Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Význam počasí pochopili již dávno. Bohužel, zcela nedávno v Anglii zrušili, sice již delší dobu nepoužívaný, zákon, podle kterého meteorolog, který se třikrát spletl, tak byl popraven :-)

0 0
možnosti
FS

Díky za článek. Problémem není vlastní předpověď nebo dlouhodobý výhled ČHMI, ale jak to prezentují media, která seriozní informaci přebírají a následně deformují. Je zásadní rozdíl mezi krátodobou předpovědí, která se vytváří na základě aktuálních meteorologických dat a příslušného numerického modelu a dlouhodobým výhledem počasí, který absolutně s aktuálním počasím nesouvisí a vytváří na základě statických dat vysledovaných v minulosti. Media totiž dlouhodobý statistický výhled prezentují jako předpověď počasí a konstatují, že tak bude. To je nesmysl.    

Já osobně důvěřuji předpovědi na maximálně dva-tři dny a dlouhodobý výhled mě zajímá opravdu jen okrajově, protože vím, že v zimě většinou mrzne a v létě je většinou tepleji.

Doporučoval bych redaktorům médii, vypouštějících zaručené zprávy o předpovědi počasí na měsíc dopředu, minimálně týdenní školení u profíků. Ubude nespokojených čtenářů.

0 0
možnosti
PH

To není věc důvěřivosti v určité metodě, ale o situacích, které se ne zrovna lehce předpovídají. 5 až 10 dní není většinou problém, ale dělají potíže různé fronty s jejím rozhraním - předpověď jejího pohybu. Taková potíž nastává i během krátkodobých. Měsíční výhledy umožňují pouze orientační přehled o pravděpodobnosti, s tím, že se aktualizují podle numerického modelování.

1 0
možnosti
VH

Některé typy předpovědí uvádí i aktuální předpověď na hodiny. Ty by měly být přesné ale i v daném okamžiku se značně rozchází se skutečností. Rozdíl 5 stupňů nebo informace že je jasno a přitom lije jako z konve o serioznosti nevypovídají.

0 0
možnosti
PH

Musíte sledovat důvěryhodné předpovědi. Ve většině případech si myslím, že hodinovky jsou nesmysl. Trh s takovými vymoženostmi pokřivují meteorologii, podle mě. určitě by ale měla existovat důvěryhodná aplikace, kterou však nepoužívám. Spíš používejte to, co doporučují meteorologové.

1 0
možnosti
Foto

předpověd počasí vždy souhlasí. Jediné, co nesouhlasí, je čas a místo

4 0
možnosti
DK

Predpovidat na zacatku mesice, jak bude ve treti dekade, je naprosto zbytecne a snad si ani nevzpomenu, ze by letos nejaka takova predpoved vysla...Naopak si vzpomenu hned na nekolik situaci, kdy to bylo presne obracene...Cili otazou je, proc vubec zverejnovat neco, co skoro jiste nevyjde? To neni o nepochopeni, to je proste zbytecnost...

2 0
možnosti
PH

Ale na ty co vyšly se nevzpomenete. Zajímavé jsou grafy dole pod článkem. :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 808x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.