Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

.... no pane Hlubku .... okomentuju Váš článek pouze jednou - možná hloupou větou: Jakmile vidím a slyším v televizi kohokoliv, kdo má dole u jmenovky připsáno ,,dopravní expert" okamžitě vypínám zvuk, protože oni svými výplody,vývody,statistikami,výzkumy,doporučeními a zákazy čeří vodu tak, že z člověka sedícího za volantem udělají okamžitě ,,sprostého podezřelého" Rv

1 1
možnosti
JK

Většina našich dálnic není uzpůsobena na takovou rychlost. Až se to někdy opraví, budiž. Ale dnes... nejhorší je, když se neustále mění plynulost provozu. U Velké Bíteše by mělo být naopak snížení rychlosti na max. 100 km/h (kdo je rozumný, rychleji stejně nejede, pokud nechce zničit auto)

0 0
možnosti
Foto

I75v89o 28C78i98l34i34c36h

29. 4. 2015 22:59

V Německu funguje neomezená rychlost (já vím, že to socialisté postupně omezují) a problémy tam nejsou. U nás vidím jako hlavní problém přeznačkování a přezákonování, díky čemuž má mnoho lidí mylný dojem, že je neochrání vlastní rozum, ale ochrání je zákon, protože jsou "v právu". Ovšem jediný zákon, který platí úplně zcela, je ten fyzikální. Takže i když pojedu na hlavní a budu mít dle zákona přednost před tou naloženou Tatrou, které na vedlejší selhaly brzdy, budu zcela v souladu se zákonem, který mne měl ochránit, mrtvý.

2 0
možnosti
LC

Přesně to byla zásada, které jsem tloukl do hlavy všem, které jsem "učil" řídit auto. Mrtvý, ale měl přednost. A ještě jednu mám, která se mně osvědčila. Všichni kolem mě jsou debilové a dělají naprosto nepředvídatelné manévry.

3 0
možnosti
JM

Tak jsem nahlédl do diskuse pod článkem http://zpravy.idnes.cz/lerch-o-zvyseni-rychlosti-na-dalnicich-dyk-/domaci.aspx?c=A150429_150141_domaci_cen. Nějak mi nejde do hlavy, proč většina tvrdí, že čeští řidiči jsou špatní, agresivní, prostě piráti. Ročně najezdím cca 70 000 km po celé ČR. A dovolím si tvrdit, že absolutní většina řidičů se chová normálně, někdo jede pomalu, někdo rychle, ale vyloženě nebezpečná jízda je výjimka.

Ale těch pár výjimek je velice potřebných a důležitých. Státní aparát je s pomocí pisálků prohlásí za piráty, a těm se musí za každou cenu znepříjemnit život předpisy, pravidly, nařízeními... To komplikuje život především normálním slušným lidem (chtěl jsem napsat "obyčejným", jenže ti si to nedokáží uvědomit;-)).

1 0
možnosti
JH

Mám na to naprosto stejný názor. My nejsme špatní řidiči, spíš dobří. Mně se u nás jezdí dobře a nemám žádný problém. Jen podléháme té masáži, která se nám snaží vnutit, že jsme ti nejhorší aby nás mohli buzerovat.

5 2
možnosti
Foto

Kupodivu už i v Německu přišli na to, že ta jejich neomezená rychlost je jen věcí politického obchodu a čistě emocionální. Bez veškerého vztahu k rozumné úvaze. Ostatně jsem někde četl, že běžní řidiči tam jezdí tak kolem 115 až 120 km za hodinu. Mohu to jen potvrdit. Ti, kteří jezdí opravdu rychle, si libují v honičkách jeden druhého a  pokud možno nárazník na nárazníku. Je to pěkná podívaná, ale poněkud nebezpečná pro okolí. Já osobně jsem se ustálil v posledních letech na 100. Šetří to nervy, benzin a auto. Jeden může i bez velkého nebezpečí trochu přemýšlet. Ty doby, kdy jsem jezdil i 180 až 200, mám bez nehody za sebou.

1 0
možnosti
JH

Já jsem taky opatrný a mnohdy jedu pomaleji než bych mohl, ale zase nechci obtěžovat ty, kteří chtějí jet rychleji. Německo mám projeto od jihu na sever a od západu na východ. Těch závodníků tam opravdu není mnoho, ale kdo chce být rychlý, má tu možnost. Je to poslední pozůstatek svobody v Evropě.

0 0
možnosti
OF

Jsem fyzik, který něco ví o pohybu těles, adhezi a dostředivých silách. Takže jsem za celý svůj život neměl žádnou nehodu, ani nezaviněnou.:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik