Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč nechci Zemana na Hradě?!

PROTI Lidé, otevřete oči! Měli byste vědět, proč by českým prezidentem rozhodně neměl být Miloš Zeman! Jeho příznivci neustále házejí špínu na Karla Schwarzenberga, ale zamlčují řadu skandálů, které Zemana provázely v době jeho vlády, ale i problémy žhavé současnosti. Nezapomínejme!

Jak řekl Karel Schwarzenberg, Milož Zeman je mužem minulosti. Je spjat s těmi největšími lumpárnami, které jsme v české politice zažili, a to v době opoziční smlouvy. Bylo to nejtemnější období polistopadové politické éry. Tolerance menšinové vlády "opoziční" stranou sice není v Evropě výjimkou, ovšem tady šlo o smluvně pojištěné bezohledné rozdělení koryt mezi dvě nejsilnější strany, přičemž vládě nemohla být na základě opoziční smlouvy vyslovena nedůvěra. Klausova ODS si sice po celé čtyři roky hrála na opozici, na oko kritizovala Zemanovu vládu, ale ve skutečnosti už tehdy byli Klaus a Zeman spojenci, které spojila právě touha po moci. Proto není divu, že dnes Klaus očividně podporuje Zemana. Sice to neřekl naplno, ale z jeho výroků je to více než jasné. Jak může říct, že Schwarzenberg není správný Čech, jen kvůli tomu, že žil po dobu nedemokratického režimu v zahraničí? To je donebevolající drzost!

Sám Zeman se sice chlubí tím, že za jeho vlády nebyly korupční skandály, ale samozřejmě že byly. Jen se o nich málo ví, ač sám Zeman velkolepě vyhlásil akci "Čisté ruce". Zemanova vláda se bezprecedentně rozhodla nahradit téměř všechny vysoké státní úřadníky svými lidmi. Došlo k prorůstání státní správy a organizovaného zločinu. Byla výrazně politizována i policie. Byť Zeman na tom možná osobně neprofitoval, styky jeho šéfporadce Miroslava Šloufa s lidmi okolo tehdejšího mafiána Františka Mrázka se staly symbolem tohoto období. Dalším Zemanovým spolupracovníkem byl Zdeněk Zbytek, který v roce 1989 chtěl posílat tanky na demonstranty v Praze. Zeman může stokrát opakovat, že tito lidé už nejsou v jeho týmu několik let, ale stále nese přinejmenším morální odpovědnost za všechny aféry, které za jeho vlády vznikly.

Vláda se na konci svého funkčního období pokusila nakoupit předražené stíhačky Gripen. S velkou slávou poklepal Zeman na základní kámen dálnice D47, jejíž stavba byla předražena také. Přímo u jednoho ze Zemanových lidí vznikl hanopis Olovo, který měl diskreditovat poslankyni jeho vlastní strany Petru Buzkovou. Jsou tu ještě desítky dalších afér, jako třeba Bamberg nebo Štiřín, které mi tehdy coby asi desetiletému dítěti splývaly v jednu aféru.

Musím zmínit také pokus o vraždu novinářky Sabiny Slonkové, kterou si objednal tehdejší náměstek ministra zahraničí Karel Srba. A do této funkce ho doporučil právě Miroslav Šlouf, bývalý funkcionář SSM. Zároveň se Zeman pokusil zlikvidovat týdeník Respekt, který ho často kritizoval, a Zeman ho proto dokonce označil za novinářskou žumpu. Dal tím jasně najevo, že pohrdá demokracií a že všichni, kdo budou vyjadřovat jiný názor než ten jeho, se musí bát.

