Zatmění slunce? Spíše zatmění mozků

Pokud jste neviděli dnešní částečné zatmění slunce, tak nezoufejte. Včera večer jste mohli vidět v televizi zatmění mozků některých hostů z řad příznivců Ruska. Neustále opakovali fráze ruské propagandy. Měli by méně číst Sputnik a Aeronet.

Byl jsem při tom, ale ke slovu jsem se dostal až v závěru pořadu. I tak jsem doufám dost důrazně promluvil o tom hlavním, co dosud řadě lidí uniká: že ve skutečnosti není fašistická Ukrajina, ale hlavně Rusko. Na to už pan Vyvadil nedokázal reagovat jinak, než jen strohým konstatováním, že fašismus je na Ukrajině, a prý "o tom není nejmenšího sporu".

Kdyby mě netlačil čas, mohl jsem samozřejmě pokračovat, a argumentovat, že na Ukrajině jsou (na rozdíl od Ruska) svobodné volby, politické strany, a fašisté z Pravého sektoru už nejsou ani v parlamentu, takže skutečný fašismus je v Rusku, které je autoritativně řízeno Vladimirem Putinem. Jak si vůbec můžou dovolit tvrdit, že je Porošenko vrah? Na rozdíl od masového vraha Putina, Porošenko a Jaceňuk dostali mandát voličů ve svobodných volbách, které jen potvrdily legitimitu Euromajdanu, což byla demokratická občanská revoluce. Kdo se snaží to jakkoliv spojovat s fašismem, sám je fašista.

Musím se smát tomu, že Vyvadil nás označil za válečné štváče. Válku totiž vyvolalo Rusko prostřednictvím takzvaných separatistů, kteří mají ve svých řadách ruské vojáky, takzvaně na dovolené, a mají jednoznačně k dispozici ruskou vojenskou techniku. Válku si nepřeje nikdo z nás, ale ve chvíli, kdy už válka dávno probíhá, nemůžeme nad tím zavírat oči, a nepomoci Ukrajině dodávkami zbraní, zatímco druhá strana má vydatné dodávky z Ruska. Pokud vyvadilovci argumentují, že chtějí mír, tak je to jen zástěrka, protože ve skutečnosti chtějí, aby Ukrajina odzbrojila, a podlehla tak snadno Rusku.

Navíc vojenská podpora Ukrajiny je i v zájmu ČR. Pokud Rusko získá ukrajinské území, bude časem chtít rozšířit svůj vliv i sem. Svědčí o tom i ruská propaganda, která u nás jede na plné obrátky, jako by se už připravovali, že jednou přijdou i do ČR. Neobstojí tady řeči o tom, že Rusko má k ČR kladný vztah a respektuje naše členství v EU a NATO. Pokud em přijde, odpověď ale bude drtivá, protože tím rozpoutá třetí světovou válku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Šimon Hlinovský | pátek 20.3.2015 17:05 | karma článku: 22,25 | přečteno: 948x