Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Omlouvám se čtenárům za nechtěnou chybu záměny profese Václava Cílka.

0 0
možnosti

Daleko pravděpodobnější než globální změny jsou teplotní změny spíše lokální či kontinentální. Ta mají na místní populaci zásadní vliv El Niňo, La Niňa). Globální teplota či její vývoj už je jen průměrem těch změn místních, tedy méně výrazný projev.

0 0
možnosti

Globální změny nejsou nic jiného než průměrování změn v teplotách, srážek apod. v kontitentálním či lokálním měřítku.

0 0
možnosti

K70a90r86e62l 25N44o27v90á66k

23. 11. 2012 9:47

Dikce blogu vychází z axiomu, že globální změna klimatu je nepopiratelným a prokázaným  faktem.

Autor například tvrdí:" neboť důsledkem změny klimatu se neočekává pouze globální oteplení, ale také častější zesílení extrémních projevů počasí,"

Jenomže nic takového, jako změna klimatu působením člověka nebylo prokázáno. Všechno jsou to pouze hypotézy, dohady.

Navíc se ukazuje, že lidé šířící tyto hypotézy jsou začasto nedůvěryhodní manipulátoři.

4 0
možnosti

P92a55v89e77l 46K10u54r27a95l

23. 11. 2012 9:55

vzhledem k tomu že víme ze vzorků z ledovců že klima se měnilo i v době kdy na téhle planetě ani neexistovali savci větší než myš... tak bych řekl že tento axiom je vcelku správný už z důvodu že se měnilo vždycky...

3 0
možnosti

Hezké ale má to několik vad. Např. několik let se již neotepluje nebo na "skleníkový efekt" má podtatně větší vliv obsah vodní páry v atmosféře nebo množství metanu než tolik omýlaný CO2. A navíc co víme o klimatických změnách v minulosti, když neexistují "globální" záznamy.

1 0
možnosti

1. existují záznamy, 2. CO2 je klíčový skleníkový plyn - i ostatní se sledují, neboť i to je důležité, 3. letošní léto v globálním měřítku bylo teplotně nadprůměrné atd., takže omyl - nicméně pro klimatologa je důležitý ten celkový trend. Je naprostý nesmysl si myslet, že kvůli změnám klimatu se nemůže ochlazovat.

0 0
možnosti
Foto

Ke globálním změnám klimatu docházelo během historie planety Země mnohokrát. Otázkou je, zda k nějaké globální změně klimatu "máme našlápnuto" i dnes. Pokud snad ano, musíme si položit další otázku, zda jsme to nevyvolali my lidé. Pokud i na tuto otázku odpovíme ano, měli bychom se snažit najít nějaké řešení.

Obávám se, že "klimatickými alarmisty" nabízená řešení (jako omezení produkce CO2 a dalších skleníkových plynů ve vyspělých zemích) se minou účinkem. K hlavním zvěrstvům vůči životnímu prostředí dnes totiž dochází v chudých rozvojových zemích. A některá "zelená opatření" jako výroba energií z biomasy to ještě dokonce zhoršují.

Hlavní příčinou možných problémů je totiž skutečnost, že lidé se na planetě Zemi stali příliš přemnoženým druhem. A pokud neomezíme tuto hlavní příčinu, globální změně klimatu zabráníme jen sotva. Bohužel je dnes "politicky nekorektní" říci něco podobného nahlas.

3 0
možnosti

K56a72r62e23l 50N59o89v92á91k

23. 11. 2012 9:56

Navíc je velkou otázkou, jestli se klima mění k horšímu.

Protože pokud se mění k lepšímu, je změna vítána. Konkrétně, kdyby se vrátilo středověké teplotní optimum, to by byla vítaná změna klimatu. V Grónsku by se opět zelenali louky.

0 0
možnosti
Foto

Mno...příště zkuste termín "racionálně" použít racionálně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.