Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jeste lze pripomenout, nebose podivat na tohle scenaro. Predstavte si, ze v dobe, kdy Necasova vlada nebyla oblibena by po one afere Necas neodstoupil. Najednou by Vaclavak  zaplnily barikady, povstalci, tedy bojovnici za svobodu a nejaka ceska opozice by zacali hazet molotovovy koktejly na poradkovou policii a ozbrojence, jez by vlada jiste rozeslala na kliciove mista. Vaclavak by byla jedna velika uredni kancelar opozice, byli by mrtvi a horely by pneumatiky, obchody, domy. Byla by tohle nasilna snaha o prevrat? Najednou by prezident rozhodnul, ze pod takem nejde nic delat a vladu nahradil novou, podle prani opozice. Bylo by to demokraticke, nebo normalni? Nikdo by se nad tim nepozastavil? Jak by se na takovy prevrat divalo EU a USA? Nebylo to presne tak na Ukrajine?Jednalo se sice o prezidenta, nkoliv o premiera, ale v tomto pripade je to celkem jedno. U nas vlada padla miroumilovne. Pak se to vyresilo volbami. Tedy slo vse podle demokratickeho meritka. Na Ukrajine byl krvavy prevrat a kdyby Janukovyc neutekl, mohl dopadnout jako Caucesku v Rumunsku. Jak se muze jeden na tyhle veci divat a souhlasit s Ukrajinskym "demokratickym" procesem?

4 0
možnosti
Foto

A jeste jedna vec. Vsimate si, jak jednotlivi diskuteri, kdyz chteji napsal i malo souhlasny nazor, ten "pro Rusky" napred predeslou, ze nejsou priznivci Ruska, nebo Rusko neni jejich salek kavy a podobne? Je to smutne, ze se lide musi omlouvat za nazor a sice proto, ze se boji aby je ti horlivci nenazvali rusofily a komunisty. Cili rict nazor jen tak se neda. Musi se to posvetit vetou o tom, ze "ja rad Rusy nemam", ale... a pak napise to, co si mysli. Smutne, panove, velmi smutne. Kam jste Cesi dosli? Libat zadky EU? Co se to s vami stalo?

6 0
možnosti
OJ

Když se pár dní před pádem Janukovyče chtěla osamostatnit Lvovská oblast, tak to bylo západním tiskem interpretováno jako právo na sebeurčení... Tak teď mají právo na sebeurčení zas z druhé strany.

6 0
možnosti

Skutečně souhlasím s autorem. Nejsem žádný zastánce Ruska (viz 1968) ale objektivně řečeno se celý západ chová naprosto nemístně. Správně byl citován problém Srbska, který se "vyřešil" pouze k přání USA a EU a to velkou vojenskou silou, kdy se americká armáda naprosto nerozpakovala bombardovat elektrárnu (asi vyráběla elektřinu pro vojenské účely). Rád bych skutečně věděl jak by se chovali politici USA a EU, kdyby jejich vojenské základny byly ohroženy nějakými povstalci. Obávám se rovněž, že jsme informováni velice, velice tendenčně, a to se mi nelíbí, protože úkolem novináře je jedině objektivita.

13 0
možnosti
Foto

A Rakousko-Uhersko nás taky nechtělo nechat osamostatnit.

0 0
možnosti
JH

Tady nejde o Rakousko-Uhersko, ani Česko. Mnozí se vracejí a hledají paralely s obsazením Rakouska Hitlerem, Vy jdete až do monarchie, ale tady jde o rovnováhu v komentování a postojích našich čelních  představitelů. Na jedné straně nadšení nad mrtvými v Srbsku, na druhé straně odsouzení méně závažného  jednání na Krymu.

2 0
možnosti
JH

J38a85n 16H77a70n98á83k

1. 3. 2014 19:22

Všechny zájmy třetích stran jsou přece nepodstatné. Základ je respektovat vůli většiny, je-li většina nespecifikovatelná a hrozí násílí, musí se VOLIT. To je demokracie. Pokud nás Šmoulové z Madagaskaru přesvědčí o přínosu jejich názorů, čili politiky a my je většinově zvolíme, budeme mít šmoulí zákony stejně jako v případě (s nadsázkou) rakouských (TOP 09), nebo japonských (Usvit).

Všechny demokracie světa podléhají politickému lobbingu! Jen v rámci diktátorských manýrů to končí násilím!

1 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik