Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo jsou  lidé, kteří nás „zastupují“? Kdo jsou lidé, kteří řídí tento stát? Kdo je prezident, premiér, ministři …? Proč je považujeme za své? Proč jsme přijali myšlenku, že nějaký premiér nebo prezident je na nejvyšším postu v „naší“ zemi. Co nás k tomuto vede? Odpověď je jednoduchá – myšlenka autority. Že „náš premiér“? Skutečně je to VÁŠ premiér? Proč ho považujete za vašeho premiéra? Kvůli tomu, že se nějaký váš soused rozhodl, že pro něj bude v nějakých volbách hlasovat? Co když se já teď rozhodnu, že vyhlásím volby o vašeho krále, do kterých budu sám kandidovat a zvolí si mě tam moje rodina nebo přátelé? Napíšu si na velmi formální a oficiální papír, že mi budete platit 5% z toho, co vyděláte. Odhlasujeme si to v rodině a mezi mými známými. To zní fér, či ne? Cože, nelíbí se vám to? Že na to nemám právo? Ale jaký je v tom rozdíl? Neexistuje žádný logický důvod, proč by měl běžný člověk (nedobrovolně) akceptovat za svého vládce někoho, koho mu zvolí jeho sousedé.

Zdroj:  http://www.mises.cz/clanky/komentare.asp?clanekid=1403#24550

0 0
možnosti
Foto

Víte pane Kšíre, je to právě proto, že toho vládce zvolili vaší sousedé... Vašich sousedů je prostě více, než členů vaší rodiny. A jelikož máme tu parlamentní demokracii, tak si musíte zvyknout na to, že ten soused zvolí vedení státu, ve kterém žijete. Máte nějaký jiný nápad, jak tu demokracii opravit? Jak to udělat, abyste zrovna vy byl spokojený?

0 0
možnosti
JH

No dobře, není to ideální. Ale to bychom kvůli tomu měli zase nechat vládnout komanče? Nebo volit utopisty, Svobodné, jejichž vláda by byla dobrá tak pro 5% populace (i když pro mne osobně také)? Ne, politika je umění možného a politici odraz naší společnosti. Nezbývá, než se s tím každodenně prát, jít za reálnými cíli a nerezignovat. Jsem optimista, ano, bude líp (i bez ANO).

0 0
možnosti
JH

Proč volíte dobré pro druhé a ne dobré pro sebe? Myslíte si, že ti druzí to dělají stejně?

1 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik