Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Naprostý souhlas. V Brnisku nejvíc kilometrů "cyklostezek" vyrostlo podél řek Svratka a Svitava. No, že tam předtím byly cesty v krásným stavu, ovšem bez asfaltu, to jsem věděl třeba já, které se dokážu orientovat aji bez žlutéch značek. Dneska břehy řek nesou mohutná asfaltová tělesa, po kterých se prohání rychlostí báby s kosou na pole kašpárci s přilbičkama a inlajnisti. A bývalo tak pěkně... ;-(

0 0
možnosti
Foto

Cyklostezky se nestaví pro cyklisty, ale pro zbohatnutí těch, kteří je staví. Nejdříve se pořádně předraží a pak se o rozdíl mezi cenou a náklady šábnou. Proto tohle musí jednou skončit stejně jako skončil socialismus, který byl podobně sjetý.

4 0
možnosti
RP

Taky se při tom budování cylostezk docela lže. U nás takhle zalili betonem místní pěšinu, která tam byla odjakživa a po které vždy plno lidí chodilo a jezdilo na kole do blízkého města a prohlásili, že vytvořili novou cyklostezku. Tuším to byla i podmínka, aby na tu cyklostezku inkasovali EU dotace.

Další kus přírody byl zničen, protože místo úzké pěšiny, kolem které byl klid , kde se daly v létě sbírat ostružiny a kde bylo plno zvěře, je široká cyklostezka, vedle cyklistů určena i pro bruslaře, skateboarďáky a další městské lidi. Namístě původní klidné přírody tak bude s největší praqvděpodobností výletní zóna blízkého města, kde kvalitní příroda postupně zmizí a zůstanou jen zaprášené kopřivy a bodláky.

5 0
možnosti
RP

zalili betonem ne, vlastně vyasfaltovali.

1 0
možnosti
JP

Já vlastník "horáka" nerad jezdím po asfaltu. Lesní a polní cesty miluji. Jediné z čeho má strach, je to, že pokud neupravené cestě projede hodně cyklistů, aby ji příliš nedevastovali. Pravdou je, že asfalt je ryhlý a fyzicky nenáročný, ale polní nebo lesní cesta je pro mne to nejlepší.  Myslím si, že je to i bezpečnější, neb se po nich nedá jet tak rychle. 

Ve městech s horským profilem, jako je třeba Praha, tak tady je cyklistika problémem. Pokud nemáte vyhlídnutou rovinnou část, tak to chce mít úroveň jezdce "Tour de France", tedy už dobrou kondičku. No a pokud dáme stranou bezpečnost, tak to čuchání výfuků, asi taky nebude asi nejzdravější.  

Tedy souhlas a karma

1 1
možnosti

"Ve městech s horským profilem, jako je třeba Praha" ...člověče, v jste komik. ;-DR^

0 1
možnosti
KV

K87a14r41e20l 49V94a36l55i64š

25. 5. 2013 12:24

Pěkné fotky, ale nesouhlasím. I já, na silničním kole (protože na něm jezdím již 53 let a to i závodně) dávám zcela jednoznačně přednost stezkám mimo silnici. Jsem pak velmi rád, když je upravená. Jestli mi na upravených stezkách vadí, jsou to bruslaři.

1 2
možnosti
PH

Tak ono se to přesně popisuje těžko. Co máme, to máme. Nyní bych už asfalt nerozšiřoval. Je mi jasné, že cyklostezky využívá mnoho lidí.

1 1
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.