí dělit, nejraději by z EU udělali nedobytnou pevnost a ptají se kdo to zaplatí a co s těmi lidmi budeme dělat.

1 0
možnosti
MP

EU tímto krokem ukázala, že jí nejen vůbec nezáleží na vlastních občanech, ale že se naopak snaží o naprostou devastaci celého kontinetu a jeho obyvatel. Doufejme, že konečně dojde k prozření většiny obyvatel České republiky, kteří si vynutí referendum a následně i vystoupení z tohoto asociálního, protievropského a neomarxisty ovládaného svazu[>-]

12 1
možnosti