Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Ideální forma je opravdu adresná pomoc. Byli jsme na Srí Lance necelý rok přes tím, než je tam postihlo to neštěstí s tsunami. Seznámili jsme se tam hned první den s taxikářem, který nás vozil po ostrově celý pobyt a kontakt jsme měli přes net a telefon i po odjezdu. Po té strašlivé události jsme se s ním spojili, naštěstí byl v pořádku (bydlel docela kus od moře, několikrát jsme u něj doma byli), ale několik jeho příbuzných ne. Poslali jsme mu docela dost peněz normálně přes banku a on sám to rozdal dle uvážení. Za tři roky jsme tam jeli zase, opravdu jsme se přesvědčili, že naše pomoc se dostala těm potřebným. Byla to milá setkání s těmi lidmi.

Nejlepší snad opravdu poprosit pana Krejčího, jestli by nenavázal kontakt s někým, koho zná a kdo byl postižen a sprostředkovaně takto pomoct. Nikdy bych nedala ani korunu těm různým agenturám, tam to mizí jako v černé díře a k potřebným se dostane zlomek, anebo ani ten ne.

1 0
možnosti
Foto

Supr. Nic proti přímé pomoci, udělala jste to skvěle. Ale bez toho závěrečného uplyivnutí na ty, co mají invenci se sebrat, odjet téměř ihned na místo a plošně tam poskytovat humanitárku a tu práci dělají POCTIVĚ by byl ten komentář ještě lepší:) Víte..abych řekla pravdu tak v jedné z těch organizací dělám a všímejte si, prosím, že místo abych někoho, kdo tomu nevěří přemlouvala ať to fakt pošle přes nás tak se tu snažím poradit s platbou, protože o tom něco málo vím (dělávám podklady pro platby a vím, že občas se to vrací a musí posílat znovu) a navrch hledám v databázi, co jsme kdy měli s Filipínama a najdu ambasádu:) Zítra přímo tam odlétají kolegové:) Není to moc příjemné:) To, že peníze mizí může říct relevantně jen auditor a já zírám, kolik dnes v diskuzích takových "auditorů" je:) Ale celkem to i chápu, protože leccos prostě není technicky možné zpětně doložit a než jsem to začala dělat, tak jsem taky spíš pomáhala adresně.

0 0
možnosti
Foto

Je hezke ze chcete poslat, ale nikdy nevite, zda se penize dostanou k lidem. Nechci byt skepticky, ale je to nekdy tady divne. Presto se pokusim nejakou organizaci zjistit, a dam vedet. Jedna je zde velka, ridi i statni loterii. Ma zkratku PCSO.  Napred si prectete v jejich webove strance vse co chcete vedet, nez neco poslete. spojeni je zde http://www.pcso.gov.ph/

Tem bych veril.

1 0
možnosti
JH

Děkuji pane Krejčí, ve Vás jsem doufal. Ať už to dopadne jak chce, něco pošlu, jelikož s těmi lidmi cítím. Nechtěl bych aby to potkalo i mne. Pokud byste měl někoho známého v postižené oblasti, rád bych přispěl přímo jemu.

2 0
možnosti
Foto

Nemám bohužel konkrétně s platbami na Filipíny žádné zkušenosti. Nicméně pokud opravdu nevěříte žádné z těch uvedených organizací, tak bych doporučila google a do něho heslovitě zadat "záchranné organizace Filipíny" a uvidíte, co to vyjede a také se informovat ve Vaší bance, jakým způsobem je možné platbu na Filipíny uskutečnit (pravděpodobně bude potřeba využít nějakou korespondenční banku, ale ruku do ohně za to nedávám). Druhou variantou je pořádně proklepnout ty naše zmíněné organizace, které pomoc v místě poskytují a třeba ve Vás nějaká přece vzbudí důvěru. Je myslím čas, ona nějaká ta pomoc tam bude potřeba rozhodně ještě za pár týdnů.

0 0
možnosti
JH

Samozřejmě přes banku, ale musím vědět kam a komu.

0 0
možnosti
Foto

Ti, kteří vědí, to žijí. Kdo může a chce jistě koná. Chtělo by to něco jako DMS, pak snad by bylo ošetřeno.R^;-)

1 0
možnosti
PF

P74e37t16r 11F81o41j59t34í21k

11. 11. 2013 10:21

Pane Hlubku R^R^podle foto vypadáte na důchodce. Jaký je problém tam odjet? A pomáhat? 15.000 maximálně za zpáteční letenku? Kurňa, já být v důchodu a být v"cajku" už tam jsem...

1 1
možnosti
JH

Děkuji za návrh. Co bych tam asi dělal neznaje místních poměrů? Užitečnější než  peníze utracené za letenku jsou ty poslané přímo těm kteří je potřebují.

0 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik