Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s vámi a tvrdím, že to stálo za to. Byl jsem sice i tehdy svobodnější než jsou mnozí dnes, ale život za ostnatým drátem mi vadil už z principu i když mě ten ostnatý drát nijak neomezoval. Je ovšem otázka kam se ten bruselský socialismus posune a za jak dlouho se překročí hranice, která ještě pořád znamená, že mávání klíči v osmdesátým devátým byl krok kupředu. Ač životní optimista, tady si myslím, že jsme se nějak zamotali v kruhu a vracíme se tam odkud jsme tenkrát vyšli.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím a karmuji. Ono té svobody bylo v něčem více než dnes. Vyráběli jsme několikrát více, takže jsme si mohli snáze než dnes vybrat práci dle svého gusta. Tedy ta naprostá většina, která se o politiku nezajímala nebo aspoň moc neremcala. Dělníci ale remcat mohli. Pro podnikavce a veliké soukromničení to nakloněno nebylo, ale na druhé straně - stát v tichosti toleroval velmi rozšířené takzvané fušky a také malí zemědělci, ovocnáři, včelaři, řemeslníci atd. mohli bez zvláštních omezení a bez vysokých daní fungovat. Dnes si každý takový malinký musí vyřídit ke každému prdu živnost a nazvat svoji činnost podnikáním, a to jen proto, aby přebujelý stát mohl od něho vybírat všechny možné daně - když to neumí jinak.

0 0
možnosti
MS

Velké říše slouží k ovládání velkého množství lidí a soustředění velké moci k malé skupině. Je jedno, jestli to byl tyranský panovník nebo finanční skupiny, kterým politici slouží jako pouhý nástroj k získávání stále vyšší moci. Zakazují číst knížky fašistických ideologů, abychom si nespojili, že vše kolem směřuje ke stavu, který si vymyslely ty nejnemocnější mozky.

Ovládnutí EURa nebo AMERa je jednodušší než ovládnutí desítek finančních měn. S ovládnutím měny jako samostatnosti státu přichází ovládnutí obyvatelstva. Prostřednictvím EU a dotačního systému mohou finanční rodiny vlastnící velké korporace a také již vlastnící právo tisknout si libovolně dolary nebo eura, ždímat obyvatelstvo již dvou světadílů. Prodávat lidem špehovací informační systémy, geneticky modifikované potraviny, "úsporné" energetické zdroje, prostředky na ochranu před GO atd.za veřejné peníze bez zbytečného trhu

Zvonění klíči nebyla žádná revoluce. Bylo to posvěcení další světové války - zmateným občanstvem - posunuté také do Čech navazující na dvě války předchozí. Tentokráte ale naplánované tak, aby změny nepoškozovaly skutečné vládce. Každá měna jako česká koruna jim stojí v cestě. Česká koruna má mnoho násobně vyšší hodnotu než zvonění klíči a naslouchání lhářům z balkónu na Václaváku nebo tribuny na Letné. Je to taková malá barikáda. Odboráři a socialisté byli vždycky nejlepšími spojencemi mafiánů. A to trvá.

2 0
možnosti
MB

Mělo to smysl. Předtím to byl nesmysl. MB

0 0
možnosti
VH

Rv Naprostý blábol, který nemá cenu vyvracet, bylo by to delší, než "článek".

0 1
možnosti
VS

Češi jsou :

a) věčně nespokojení

b) věčně nespravedlivě utlačovaní někým jiným ( RVHP,EU,..)

c) nejlépe vědí, co  a jak by mělo být

d) když není argument, pak za všechno můžou komunisti 

Tak proč do prkýnka neděláte podle vlastních doporučení  a jenom stále planě kecáte ? Anebo se smiřte s tím, že ČR nemá nárok na samostatnou existenci, protože ublížené okopávače kotníků nikdo nepotřebuje.

2 2
možnosti
MR

M61i59l30a18n 58R44a98d87e80k

22. 12. 2013 16:58

no jo,ale reknete lidem ze by meli volit system kde by byli zodpovedni za sebe, stat by sice do niceho nekafral, ale take by jim nedelal kojnou a schvalne, kolik by jste mel priznivcu?

3 0
možnosti

122 564 příznivců :-) Alespoň podle posledních voleb..

2 0
možnosti

Přestože s většinou toho, co jste napsal, souhlasím (a pokud se EU nezmění, jsem pro vystoupení), musím rozhodně napsat, že "cinkat klíči" se tehdy vyplatilo. Přes všechny vypsané (i nevypsané) nedostatky je tu pořád demokracie - nikdo není zavírán za to, co řekne, nikomu není zakazováno studovat kvůli tomu, co kdysi řekli jeho rodiče...a pokud by se našla dost odvážná strana, která by vypsala referendum o vystoupení z EU - můžeme od bruselských praktik vypadnout - což jsme od Moskvy nemohli.

4 0
možnosti
EC

Jak definujete pojem demokracie? Jak definujete "nikdo není zavírán za to, co řekne"? Otce vyloučili v 69 s KSČ pro jeho nesouhlas. Přesto mě vzali na UP Olomouc. Vystoupit z EU? S politiky a dalšími přisátými na bruselský cecík v čele asi těžko, že?

4 0
možnosti
Foto

Na stesti nebudu muset resit tyto otazky moc dlouho. Ne tedy ze bych vyskakoval nad tim, ze tu za par let nebudu, ale problemy necham rad mladym. Jedno je jiste, ze vseho moc skodi a toplati i na dnesni socialismus v EU. Kazdy ma co chce, kdyz ne za hotove, tak na dluh, pak na to nemaji, tak je exekuce honi, ale kazdy musi mit smart phone, 3 televize snad jednu i na zachode a jine nesmysly, ktere lidi zenou jen do problemu. Pak sestarnou a zjisti, ze nemuseli mit polovinu a byli by tu take. Nebudu radit, ale tvrdim, ze bude hur. Ano bude hur, ne lip. Jeden dukaz je 45KC pridanych na duchodech. Faclka do obliceje a politici si hrabou dal. Vlady utraceji, viz Rusnok, nikdo nehledi na nikoho. Je to jeden veliky evropsky bordel.

2 0
možnosti
Foto

nedá se to srovnávat. Současný režim zotročil 2/3 obyvatel, zejména těch, kteří pracují. Posunutím důchodového věku na hranici dožití udělal z lidí otroky, i když si to uatím ještě všichni neuvědomují.

4 5
možnosti
FV

Vy jste komik ;-D Nemá náhodou k zotročení mnohem, mnohem blíž všeobecná povinnost pracovat pod hrozbou věznění a to v mnoha případech pouze tam, kde to dotyčnému povolila strana? Třeba v uranových dolech nebo alespoň v kotelnách 8-o

4 1
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik