Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72i63ř93í 16J76a23n95d76a

17. 1. 2013 15:11

Pane autore,již velmi dlouho není žádná pravice a ani levice. Oba tyto proudy dělají v podstatě to samé. Zvyšují daně, aby mohl fungovat sociální stát, uměle zvyšují zaměstnanost ( růst počtu úředníků ve státní správě a jiné prakticky sociální kroky).

Takže marně budete hledat levici nebo pravici, ten pojem se už dávno vytratil.

0 0
možnosti

A88n65n20a 85Č27e21r52n30á

17. 1. 2013 0:32

Pravice a levice podle v Anglii od roku 1968 žijícího českého, nebo lépe moravského spisovatele a publicisty:

„Brát na vědomí povinnost pomáhat slabším, protože jsme silnější, je

princip pravicový a jmenuje se šlechetnost. Pěstuje v nás svobodu,

demokracii, mír, laskavost, píli, prosperitu a radost ze života.

Domáhat

se automatického práva na pomoc od silnějších, protože jsme slabší, je princip levicový a jmenuje se závist. Pěstuje v nás závislost, totalitní myšlení, nevraživost, vydírání, zločinnost, vzpoury, revoluce, glajchšalt, lenost, bídu a mrzutost.“ [Benjamin Kuras, původním jménem Miloslav Kuraš]

4 2
možnosti

A24n76n95a 78Č91e93r25n87á

17. 1. 2013 0:51

A co se týče presidentských voleb, tak v prvním kole byl můj hlas pro profesora Franze, v druhém kole volím pana Schwarzenberga! Musím a chci volit proti komunistům z úcty ke svým předkům.

Soudruh Ing. Miloš Zeman, CSc. (* 28. září 1944 Kolín) byl vyhozen z KSČ v roce 1970 spolu s ostatními poraženými komunisty po Pražském jaru roku 1968, po sovětské okupaci Československa v létě 1968, po Dubčekově střelbě do lidí v roce 1969 a furt se držel, jako klíště až do prověrek v roce 1970. Rv

Takže v těchto volbách o pravici a levici nejde, ale o odstranění extremistické ultralevice z reprezentativní funkce nejvyššího představitele státu.

2 3
možnosti

To je tak. V Česku "levice" privatizuje, "pravice" zvyšuje daně. Kam si mám ale zařadit Karla S.? Je zelený, liberál, konzervativec, pravičák? Tím vším pan Karel S. v nedávné době prošel.

2 1
možnosti
Foto

A největším zklamáním komunistobijců bude to, že Karel S. bude rád spolupracovat s komunisty, pokud bude zvolen prezidentem. On má k utopistickým ideím blíže než Zeman.

4 0
možnosti

Chlapče máš to trochu pomotané.

Ten docentský trojúhelník je nesmyslný, ale to necháme stranou.

Koaliční smlouvu uzavíráš se stranami, které mají obdobný program. Pokud tyto menší strany mají nesmyslně vysoké požadavky na změnu tvého programu, musíš zvážit, zda není vhodnější uzavřít opoziční smlouvu, která ti umožní prosadit více z tvého programu, než smlouva s potencionálními koaličními partnery. Musíš taky zvážit spolehlivost a mocenské nároky koaličních partnerů i opozičního partnera. Ani v jednom případě, nemůžeš prosadit plně svůj program.  

Zeman si vybral opozičního partnera a uzavřel s ním veřejnou opoziční smlouvu. Zprivatizoval banky, které byly eldorádem zlodějů i tunelování a které ODS nebyla schopna včas zprivatizovat. Zeman nebránil soudnímu postihu svého ministra a osobně si nenakradl žádný majetek. 

To že potřebujeme obnovit hospodářskou spolupráci s Ruskem je nepochybné. O ruské trhy se perou Němci, Francouzi, Rakušané a všechny vyspělé země. Jenom my jsme vlivem pitomosti politiků, ruské trhy dosud ztrácely. 

Zeman není ideální president, ale je Čech a rozumí naši hospodářské politice mnohem lépe, než Kalousek s Schwarzenbergem, kteří škodí lidu i našemu hospodářství a zvyšují nepřijatelným způsobem naše zadlužení a to ještě způsobem, který přináší prospěch jen těm nejbohatším, na úkor těch chudých a střední vrstvy. Tak pilně studuj a až po studiích nebudeš mít práci, tak můžeš sloužit u rakouského knížete, jako posluha tak, jak to dělali naši předci, než se těch knížat za T. G. Masaryka zbavili, odebráním knížecích titulů a výsad!!!

1 2
možnosti

Je to podle mých posledních zkušeností z pravý opak pravdolásky. Čili nic špatného. :-)

1 5
možnosti

A pravdolásku si spojuji s takovými pojmy, jako je Bilderberg, CFR, Trilaterální komise, Rockefellerova nadace, NWO - prostě samé hnusné, nedemokratické věci.

1 3
možnosti

Popsal jste mnoho papíru ale v podstatě nic nového neřekl. Jen bych doplnil zkušenost ze svého života. Jste-li i v menších "funkcích", tak se i s poctivými přístupy a úmysly dostáváte do řady situací, které musíte řešit kompromisně, spojit se i s čertem abyste se pohnul z místa atd. Umíte si představit jaké měl Zeman "mužstvo", když budoval socdem prakticky z nuly po naivním Horákovi? Jak musel taktizovat,shánět prachy a mít v mančaftu neschopné jako Petruška? Ale ti lidé reprezentují určité "kliky", bohužel. Nemůže si koupit jako Barcelona špičkové hráče a vyhodit Grégra nebo Kavana či Šlinga. Podívejte se na Péťu, jak aby přežil tak se zbavil Fuksy či Pospíšila. Politika je svinstvo. Nedá se nic dělat, vy mladí jste si vybrali knížete, ale budete velmi zklamáni. A to hodně brzy.

1 3
možnosti

J87a30n 88K41r70á66l

16. 1. 2013 21:47

Zeman není levicovej a Klaus není pravicovej, oba jsou falešný jak pětka.Rv

2 0
možnosti

I to může být pravda, ale v jednom se Velký Kormidelník nemýlí - nového prezidenta vybírají media.

0 3
možnosti
Foto

R89o64m61a63n 47K11o24z49e50l

16. 1. 2013 21:40

Ano, Zeman se levicově tváří, zvláště ve svých knihách. Píše tam např. že program ODS je naprosto katastrofický pro naši zem a je potřeba se spojit i s ďáblem, aby jeho realizaci zabránil a pak domlouval ty přeběhlíky. Taktéž byl vždy proti malým stranám, tvrdil, že jsou politický plevel...a pak si sám malou stranu založil.

Václav Klaus je známý tím, že zas o pravicové politice více mluvil. Když nedávno označil za studenty bez školného za parazity, tak mne napadlo, že kdopak vládl 5,5 roku a měl možnost školné prosadit?

1 1
možnosti

Hulváti jsou oba dva,ale M.Zeman uráží inteligentněji

2 4
možnosti

At žijí eurohujeři!!!

0 4
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik