Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK
Foto

R^ To je hodně jasné slovo.

2 0
možnosti

Svoboda jedince je neslučitelná s demokracií, resp. je ohraničena základním zákonem demokracie " jednotlivec se musí přizpůsobit většině a státu". Pokud by to tak nebylo, běhali bychom pravděpodobně stále v pravěku. Absolutní "svoboda" jedince je ve skutečnosti osobní anarchie, která logicky nemá v dnešní společnosti místo.

0 1
možnosti
FV

Gaussova křivka celou slavnou demokracii pohřbí, resp. již ji velice úspěšně pohřbívá.

1 0
možnosti
FV

Moje slova, ale napsaná mnohem lépe než bych to já dokázal - děkuji R^

PS: Kdybychom se o tom všem dnes se ženou zrovna nebavili a pak si otevřu Váš blog a stačí jí ho jen přečíst a vše je jí jasné 8-o

2 0
možnosti
Foto

Já bych si troufla polemizovat s tím, že v pravěku byla absolutní svoboda a kromě náčelníků a šamanů nikdo do ničeho nekecal:) V pravěku žili lidé v absolutním souznění s přírodními zákony a ty určovaly mantinely. Lidé se tomu museli buďto přizpůsobit a nebo zemřít:) V podstatě to byla jediná přirozená forma nesvobody.

0 0
možnosti
JH

Adélko, kdo tu přirozenou formu nesvobody uzákonil? Lidé konali tak jak nejlépe uznali za vhodné, tudíž svobodně. Pokud se něco nepovedlo, poučili se, pokud se něco povedlo, taky se poučili. Pokud by tomu tak nebylo, dnes bychom spolu nediskutovali a možná bychom vedle sebe běhali po Afrických savanách.

1 0
možnosti

"„Buď se budu starat, nebo zemřu“ již neexistuje " 

ale existuje pane autore, svoji vysněnou svobodu můžete již dnes žít třeba v Somálsku, krásná země, tolik svobody pohromadě.. a neschopní tam pravidelně chcípaj ve velkém..

0 1
možnosti
EC

Já se narodil tady. To moji předkové tady budovali veškeré (nejen) hmotné statky.

Neměl by do Somálska odejít spíš parazit a začít si tam regulovat a budovat světlé zítřky až do aleluja? To by byla reality show. Vlastně ne - tak jeden díl...

5 0
možnosti

"„Buď se budu starat, nebo zemřu“ již neexistuje "

Kdy a kde se konal onen zázrak.

Na bájné Atlanditě?

A největší vyžírky byli šamani.

0 1
možnosti
ZB

Autor má pravdu o státní správě. Jinak nepochopil fungování tohoto banánového státu, protože různí odklonitelé a tuneláři odsáli od roku 1989 mnoho biliónů  anic se jim nestalo a ještě navíc stále a dokola kecají do dění společnosti.

1 0
možnosti
JK

J28o11s64e64f 25K69r21u55m

5. 12. 2013 19:18

inu byla by to zajímavá přednáška na CEVRU, tam by tato slova rezonovala :-) (sarkasmus)

0 0
možnosti