Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Teď byly záběry z propustné hranice v Maďarsku. Již nebudu komentovat kdo, proč a jak, na těch záběrech je, ale vidět nepředstavitelný bordel, který po sobě nechávají. Tak to bude zanedlouho vypadat v celé Evropě.

1 0
možnosti
PK

P83e29t63r 19K37ř16í57ž

25. 8. 2015 16:57

Reálné zkušenosti se skutečnými "uprchlíky" popisuje následující rozhovor s člověkem, který s nimi v Německu přichází již 7 měsíců do denního kontaktu. To jsou ti "nebozí" imigranti...

http://www.jcted.cz/milos-hlavacek-varim-pro-azylanty-ale-ti-si-niceho-nevazi/#.VdsTBg36aMo.facebook

0 0
možnosti
MP

Hm.:-( A přesto je Německo přijímá. Někde je něco hodně špatně.

0 0
možnosti
OB

Je to jednoduché, neobolševici v EU budují nový sociální ráj na zemi (čti otrocký totalitní stát) a stará Evropa by tento totalitní stát nikdy nepřijala, proto je potřeba sem natahat lidi, kteří si ten totalitní stát dobrovolně odhlasují a neobolševiky udrží u moci.

0 0
možnosti
MP

Já hlavně nerozumím politikům. Oni přece nejsou hlavy pomazané, Bohem určené k vládnutí. To je přece pryč. Oni jsou volenými a placenými zástupci lidu. Jsou placení správcové země. Nebo oni si to vyložili jinak? Jsou to zrádcové, kteří si hrají na to, že oni bůhvíproč vědí lépe než my, co nám prospěje a co nás obohatí.

0 0
možnosti
JR

J95a68n 87R88á14ž

25. 8. 2015 14:38

Přidávám se. Nerozumím tomu, proč nikdo nic nedělá aby zabránil zaplavování Evropy barbary.

. Když mi do domu teče voda, je logické, že nepovedu se sousedy diskuze o fyzikálních vlastnostech tekoucí vody, ani nebudu chtít provádět nejprve průzkumy jestli je voda vnikající sklepem závadná a jestli ta co vniká dveřmi je neškodná, tedy ji nechat klidně natékat, ale zacpu okna v sklepě a před dveře dám pytle s pískem..... a to hned jak se voda objeví, aniž bych si od vrchnosti žádal o souhlas.

Dokonce je mi v prvé fázi jedno, odkud voda teče, kam chce směrovat a co je příčinou, že teče, ale dělám vše, aby mi voda do domu netekla. A kdybych viděl, že někdo usměrňuje tok vody způsobem, že tok zrychluje a směřuje ho k mému domu, vezmu klacek a půjdu ho s ním přetáhnout.

Teprve potom, až si každý uděláme pořádek doma, můžeme kolektivně jít ucpat prasklou hráz, když to mezi tím neudělá její vlastník, či správce i třeba proti vůli toho vlastníka..

Myslím, že je na čase vzít lopaty a začít dělat hráze a to nejprve doma. No a přinutit vládu, aby dělala co má. Vládnout tak, aby občanům nevznikala nečinností nebo špatným výkonem vlády, škoda!

0 0
možnosti
MM

Mám k tomu pár poznámek:

1) "Imigranti jsou zachraňováni už u břehů, z kterých vyplouvají".. Není to pravda, evropské záchranné lodě neoperují ve výsostných vodách Libye nebo jiného státu, nýbrž na volném moři v mezinárodních vodách, či při pobřeží EU.

2) Občané členské země EU pobývající v jiné členské zemi, mají za splnění určitých byrokratických podmínek stejná práva jako místní, hlavně co se týká přístupu na pracovní trh a do sociálního systému. Jsou "cizinci" ve smyslu toho, že nepřestávají být občany své původní země, nemají voličské právo a nesmí pracovat v ozbrojených službách. Jinak není rozdílu mezi nimi a místními. Schengen s tím nemá zas tak moc společného, ten je hlavně o volném pohybu bez hraničních kontrol a systému sdílení informací o hledaných osobách.

3) O ilegálních migrantech se mluví v souvislosti s lidmi pocházející mimo EU, kteří se na území EU dostanou nelegálním způsobem, tj. nemají platná víza oprávňující je ke vstupu na území EU, nebo nemají platné cestovní doklady, překročí vnější hranici EU mimo regulerní hraniční přechod.

4) Myslet si, že politického utečence rozeznáme od toho ekonomického tím, že má cestovní doklady, je blbost nedávající smysl.

5) Rozlišení podle ochoty zůstat v první bezpečné zemi - Ano, to je silný argument, s nimž lze do velké míry souhlasit. Na stranu druhou nezohledňuje např. situaci v Sýrii, kde už leta zuří krutá válká. Miliony Syřanů urpchly do sousedního Turecka, Libanonu, Jordánska, kde často žijí v přelidněných táborech odkázání na pomoc UNHCR. Vzhledem k tomu, že situace doma se nijak nelepší a konec války se neblíží, provizórium v uprchlíckých táborech či právní vakuum v zemi jejich exilu, jim nenabízí dlouhodobější životní vizi a řešení jejich situace, důstojné podmínky k životu, nelze se tak úplně divit, že tito lidé míří do zemí, které jim příslib normálního života poskytnou. Z válečných uprhchlíků se tak rázem stávájí "hordy nadržených negrů" dychtící po výhodách štědrého sociálního systému.

2 4
možnosti
JR

J91a48n 50R59á62ž

25. 8. 2015 14:47

Představme si, že někomu vyhoří dům. Sousedé ho ubytují ve stanu na zahradě a obec jim dá základní prostředky k životu. A oni místo toho aby netrpělivě čekali až se budou moci vrátit a postavit dům znovu, tak se vydají do cizího města v zemi, kde je vyšší životní úroveň a po tamní radnici požadují být, práci, ošacení a jídlo. A to předpokládám, že jsou to lidé znajici řeč, znají civilizační zvyklosti i zákony toho města a mají dovednosti, které je dělají zaměstnavatelné.

A přece se to obyvatelům města nelíbí, neb nevidí důvod, proč by jim měli pomáhat a tu pomoc financovat. A kdo by se jim divil, že ano?

1 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik