Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Blbost se mezi lidmi vyskytuje nezávisle na politickém zřízení.

Regulovat globální klima je ještě větší nesmysl, než poroučet větru a dešti.

1 0
možnosti
MP

Teploty se neporovnávají po jednotlivých rocích, ale po stoletích. Jde jen o byznys a jakési odpustky, podporující korupci.

0 0
možnosti
PK

MT potřebovala prolobovat jaderné elektrárny proti komunisty vylobovanému strachu z jaderných zbraní.

O ničem jiném to nebylo.

0 0
možnosti
PH

To je směšný argument. Bavíme se o podpoře v mezinárodním měřítku. Šlo jí též o celkovou problematiku. U nás dost lidí zneužívá její jméno. O její podpoře nehovoří, protože se jim to nehodí. A pokud ano, mluví podobně jako Vy. Např. zde je jeden nedávný antiliberální článek: http://www.reflex.cz/clanek/komentare/55670/andrea-holopova-osn-ma-nove-strasaky-globalniho-oteplovani.html

0 0
možnosti
RC

Ja si teda pamatuju, jak se sa MT v 80. letech spise mluvilo o globalnim ochlazovani klimatu a byly zde obavy z nove doby ledove!!

Jinak mimochodem - byvalo na Zemi tepleji v minulych stoletich a nic se nestalo.... A z premiry CO2 produkovanym lidmi to urcite nebylo.

2 0
možnosti

V minulých stoletích? Tedy já žasnu, co z vás vypadává za "moudra".

Naposledy bylo takto teplo před 128 tisíci lety v interglaciálu Eem. A to všechno díky parametrům Milankovičova cyklu. Tyto parametry dnes planetu ochlazují a nikoli oteplují, jako tomu bylo před 128 tisíci lety. A také připomínám, že tehdy byla hladina oceánů o 5 metrů výše, než dnes.

Naproti tomu ale s Vámi souhlasím, že v dobách teplejšího klimatu se nic hrozného nedělo - tedy s výjimkou té vyšší hladiny oceánů, na kterou se budeme muset připravit.

1 0
možnosti
LR

Faktem je, že se oteplování již 15 roků nekoná, celý boj proti CO2 je nejdražší politický nesmysl v poválečné historii.

2 0
možnosti

máte pravdu, že celý boj proti CO2 je velice drahý a nejspíš zcela zbytečný. Ale oteplování se koná dál. Opravdu netuším, kdo a jak vymyslel tu hovadinu o zastavení globálního oteplování. Zde jsou údaje o globálních odchylkách za poslední čtyři "pětiletky":

1995-1999   +0,45°C

2000-2004   +0,52°C

2005-2009   +0,57°C

2010-2014   +0,59°C

Jinými slovy se za posledních 15 let oteplilo o 0,14°C

0 0
možnosti
KM

... oslovit masivního diváka... ?

0 0
možnosti
PH

No ano, hlavním hybatelem jsou média, takže i ti, kteří jsou zanedbáváni, tak o nich touží a to se rovná odpovídajícímu vystupování ... Já mám např. ustavičně nízkou karmu, takže mediální servery o článek nikdy nemůže mít zájem. Proč taky, když se používají v článku výrazy, které nám nejsou předkládány. Já právě schválně často píšu, tak, jak píšu, protože nesouhlasím s takovými móresy, že má jít jenom o to oslovit, co nejvíce čtenářů. Nebo ano, ale ne tak, abych to kvůli tomu přizpůsoboval. Ok? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.