Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Lidi nechtějí zákazy, ale zároveň nechtějí, aby je jiní okrádali . Nechtějí, aby měli zničené ovzduší smradem z chemických fabrik jako před 100 lety ... a tak všelijak podobně. Lidé samozřejmě nechtějí, aby se vraždilo na potkání, ale nechtějí ani zákaz - i tady platí stejná logika?

Netuším, kudy přesně se ubírá česká společnost, vystrašená i dnes komplexem udavačství. Ale rozhodně ten společenský pohyb  není směrem k udržení a posílení konzervativních hodnot. Kvůli zákazům, nebo kvůli tomu, že nevíme , co chceme a nedáme pokoj, dokud to nedostaneme?

0 0
možnosti
KT

Protože zákazy úžasně zjednodušují život. Není třeba přemýšlet, není třeba se o nic snažit, stačí jen tak vegetovat. Zákazy jsou oblíbené přesně do té chvíle, kdy se dotknou samotného nadšeného jedince. Co takhle zakázat pivo a fotbal, jestlipak by se našly ty houfy nadšenců jako u jiných zákazů? Že by pro tentokrát dámy?

4 0
možnosti
JL

Vaše glosy nemají racionální charakter - tudíž, diskuze vyloučená.

0 3
možnosti
PS

P87e67t18r 15S10k19á33c67e21l

27. 9. 2014 22:53

Karma. Navíc chci autora a další ujistit, že lidé navíc milují i nařízení, příkazy. Potom si s nimi ale někdy nevědí rady. Jako ta babička v roce 1979, když poprvé naše vláda vládním nařízením podle zákona č.54/1946 Sb. (ano z roku 1946!) přikázala, že se koncem  března musí ve dvě hodiny ráno posunout všechny hodiny o hodinu vpřed. A v září 1979 potom zase o hodinu zpět, ale ve tři hodiny ráno! Ona babička "jim" psala, zda to musí být ve dvě hodiny ráno, že se jí nechce uprostřed noci vstávat. Chápete tu naivitu? Navíc část občanů tzv. "letní čas" schvaluje s tímto vysvětlením: "Šak kdyby to nic nepřinášelo, oni by to nezaváděli"! Tak oddaně věří naší vrchnosti od roku 1979 až do roku 2014, ať je zde jaká chce totalita netotalita. Více na http://www.casproevropu.cz a http://www.stranazdravehorozumu.cz v bodě 10. Desatera.

3 0
možnosti
JH

O letním čase raději psát nebudu. Sám mám doma dvoje hodiny, jedny se správným časem a druhé s falešným. Problém je jenom v tom, že satelitní televize jaksi nedokáží rozlišit, který čas je ten správný, proto je v tom řádný zmatek. Nevím zda můj oblíbený Star trek nebo Big Bang začíná v tolik nebo v tolik, ale to je můj vnitřní problém.

1 0
možnosti
MM

To, že lidi jsou nemoudří a kupují si spotřebiče s velkou energetickou spotřebou, to je dobře, že to zákazali a kouření, ale jděte. Sám jsem občasný kuřák a nerád funím někomu do nosu, kdo nekouří, je to o úctě k druhému. A o politicích? Zatím je to jen politická chamtivá užvaněná lůza. A zákony? I když nejsou zrovna košer, dají se změnit a člověk by měl mít před nimi respekt. Představte si, co by to učinilo s dopravou na silnicích!

0 4
možnosti
Foto

I43v79o 38C33i94l75i54c86h

27. 9. 2014 22:09

A co je Vám do toho, že si lidé platí energie za spotřebiče s vyšší energetickou spotřebou? Jsou to jejich peníze a pokud je chtějí vyhazovat oknem, je to jen jejich věc.

Co se týče kouření - je v pořádku, že to zakázali na úřadech, kam lidé (bohužel) musí chodit chca nechca. Ale zakazovat to v soukromých prostorech, kam lidé chodí dobrovolně, je socialistické sviňstvo.

A zákony? Víte o tom, že v našich zákonech je i to, že porušení zákona musí splňovat nejen ten formální, napsaný aspekt, ale i ten materiální? ;-) A na silnicích by se nezměnilo nic, jen by lidé přestali čučet upřeně na tachometr a začali se věnovat více aktuální dopravní situaci. Takže by se to vlastně o něco zlepšilo.

6 0
možnosti
JL

Nemyslím si, že lidé milují zákazy .Ale pro chod společnosti je potřebný určitý

řád. A každý řád má svá pravidla.

2 1
možnosti
JH

Pane Leinere, jsme známí oponenti. Zákazy nejsou potřeba. Stačí říct, ta shnilá kuřata neprodávej, ačkoliv bych chtěl vidět hlupáka, který by si je koupil. Takže, lidé se sami rozhodnou. Koupím, nekoupím, půjdu do zahulené hospody nebo půjdu  o pár metrů dál do nezahulené. Je to jen na nich a Vy nemáte žádné právo někomu něco nařizovat. Pokud nejste komunista, ti na to měli patent.

5 1
možnosti
Foto

I42v22o 83C26i94l63i23c56h

27. 9. 2014 20:28

Výborná úvaha R^

2 0
možnosti
PK

Kdyby byli lidé jako já, tak by žádné omezení hracích automatů, podávání alkoholu, graffiti apod. nemuselo existovat. Protože já tyto činnosti neprovádím ale nejsou všichni takoví. Nyní se mi zdá, že ochabla trochu problematika homosexuality  a tak jsme došli k názoru, že incest by se neměl trestat a že vlastně není nebezpečný (např. blogger Mazal). Takže jeho zákaz je taky špatně, pane Hlubku, mám pravdu?

0 0
možnosti
JH

Nevím, pana Mazala jsem nečetl. Co se týče incestu, a je to pouze můj názor, proč ne? Na druhou stranu já bych se svou sestrou nikdy nesouložil. Habsburkové to provozovali zcela běžně a někteří naši spoluobčané to provozují dodnes.

2 0
možnosti
MP

Je to neuvěřitelné, ale velká část lidí myslí takto. Kupodivu, mnoha lidem vyhovují zákazy a příkazy. Jsou rádi, že jim někdo moudrý tam nahoře radí. On je nejmoudřejší, on ví, co je pro nás nejlepší.;-(

2 0
možnosti
PK

y jste neuvěřitelný demagog. Určitá porce zákazů a omezení musí existovat. Např. omezení rychlosti či jiná pravidla na silnicích jsou jen moudra těch nahoře? Jestliže se někdo zabývá profesně něčím tak zpravidla je odborník a má vyspělejší názor než já amatér. Jestliže zakáže používat např. hnojivo, postřik XYZ, tak ho mám poslat někam?

0 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik