Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak si zkuste předpovědi na http://www.yr.no , dokonce specielně pro každou i malinkatou obec u nás.

Na netu toho najdete, co hrdlo ráčí. Proč zíráte na TV, nevím.

1 0
možnosti
PH

Jde o meteorologii jako takovou, těžko může to vynahradit taková detailní předpověď. Podívám se, ale nemyslím, že to bude pravé. Nejde jenom o zprostředkování dobré předpovědi.

0 0
možnosti
OK

Přestože vám rozumím, tak vás považuji za poněkud naivního. Umíte si představit, kolika lidem dá dostatečně srozumitelnou informaci pohled na synoptickou mapu? A kolik lidí naopak ty klikyháky rozčílí?

Bez základních znalostí o pojmech studená fronta (pouhé vědomí, že přinese zimu je nedostatečné a nepřesné), teplá fronta, okluze, cyklóna a anticyklóna (níže, výše), izobara, izoterma, hřeben, výběžek, vrstvy oblačnosti, termika, instabilita apod. by podrobnější informace nejen diváka nedostatečně informovaly, ale navíc často i mystifikovaly.

Faktem ale je, že média si laťku spíše ještě snižují a zakazují i termíny typu studená fronta či tlaková níže, které se přece jen dříve vyskytovaly běžně, čímž pak informace natolik okrajují, že už nezohledňují například předpokládané dynamické změny počasí během dne.

1 0
možnosti
PH

Myslím, že nejsem naivní. To je věc korektnosti. Ten, kdo bude chtít, může se snáze k informacím dostat. Nebo snad jsem naznačil, že mám v rukávu nějaký speciální recept? To, že to takhle je, neznamená, že o tom nemůžu napsat. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.