Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jenom bych upozornil, že Wikingy v Gronsku zahubil nástup zalednění a postupující Eskymáci. Takže z jakého hlediska hodnotíme stabilitu klimatu a antropogenních vlivů ?

jsem pro slušné (radikálně) chování k přírodě, ale kašlu na ideologické fantazma, které obvykle způsobí pravý opak, než bylo zamýšleno (plantáže na EKOPALIVA na místech bývalých pralesů s paleolitickými kulturami, kterým byly rozdány sportovní trenýrky a doporučeno zakrývání těla a Islám ) ;-)

2 0
možnosti
Foto

Problém pana Kremlíka s tím grafem je v tom, že IPCC tam píše  "Note that for shorter recent periods, the slope is greater, indicating accel­erated warming.“ Pan Kremlík "přehlédl" slovo "recent" a argumentoval trendy, starými několik desetiletí...

0 0
možnosti
JG

J16i60ř48í 64G93i41e51s96l

15. 5. 2013 11:31

Problém IPCC je ten, že by v takovém případě neměli vůbec podobné grafy pouštět do světa, když upozorňují na výkyvy ve velmi krátkém období, které jsou z hlediska dlouhodobého trendu naprosto nicneříkající.

1 0
možnosti
JS

Vaše informace jsou hezké, ale silně kulhají. Všehna srovnání se odvíjí od od měření teplot počínaje 19. století, kdy byla tzv. malá doba ledová. Bohužel se nikdy přesně nedozvíme také byly teploty např mezi 10. - 18. stoletím, aby bylo srovnání relevantní. Ale z kronik lze vyčíst napřímo informace, že bylo teplejio než dnes. Například se pěstovala vinná révy i v místech, kde to dnes nepřichází v úvahu nebo se lidé běžně koupali v Rýně. Také je známo, že spousta měřících stanic je v blízkosti letišť, kde je jisté mikroklima ovlivněné výrazně intenzivnější leteckou dopravou než v 50. letech 20. století.

4 0
možnosti
JL

Souhlas, oteplování probíhá v dlouhodobých periodách, máme čekat nárůst klidně ještě +6 stupňů - tak už to bylo - viz Hydepark o Globálním oteplování.

0 0
možnosti
JP

J64i70ř72í 69P31l85í93v76a

15. 5. 2013 10:39

Mám dotaz. Souhlasíte s tvrzením, že globální oteplování způsobuje CO2 ? Slyšel jsem klimatologa mluvit o vrstvičce CO2. V jaké výšce se tato vrstva nachází a co jí tam udržuje? Podle mého názoru, žádná taková vrstvička neexistuje, protože jednak je CO2 těžší než okolní vzduch a jednak by takovou vrstvičku znemožnila konvekce a turbulence.

0 0
možnosti
Foto

Žádná vrstvička CO2 neexistuje, CO2 je homogenně promíchán s ostatními plyny minimálně přes celou troposféru a stratosféru.

0 0
možnosti