Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu si tu autor plete respektování platných obecných pravidel s prosazováním výjimek zakazovacích či povolovacích.

0 0
možnosti
PH

Jak jste na to přišel tedy opravdu nevím. :-)

0 0
možnosti
JK

J38a34n 56K26o42z24á49k

12. 5. 2016 9:33

Zákazy nesnáším. Hospodu si mohu vybrat jestli kuřáckou nebo nekuřáckou. Po chodníku chodit musím, proto bych ty vozítka zakázal. Reklamy podél silnic mi nevadí. Horší je, že nám tady chtějí diktovat, co si máme myslet a co smíme psát a říkat.

1 0
možnosti
PH

Ale vůbec nejde o to, co mi vadí nebo nevadí. Kdybych měl zakázat, co mi vadí, tak bych toho zakazoval tolik, že se ty zákony nevejdou do velkého sálu. Nepochopil jste princip liberální politiky. Vůbec nejde o to, co komu vadí nebo nevadí. Politik prostě tohle neřeší, jedná se o přirozené soužití občanů mezi sebou a každý je prostě jiný - tak to je a nedá se s tím nic dělat. A ten kdo se o to snaží, je experimentální politik, který pokřivuje samotnou podstatu politiky - obzvláště tu liberální. Myslíte si, že mně reklamy nevadí? A další jiné věci. Ale vadí, samozřejmě, že vadí. O tom politika nemá být. Alespoň takovou já si nepřeji.

0 0
možnosti
DN

Zákaz kouření - nemám vyhraněný názor, ale jsem spíše pro. Regulace reklamy - u dálnic a silnic jsem pro. Přísnější pravidla k provozu Segwayí - jsem pro. Toto není o svobodě podnikání. Do těchto témat zasahují i jiné aspekty - bezpečnost, tolerance atd. Je vždy nutné najít rovnováhu mezi těmito aspekty a bohužel i regulace tomu může napomoci. Ale máte pravdu v tom, že je dnes někdy někde trochu přeregulováno.

0 0
možnosti
PH

U kouření se nyní můžete dobře vybrat, spíše převažují ty, kde se nesmí kouřit. Ten nový zásah je extrémní, protože se to vztahuje i na taneční zábavy a to je opravdu nesmysl. Pokud je přeregulováno, tak to zásadně ovlivňuje svobodu podnikání, proto je potřeba to zvolnit a radikálně už neregulovat. U Segway vozítek maximálně tam, kde je to žádoucí a nebude to mít vliv na podnikání s tímto sortimentem. To už jsem ale napsal. Nerozumím tomu, proč regulovat reklamu u dálnic. Nevidím žádný důvod.

0 0
možnosti
ZJ

.... nevím pane autore, jestli zrovna segwaye jsou ten správný příklad pro nekončící regulace a zákazy. V jednom ale s Vámi souhlasím, že se tady v tom našem státě jednou všichni navzájem uregulujeme a uzakazujeme. A je příznačné, že vymýšleči těchto ,,správností" vždycky míří na souseda a vždycky z nich jaksi vynechají sebeRv;-(!

1 0
možnosti
PH

Příklad je to dobrý, protože může být ohrožení jejich činnost. Pokud to zakážou na Staromáku, tak jsou v p.....

0 0
možnosti
HM

Nepřipadají mi vhodné segwaye na chodníku mezi chodci, nemohu se dočkat zákazu kouření v restauracích a těším se, až při cestě krásnou českou krajinou neuvidím všude nablblé a pozornost řidičů odvádějící bilboardy. Rozdávání letáků na ulicích mi nevadí, obvykle si je neberu, ale je mi líto zbytečně pokácených stromů, které na papír padly. Nikomu názory neberu, jen chci říci, že jsou také jiné.....pokud tohle má být politika Svobodných,připadá mi, že za proklamovaným "bojem za svobodu a proti omezování občanů" je spíš poněkud bezohledná podpora byznysu....

4 1
možnosti
PH

Ono nejde o to, co je bezohledné. Jde o to, co by mělo být v kompetenci politika a co ne. Ten zákaz rozdávání letáků se porušuje, protože ten zákon je nesmysl. Kouření se bude také porušovat. Billboardy na dálnicích a silnicích vždycky budou. Jde o zbytečné starosti politiků a snahu podnikání uškodit. Nemá smysl se snažit regulovat něco, co nemá smysl regulovat. Je naprosto přirozené, že Svobodným takové regulace vadí. Uvidíte sama, že ty zákazy neprojdou tak extrémně. Protože to nejde. Stejně jako se zákazem prodeje o svátcích. Dělalo se bu bu bu a najednou pouze tři dny, ve které stejně bývá zavřeno. Prostě politici se zabývají marginálními věcmi.

0 0
možnosti

On snad chce někdo zakázat provoz motorových vozidel značky Segway?

Ne, můžete si s nimi jezdit celé dny. Nemají ovšem homologaci pro provoz na veřejných komunikacích, takže na to budete potřebovat nějaký vyhrazený neveřejný prostor.

Provoz na chodníku je pak naprostá prasárna - není nejmenší důvod, proč by zrovna pro tato motorová vozidla měla platit nějaká zcela speciální výjimka.

4 0
možnosti
PH

Neustále se zvažují varianty o zákazu s nimi jezdit. Vzhledem k pěší zóně a logicky kvůli byznysu je nutností tam jezdit. Bývám tam každý den a nevyskytují se tam problémy.

0 0
možnosti
Foto

Pane Hlinomaz, bravo. Regulovat tam kde to má smysl a protože to politici neví, stačilo by kdybyste to reguloval vy.

Je to legrační, jak lidé proti něčemu bojují a zároveň jedním dechem dodávají, že oni by také regulovali, ale tam kde to má smysl. Tak vám nevím, čemu vlastně věříte.

1 0
možnosti
PH

Pane Kšír, byl jste někdy v té pasáži, o které v článku píši? Tam je to opravdu žádoucí zakázat. Chodí tam spoustu lidí a může dojít ke zranění. Navíc, a to si musíme přiznat, lidé s vozítkami Segway jezdí jako prasata. Takže pochopte, že takové místa jako pasáže se na regulaci docela poměrně hodí. To je běžné pravidlo. Omezovat svobodu je ale trošku něco jiného - např. tím, že jim znemožním byznys. To opravdu nechci. Lehká pravidla - no problemo.

0 0
možnosti
Foto

Za daleko mensi reklamu svemu hnuti byl Konvickovi zrusen blog.

2 0
možnosti
PH

Vím to. Kdybych chtěl psát romantické žánry, tak je píšu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlasim se zakazem tech pitomych pojizdedel na chodnicich. Nemaji tam co delat

1 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.