Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Autore, sleduji mě dostupné zdroje informací o globálním oteplování a musím říci, že Váš článek neposunul vědění ani o milimetr dopředu. V dané problematice je příliš mnoho neznámých (ve skutečnosti, borců, kteří tmu "rozumí" je víc než dost). Pokusím se je uvést ve skupinách.

1/ Nikdo dodnes neví jak vesmír doopravdy funguje (i když mnozí si myslí, že to ví).

2/ V této problematice je min. polovina vědců (zabývajících se touto problematikou) zkorumpovaná. Z médií je nemožné získat seriozní informace, nanejvýš cílenou propagandu, podporující byznys alarmistů.

3/ Lze jen ztěží rozlišit podíl přirozeného procesu a podíl umělých aktivit. Mám na mysli zejména geoinženýrské aktivity. Protože podléhají utajení, nevíme o nich téměř nic.

   Našlo by se jistě víc důvodů. Nikdo nepopírá, že člověk svými aktivitami zvyšuje podíl CO2 v atmosféře, a tím přispívá ke globálnímu oteplení. Ve hře je ale tolik faktorů, že lze jen ztěží říci, zda je to přispění podstatné, či bezvýznamné.

0 1
možnosti
KN

K75a44r76e80l 48N21o72v28á97k

9. 12. 2012 10:07

Dokonce ani ten podíl člověka na růst koncentrace CO2 v atmosféře není vůbec jistý. Jedna celkem rozumná teorie říká, že v důsledku oteplování se z oceánů uvolňuje rozpuštěný CO2.

0 0
možnosti
JS

Mnohé z toho, co se s počasím a podnebím děje, už nelze vysvětlit jen klasickými teoriemi o globálním oteplování...

Zajímalo by mě, jaký názor má autor tohoto článku na informace na tomto odkazu: http://orgo-net.blogspot.cz/2012/02/meteorolog-co-jsou-meteorologicke.html

0 0
možnosti
PH

Tak meteorolog sice oproti době minulé má zjednodušené podmínky, ale musí mít ke své práci patřičné znalosti. Jo technika je drahá. Ptejte se prosím konkrétně.

0 0
možnosti