Zeman s Klausem se také pokusili o změnu volebního zákona tak, aby z politické scény téměř vyšachovali menší strany. Dalo by se o tom vyprávět ještě dlouho. Všem, kteří se o tom chtějí dozvědět víc, doporučuji televizní dokoment "Vládneme, nerušit", který snadno najdete na internetu.
Abyste neřekli, že stále vytahuji jen chyby minulosti, Zeman je často nejen vulgární, ale také lže, jak dokazují analýzy na serveru demagog.cz. Například se nestyděl v televizi prohlásit, že jeho vláda neměla nic společného s kauzou Mostecké uhelné, ač opak byl pravdou. V tomto ohledu působí komicky, že hned po čtvrtečních debatách prezidentských kandidátů následuje na ČT 1 pořad "Copak bych vám lhal?" Škoda, že v něm také nevystupují politici, protože bychom se možná dozvěděli zajímavé věci. Je to, jako když v radiu kdysi hned po projevu prezidenta Husáka pustili písničku "jsem strašnej lhář....".

Dnes má Zeman opět velmi neprůhledně financovanou volební kampaň. Tvrdil, že nebude mít billboardy, nakonec jsou na každém rohu. Kde na ně bere peníze, nikdo neví. Prostřednictvím svého transparentního účtu přiznává jen dva sponzory - Miroslava Šloufa a Martina Nejedlého. Oba v minulosti spolupracovali s ruskou těžařskou společností Lukoil, a proto se obávám, že s tím souvisí i dary na jeho kampaň. Zeman samozřejmě popírá, že by s Lukoilem měl něco společného, ale věřte mu.

Miloš Zeman se tváří jako eurofederalista, ale má stejné vazby na Rusko jako Klaus. Opravdu chcete pokračování Klausovy zahraniční politiky, ještě okořeněné o vulgarismy? Napadá mě paralela s ukrajinským prezidentem Viktorem Janukovyčem, který také tvrdil, že chce být více proevropský, ale chová se spíše prorusky (což se dalo čekat). Netvrdím, že by v českém prostředí hrozilo věznění předáků opozice, tak jako šla na Ukrajině do vězení Julia Tymošenková, i když pokud prezident strhne na svou stranu poslance a senátory, může změnit ústavu a pak se začít chovat jako autokrat. Na Ukrajině k znovuzavedení autoritářské vlády také dopomohla záludná parlamentní matematika a přeběhlíci. Sám Miloš Zeman říká, že by do všeho mluvil ještě víc, než to dělal Václav Klaus.

Levicoví voliči, kteří chtějí volit Miloše Zemana, by se měli nad sebou vážně zamyslet. Sám Miloš Zeman přirovnává český prezidentský souboj k loňským volbám ve Francii, kde se střetl Nicolas Sarkozy a Francoise Holland. Ve skutečnosti jde ale spíše o střet dvou zcela rozdílných politických stylů. Jiří Dientsbier jasně řekl, že Zemana volit nebude, protože je provázán s pražskou mafií, mimo jiné i prostřednictvím Vratislava Mynáře, který byl donedávana ve firmě vymáhající ze dopravní podnik pokuty. Dienstbier je dnes jedním z mála sociálních demokratů, kteří ještě mají morálku, což dokázal, když se v roce 2010 postavil proti mafiánské koalici ODS a ČSSD na pražském magistrátu. Stejně tak ani Petra Buzková nebude Zemana volit.

Všimněte si, jací politici dnes Zemana podporují. Z ODS je to například Boris Šťastný a nepřímo také Jan Zahradil. Za vše hovoří podpora Václava Klause. A neměli bychom zapomínat, že Zemana podporují i všichni komunisté, včetně těch ortodoxních předlistopadových komunistů, jako je Lubomír Štrougal, který se účastnil i jeho mítinku. To o něčem svědčí.

Když už máte nějaký morální problém s Karlem Schwarzenbergem, tak se napřed zkuste zamyslet, jestli není přece jen lepší volbou než Zeman. A když ne, hoďte tam raději prázdnou obálku.

Když už Zeman vytáhl téma Benešových dekretů, což mu zřejmě má přinést hlasy radikálních nacionalistů a voličů Jany Bobošíkové, dovolte mi, abych se k tomu stručně vyjádřil. Vytahovat toto téma, to je od Zemana primitivní populismus. Karel Schwarzenberg se ve čtvrteční debatě nevyjádřil zcela přesně, ale už k tomu vydal prohlášení. Pokud jste to ještě nepochopili, tak nikdo dnes nechce vracet majetek sudetským Němcům. Jde o princip, že dekrety se dnes už překonaly. Němci byli z Československa bezpochyby odsunuti v souladu s mezinárodními dohodami. Schwarzenberg neoznačil Beneše za válečného zločince, jen připustil, že dnes by v Evropě něco takového nebylo možné. Doufám, že se o tom před každými dalšími volbami nebudeme muset znovu bavit.

Neobstojí ani stále opakované výkřiky, že Schwarzenberg nezná českou hymnu. Když jsem to viděl v přímém přenosu, tak jsem přesně věděl, že se najdou kritici, kteří to budou kritizovat. Falešný zpěv nelze považovat za hanobení hymny. Slova Schwarzenberg zná, jen nebyl schopen tak náhle zpívat spolu s celým davem. Co byste dělali vy? Najděte si starší záznam, kde jí zpívá naprosto bezchybně. 

Pokud Vám chybí nějaké argumenty ve prospěch Karla Schwarzenberga, pak si prosím přečtěte můj minulý článek, kde jich najdete víc než dost.

Věřím, že to za týden pěkně natřeme všem zemanovcům. Máme historickou možnost zvolit si zase po letech slušného prezidenta, za kterého se ve světě nebudeme muset stydět. Ze Zemana bych se stydět musel. Proto pojďte volit Karla Schwarzenberga!

Autor: Šimon Hlinovský | neděle 20.1.2013 3:55 | karma článku: 28,01 | přečteno: 1898x
  • Další články autora

Šimon Hlinovský

Nová kniha Očima mladého aktivisty právě v předprodeji!

Protože už řadu let chodím na mnoho demonstrací, účastním se volebních kampaní nebo televizních debat, rozhodl jsem se napsat knihu a podělit se o své jedinečné zážitky a zkušenosti. Aby ale kniha vyšla, potřebuji Vaši podporu.

6.9.2020 v 16:55 | Karma: 7,56 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Dilema nerozhodnutých voličů

V minulých prezidentských volbách jsem podporoval Karla Schwarzenberga a měl jsem velkou radost, když postoupil do druhého kola. Nespočítal jsem si ale, kolik má odpůrců. Proto bylo snadné ho pomluvit a zajistit zvolení Zemana.

7.1.2018 v 22:18 | Karma: 15,41 | Přečteno: 1023x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Jak jsme se vydali do Arény Jaromíra Soukupa

2. ledna večer vzbudila Aréna Jaromíra Soukupa na TV Barrandov řadu diskusí na internetu. Už když jsem se o chystaném pořadu dozvěděl, začal jsem zjišťovat, jestli by bylo možné se dostat přímo do studia. To se nakonec nepovedlo.

7.1.2018 v 2:53 | Karma: 42,24 | Přečteno: 12417x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Žabomyší války prezidentských kandidátů

Podle všech předpokladů Miloš Zeman vyhraje první kolo, ale je nereálné, aby získal nadpoloviční většinu. Otázkou je, kdo se mu postaví ve druhém kole. Příznivci ostatních se stále více hádají, ale tím v důsledku posilují Zemana.

30.12.2017 v 16:41 | Karma: 18,79 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Zeman se bojí pravdy

Zeman je velký srab, lhář a zbabělec. Jinak si nelze vysvětlit, že nechce chodit do televizních debat s ostatními kandidáty. Bojí se pravdy, protože Zeman neustále lže a překrucuje pravdu. Proto radši mluví na Barrandově.

28.12.2017 v 20:03 | Karma: 25,93 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik