Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Osa zla v české politice

Včera mě zvedlo ze židle, že komunisté v jednom severomoravském městě vyzvali na svých webových stránkách české vojáky, aby dezertovali a založili znovu české legie v případě, že by oficiální česká armáda byla nasazena do bojů proti Ruské federaci. Naopak plně souhlasím s vyjádřením litevské prezidentky, že Rusko je teroristický stát.

Když pominu to, že zrovna komunisté mají tu drzost odvolávat se na legionáře, tak za největší drzost považuji to, že nás označují za fašisty. Přitom ve skutečnosti je fašistou každý, kdo podporuje putinovské Rusko. Putin sice není komunista, ale je něco jako komofašista, a všechny nacionalistické i euroskeptické strany, které se zaklínají národními zájmy a bojují proti "euronesmyslům", vlastně skrytě podporují Putina, jak vyplývá i z jejich četných prohlášení. Tudíž euroskeptici a nacionalisté jsou vlastně fašisté a všechny tyto strany jsou součástí osy zla. Naopak jediná jasně antifašistická strana je TOP 09.

Součástí osy zla tedy nyní jsou zemanovci, Úsvit, KSČM, Česká suverenita, Dělnická strana SS, a Národní demokracie. Zvláštní místo si v tomto výčtu zasluhuje Občanská konzervativní strana bývalého poslance ODS Jiřího Janečka, která na sebe upozornila už svým sloganem "Nepřipustím Majdan v Praze".

Demokratická strana zelených (tedy ne původní Strana zelených, ale její odštěpené levé křídlo), je pozoruhodná tím, že už sama nikam nekandiduje, ale vždy podporuje tu nejnechutnější stranu, která ve volbách kandiduje. Chápu, že slova jako "demokratická" a "strana" má v názvu kdekdo, ale nevím, jak se ještě tito spojenci osy zla mohou považovat za zelené. Také Strana svobodných občanů v některých svých vyjádřeních demaskuje svůj vstřícný přístup k Rusku, takže už ji také můžeme řadit k ose zla.

Ruští agenti a další proruští propagandisté manipulují veřejným míněním, když tvrdí, že Ukrajinci jsou fašisté, a to jen proto, že marginální částí ukrajinského politického spektra je mimoparlamentní krajně pravicový Pravý sektor. Je to stejné, jako kdyby někdo tvrdil, že všichni Češi jsou fašisté, protože bude znát z ČR jen Okamuru.

Když jsme nedávno pochodovali Prahou a demonstrovali jsme na podporu Ukrajiny, na Klárově na nás čekal dav, který na nás křičel, že jsme fašisté, že podporujeme válku, a podobné nesmysly. To jsou přesně praktiky StB, KGB, a komunistů obecně. Slyšel jsem i o případech lidí, které kvůli účasti na podobné demonstraci komunisté obviňovali z nošení hákových křížů. Přitom válku nejvíc podporuje putinovské Rusko. Kdyby Rusko válku vědomě nerozdmýchávalo, tak by v Kyjevě proběhla "jen" revoluce, podobná té z roku 2004. Ukrajinci by vyměnili vládu a prezidenta, změnili by svou zahraničně-politickou orientaci, a bylo by hotovo. Rusko ale zabralo Krym, a nyní s pomocí separatistů si chce postupně přivlastnit východní oblasti Ukrajiny, takzvané Novorusko.

K ovlivňování veřejného mínění v zemích EU včetně ČR patří i Putinova armáda trollů, která útočí na všechny internetové diskuse, ať už je to na zpravodajských serverech, nebo na sociálních sítích. Jakmile se objeví pozvánka na demonstraci, která má za cíl podporu Ukrajiny a protest proti Putinovi, tak do komentářů hned začne psát řada lidí, o kterých jsem si téměř jistý, že jsou přímo placeni Ruskem, a tudíž jsou jeho agenti. Svědčí o tom jejich nepokrytě proruské názory.

Kvůli svým školním povinnostem asi nebudu mít tolik času, abych se v lednu účastnil demonstrací proti příjezdu Putina do Prahy. Přesně v té době budu zřejmě skládat státnice. Ale pokud bude co slavit, půjdu se na demonstraci pak podívat. Jen se obávám, že Putinova ochranka nepřijede s deštíky, ale bude střelbu vajíčky oplácet ostrou municí. Nebudou to jen softwarové kuličky.

Autor: Šimon Hlinovský | sobota 22.11.2014 0:58 | karma článku: 22,51 | přečteno: 1218x
  • Další články autora

Šimon Hlinovský

Nová kniha Očima mladého aktivisty právě v předprodeji!

Protože už řadu let chodím na mnoho demonstrací, účastním se volebních kampaní nebo televizních debat, rozhodl jsem se napsat knihu a podělit se o své jedinečné zážitky a zkušenosti. Aby ale kniha vyšla, potřebuji Vaši podporu.

6.9.2020 v 16:55 | Karma: 7,56 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Dilema nerozhodnutých voličů

V minulých prezidentských volbách jsem podporoval Karla Schwarzenberga a měl jsem velkou radost, když postoupil do druhého kola. Nespočítal jsem si ale, kolik má odpůrců. Proto bylo snadné ho pomluvit a zajistit zvolení Zemana.

7.1.2018 v 22:18 | Karma: 15,41 | Přečteno: 1023x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Jak jsme se vydali do Arény Jaromíra Soukupa

2. ledna večer vzbudila Aréna Jaromíra Soukupa na TV Barrandov řadu diskusí na internetu. Už když jsem se o chystaném pořadu dozvěděl, začal jsem zjišťovat, jestli by bylo možné se dostat přímo do studia. To se nakonec nepovedlo.

7.1.2018 v 2:53 | Karma: 42,24 | Přečteno: 12417x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Žabomyší války prezidentských kandidátů

Podle všech předpokladů Miloš Zeman vyhraje první kolo, ale je nereálné, aby získal nadpoloviční většinu. Otázkou je, kdo se mu postaví ve druhém kole. Příznivci ostatních se stále více hádají, ale tím v důsledku posilují Zemana.

30.12.2017 v 16:41 | Karma: 18,79 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Zeman se bojí pravdy

Zeman je velký srab, lhář a zbabělec. Jinak si nelze vysvětlit, že nechce chodit do televizních debat s ostatními kandidáty. Bojí se pravdy, protože Zeman neustále lže a překrucuje pravdu. Proto radši mluví na Barrandově.

28.12.2017 v 20:03 | Karma: 25,93 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik