Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

To není anarchie,to je čistý chaos a nesměřujeme,už jsme v tom. Složitost daní  122 místo na světě. Právní systém -už se v něm nevyznají ani soudci - dle jejich vyjádření. Bez požehnání úřadů se nelze ani uprdnout.

0 0
možnosti
Foto

Nás stát jde cestou k nějaké postmoderní formě totality.  Ti co tento systém obhajují musí nejdříve samozřejmě nahnat strach lidí ke svobodě a vybudovat v nich nedůvěru k dobrovolným vztahům.   

     Jednu věc má svoboda oproti nesvobodě neřešitelnou a to tu, že svoboda se lidem nedá vnutit násilím.  Násilím můžete lidem vnutit komunismus, fašismus, demokracii, krále, diktátora, ale nikdy ne svobodu.  Svobodu musí lidé přijmout sami a chtít ji, protože když byste dnes dal lidem svobodu, první co by udělali by bylo, že by se jí zřekli a zvolili si svého vládce. 

Jinak samozřejmě, že svoboda a společnost bez násilných vládců (byť demokraticky zvolených)  může a určitě by fungovala, při zajištění všech potřebných společenských institucí a služeb, lépe než funguje dnes, na základě násilí.

0 0
možnosti
JM

Ani demokratii nelze lidem vnutit,proto o ní tolik hovoříme,ale v reálu ji nemáme.

Už v době Mamutíkově si lidé volili vůdce a delegovali na něj jiste pravomoci a povinosti. Nemyslím,že by se to mohlo změnit.

0 0
možnosti
AS

A86d26a81m 15S45t69a84v91a

21. 4. 2014 9:27

"Směřuje náš stát k politické anarchii?": Autore, náš stát naštěstí ne. Máme spoustu sil, lidských, které jsou rozumné a dokáží nehorázně anarchistická seskupení přemoci. I když za nimi stojí ta síla nejsilnější - média. Jsou to pohrobci evropské anarchie z 60 let, onoho pozdního marxistického plevele, dodnes reprezentované, dnes europoslancem Danielem Cohn Benditem, jeho anarchie neváhala sáhnout po krvelačném a krveprolití vyvolávajícím násilí! S tímto anarchistickým revolučním násilníkem se kamarádil Václav Havel, zval ho k soukromým rozhovorům a jeho vyznavačem je i politický diletant, zvláště v mezinárodní politice, Karel Schwarzenberg. Takže tyto síly a na ně napojená media, jsou nositeli nebezpečné anarchie, a i když jsou vlivné, přesto jen a jen omezené! Naše země zdaleka není anarchistická.

0 2
možnosti
PH

Pro naší zemi jako celek bych to taky netvrdil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 808x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.