Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V paralelních vesmírech žijí někteří blogeři a diskutéři. Jmenovat nebudu (např. J.Ř.) ;-D

Jinak jsem podobné zážitky pozoroval také. Ale sen trvá vesměs jen sekundy, ne-li zlomky sekund, to jsou okamžiky, kdy náš mozek skutečně pracuje.

Např. známý fyzik J.C.Maxwell (http://cs.wikipedia.org/wiki/Maxwellovy_rovnice)

nemohl stále všechny ty veličiny skloubit do několika rovnic. Až se mu jednou zdálo, že jsou napsané na tabuli. Vedle postele skutečně tabuli měl a tak je honem zapsal. Načež zase usnul. Ráno, když se vzbudil, zjistil, že to má vyřešené.

A teď můžeme dumat, zda to bylo podvědomí, záblesk z paralelního vesmíru nebo dokonce že někdo přicestoval z budoucnosti a na tabuli mu je napsal.

Další teorie o snech je, že jsou to prazážitky, přenesené v genech. Pokusy s krysami a bludištěm to potvrzují.

Karma!

3 0
možnosti
JN

Já jsem na sobě dokázal, že sny je naše podvědomí, které se promítne do vědomého snu. Denně uvidíte miliardy obrazů. Sám si jste schopen vybavit jen stovky. Pokud ale sníte tyto obrazy se mohou zařadit vedle těch zapamatovaných a vědomě si vybavitelných a tím vytvořit sen. Myslel jsem že je to už objasněno a sen jako jev důkladně popsán. Žádný mystercismus.

0 0
možnosti
JH

Děkuji všem, kteří se k mému článku vyjádřili. J

0 0
možnosti
JT

Jste jedním z blogerů, jejichž články si přečtu vždy. A  nikdy mne nezklamete. Je to čtivé, potěšil jste mne i tentokrátR^. Přiznávám, že nevím jak to je, mohu věřit či nevěřit. Předpokládám, že ve smrti se mi rozjasní. Ale nyní žiju tady a teď a snažím se praktikovat čtyři dohody. Získal jsem větší nadhled, menší strach, zkrátka už se z tolika věcí nepodělám jako dřív.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem volič Svobodných, ale dávám karmu. Úvaha se mi velice líbila. R^

0 0
možnosti
MK

Vašim snům a představě o mnoha vesmírech se dá dát zobecnění: víra. Ovšem ne ledajaká: agnosticismus +. Jestliže chápeme poznání jako důsledek smyslového a rozumového poznávacího procesu, tak nutně zůstává to, co těmito nástroji nemůžeme uchopit, mimo naše poznání a v tomto smyslu položené otázky jsou zbytečné (viz. nekonečno).

A tady nastupuje svatopavlovský "dar víry"; kdo ji má, budiž mu přáno, kdo ji nemá, musí se s tím vyrovnat. Ateismus je také víra, proto agnosticismus +; obecně však lze říci, že víra není potvrzením, že předmět věření je objektivní pravdou, je to subjektivní postoj, který se sluší respektovat.

A já Vaši "víru" plně respektuji.

0 0
možnosti
JH

Ona to není až tak víra, spíš přesvědčení. Já jsem svoje šance promrhal. Bojoval jsem proti komunismu i za cenu sebezničení. Dobře mi tak.

1 0
možnosti
OP

Karmu nedávám z jediného důvodu: v článku se hlásíte se k nějaké straně, ale já se k ní nehlásím

1 1
možnosti
JH

Děkuji, ale ten poslední řádek píši zcela záměrně. Předvolební kampaň již probíhá.

2 0
možnosti
JN

Po přečtení nadpisu jsem chtěl napsat: A vy mě kritizujete ?! ->resp. já se řídím logikou a indiciemi a vy zase sny. :-)

No ale článek je nakonec polemika, čekal jsem že se vám něco zdálo a musí to být pravda :D

..No ale polemika se mi líbila. Pátý prostor nevím co je. Čtvrtý je pro jednodušší pochopení prostor v čase ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Čtvrtý_rozměr

Samozřejmě že náš vesmír není jediný,pokud přistoupím na tzv. rozpínání, které je pouze dedukcí. Přitom je to ovlivněno že prostě vědci dnes mají dalekohledy co dohlédnou 13 až 14 miliard svět. let. ->Čím silnější dalekohled tím větší vesmír. Což je trochu úsměvné. Až bude dalekohled co dohlédne 100 miliard světelných let a vědci řeknou že poslední hvězda je vidět 17 miliard svět. let daleko, bude to stejně jen pofiderní informace, neboť za ní mohou být další hvězdy co jsou mladší 17 miliard let a tím pádem nemohlo jejich světlo nikdy dolétnout k naší planetě. Další život se může nacházet na pohostinných planetách co jsou vzdáleny několik desítek světelných let. A i kdyby tam v tom snu byl inteligentní život, tak někdy dneska tam doletěly první signály, také je trvá zachytit. Kdyby byla planeta vzdálena 20 svět. let tak dnes tam doletěli rozhlehlé signály, které posledních 20 let vytváříme ve velkém. My na zemi také zachycujeme signály, luštíme je a nevíme co to je, jestli zhroucená hvězda, nebo mimozemský signál vyspělých technologií. Já osobně zastávám teorii že mimozemský život je blíže než si myslíme -> Slunce. Samo osobě je to potencionální živočich, spaluje vodík, stejně jako mi sacharidy a tuky. Vytváří energii a dvojice sluncí spolu mohou synchronizovat a propojovat se. Čeká ho smrt stejně jako nás...

1 0
možnosti
JH

Vědci, matematici, říkají že těch rozměrů je až devět. Taky si to nedovedu představit. Bohužel, jen ať si to dokáží představit ti naši malincí a kéž by jim to bylo ke prospěchu..

1 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik