Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Brežněv je mrtvý zásluhou Reagana?;-D Bóže, to je výplod... Nejen ta věta, celý článek. A chyb tam máte jak naseto.

0 0
možnosti
JC

Komunisté si Raegana vážili. A nedehonestovali ho.

Komunisté dokonce chválili Reagana na veřejných schůzích KSČ (ty se konaly jednou ročně územně - uliční organisace, a jednou ročně podnikově - v zaměstnání, a býval to děsný opruz). Dodnes si to pamatuji, jak ten soudruh z KV KSČ vykládal, že je "pro nás" lepší, když je v USA presidentem republikán než demokrat, protože republikáni jsou sice tvrdí, ale drží slovo a dá se na ně spolehnout, zatímce demokraté mění své názory a postoje ob týden. A že Raegan je příklad takového presidenta, který sice tvrdě útočí na SSSR a socialistický tábor, ale dá se s ním vyjednávat a co se vyjedná, to prostě platí.

Velice mne to tehdy překvapilo a tak si to pamatuji tak dobře.

0 0
možnosti
MB

Aspoň meno v nadpise by ste mohol mať správne. A správne gramaticky čiarku. Keď už váš text a diskuzné príspevky sú plné frustrácií. No jo, priaznivec Svobodných... Rv

4 0
možnosti
MJ

Poslední skutečný prezident té země byl Franklin Delano Roosevelt. A je jen škoda, že měl za viceprezidenta Trumana a ne Wallaceho. Kdyby to po Rooseveltovi převzal Wallace, svět by dnes byl jiný. Lepší.

1 0
možnosti
Foto

Náhodou Truman byl skvělý. Jeho zvolení bylo zázrakem demokracie. Je to příběh o tom, jak naprostý knihomol dokázal vyhrát volby navzdory nepřízni massmédií.

0 0
možnosti
Foto

Kde a kdy existoval nějaký evropský kapitalismus?

0 0
možnosti
MF

Ano, dobré. Taky nostalgicky vzpomínám na Ronalda Reagana a železnou Lady. Británie celá žila ještě dlouho z prostředků, které ona dokázala nashromáždit. Až ty nesmyslné sociální vlády to rozházely mezi lenochy a vyžírky. A to samé se teď děje i v Americe. Na rozdíl od pana Straky souhlasím i s tím, že Obamu nazýváte komunistou. Možná, že je to přehnané ale jeho rozhazování prostředků na různé "sociální" programy a nucení občanům USA věcí a zákonů, které nejenom že nechtějí ale o kterých jasně vědí, že nejsou správné a v důsledku vedou k rovnostářství až k chudobě. Pan Straka si zřejmě komunismus u nás nepamatuje a myslí si, že všichni byli jenom takoví kašpaři, jako byl Jakeš. Do toho má Obama ještě hodně daleko to jo. Ale svými názory a skutky by mohl klidně zasednout s Bohoušem v polibdíru socdem.

4 0
možnosti
MS

Fakt, že americký dluh vzrostl během osmi let Reaganovi administrativy z 26% na 41% HDP zapadá do Vašeho nostalgického vzpomínání jak?

1 0
možnosti
PK

Víte jak Reagan zadlužil USA? A že lady došly prachy - takže vyrukovala např. s daní na hlavu a padla? Je to složitější než to vidíte. Tím nepopírám, že po Carterovi i britských "labour" byly nutné změny.

0 0
možnosti
PS

Ano, zadlužil USA. Ale podruhé vyhrál prezidentské volby mj. proto, že vyřešil černošské bouře. Proč se nepoučíme u něho jak to provedl a podobným tvůrčím způsobem nepostupujeme u nás v řešení "nepřizpůsobivých". Dal jsem uvozovky, protože mám pocit, že tento stav někomu vyhovuje, když se dva perou, třetí se směje.

0 0
možnosti
MS

Vždycky mě pobaví když čtu jak myslitelé z celého světa radí Američanům, který z jejich prezidentů je ten "pravý, skutečně americký" a který ne. Taky mi přišlo zábavné jak odmítáte dělení na pravičály a levičáky (s tím souhlasím, taky mi to přijde hnané do extrému, zvlášť v diskusních fórech je to časté, někteří jedinci dělí na pravicové a levicové úplně všechno, snad i druhy jogurtů) jen proto, aby jste v další větě rozdělil lidi na komunisty a nekomunisty. Nepřijde Vám, že lidé jsou přece jen trochu komplexnější a pokud má to dělení společnosti k něčemu být tak by mělo být asi krapet složitější? No a s tím Obamou - můžete s ním nesouhlasit, nemít ho rád ale označit ho jako komunistu... to svědčí buď o tom, že nehápete pojem komunista nebo o tom, že jste padlej na hlavu...

6 1
možnosti
JH

Poslední věta to posrala. já bych si o Vás toto vyjádřit nedovolil, ačkoliv bych k tomu měl mnohem větší opodstatnění. Buďte slušný, vyjádřete svůj názor, ale nedělejte tady z této diskuse komunistický bordel.

0 3
možnosti