Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snad proti Vašemu jednomu bilionu korun, které jsou vrženy na trh, stojí více než jeden bilion korun úspor občanů, které jsou zase staženy z trhu?

0 0
možnosti
JH

Snad, ale je všeobecně známo, že banky nepůjčují z peněz v nich uložených. Neznám ty machinace přesně, ale pokud bychom všichni, kteří tam peníze máme je chtěli vyplatit, nastal by kolaps. Banky je nemají a dlužníci neplatí.

0 0
možnosti
VR

Někdo by měl občanům a vládě vysvětlit, že tohle fakt není závod o to, kdo bude dlužit více.

0 0
možnosti
JH

Možná jsem se nepřesně vyjádřil, ten jeden bilión je přítomný stále a nebyl příčinou intervence. Spíš i přes bilión inflačních peněz mezi lidmi připadala ČNB inflace nízká, proto ta intervence. Alespoň to si myslím nebo je za tím něco jiného.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, ale jak jste vypočetl bilion inflačních peněz? 8-o

já se domnívám, že ČNB naprosto nezvládla situaci.

Podle dlouhodobého trendu se deflace mírně blížila, touž dnes potvrzují i uznávaní ekonomové.

ČNB od ledna avizovala možnou intervenci a podle mne předpokládala, že na to někdo skočí a udělá práci za ní, což se nepovedlo.

Oslabení koruny bylo příliš drastické, naprosto mimo realitu. Podle odhadů za tím byl zájem Kellnera a automobilového průmyslu. A nejen jich... A zřejmě i představitelů ČNB.

2 0
možnosti
Foto

Nemohu s vámi souhlasit.

Pokud zásah ČNB vyvolal utracení 1 bil. Kč (tak jste to myslel?), pak jste zcela mimo realitu, protože příslušná částka DPH je v uvedené úrovni obvyklým zdrojem státního rozpočtu. Podle vás vy tedy tento zdroj SR musel být dvojnásobný, což není.

0 0
možnosti