Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J97a29r54a 20R80a41n91k

27. 11. 2014 0:07

R^Karma, Vase clanky jsou zde dulezite na vyvazeni zdejsi politickych idolu KSCM, jako uz sice starnouci Cvalin a Vyvadil!!

1 0
možnosti
FS

Studentíku,kolik jste rozdal červených karet?

0 3
možnosti

J12a93n 56Š86u95r96c

26. 11. 2014 16:22

Dědečku Salajko. kolik jste si už dnes vzal prášků proti stařecké demenci?

2 0
možnosti
PK

Je ale zajímavé, že Finsko i s finlandizací udělalo za 50 let obrovský pokrok (nejen v hokeji) a chtěl bych mít jejich životní úroveň. Podceňovali je hodně i Švédové. Škoda veleúspěšné Nokie, ale třeba to nahradí jinak. Jistě je to i vyšší úrovní obyvatelstva - morálka, vzdělání atd., na druhé straně nemají norské bohatství surovin, jsou zastrčeni v koutu Evropy, zima tam je. Řekl bych, že tvrdou neutralitou a postupným se napojováním na Západ dosáhli lepších výsledků než nějakým "ideálním" řešením, které stejně neexistuje anebo napáchá větší zlo.

2 0
možnosti
Foto

Nezapomeňte ale na to, jak se Finové bránili, když je SSSR napadl. Finsko podlehlo jen kvůli velké přesile a s velkými ztrátami. Takže i SSSR volil řešení jaksi smírné, protože konflikt by znamenal vyhlazení Finska, pro SSSR obrovské ztráty a mezinárodní izolaci.

A Finové to dovedli se sověty "koulet", ne jako někteří u nás.

1 0
možnosti
BM

Řekl Zeman svůj názor a nebo to byl příkaz?

0 0
možnosti
Foto

Dálkové řízení.

1 0
možnosti
Foto

Rakouska a Švýcarska bylo za studené války sice formálně neutrální, nicméně pořád bylo za železnou oponou a podle toho i vypadala jeho zahraniční politika vůči zemím na druhé straně této opony.

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik