Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OG

O88n59d34r93a 24G61l75a44c

25. 9. 2015 13:52

Vaše pojetí liberalismu mi připadá hodně široké. Že politici nemohou zakazovat občanům? To byste zrušil jakýkoli právní systém. Podnikání je třeba bránit za jakoukoli cenu? Co kdyby si někdo objednal vraždu vaší osoby a dožadoval se státní ochrany svého podnikatele, který to má provést?

I liberál by měl respektovat, že každý má nést odpovědnost za své jednání (včetně podnikání). Jestliže mí zákazníci pravidelně po návštěvách v mém podniku zničí to a to, je nabíledni, že s tím mám co do činění.

Tvrdíte, že závislí lidé jsou svobodní jedinci - to je dobrý vtip. Něco jako "tento mrtvý pes je živý".

0 0
možnosti
PH

Myslím si, že Vám unikla poenta toho článku. Liberalismus je třeba podávat ze široka, protože se různě dělí. Politici samozřejmě zakazovat mohou, nepsal jsem, že nemohou. V liberálním prostředí musí existovat pravidla a zákony. O tom jsem nepsal, to je samozřejmost. To jsem nekritizoval, to je v pořádku. Podle Vás nejsou závislí hráči na automatech svobodní lidé, kteří se rozhodli sami, a kteří sami za sebe nesou odpovědnost?

0 0
možnosti

A co když lidi nechtějí liberální politiku ale chtějí konzervativní politiku? ;-D

Kladu si otázku proč by politika měla být liberální když lidi v danou chvíli o liberalismus nestojí.;-D;-D

1 0
možnosti
PH

To není tak, jak píšete. Liberalismus je přirozenost a je to prostředí všude kolem Vás, tudíž samozřejmě, že lidé o liberalismus stojí, jenom jde o širší souvislosti s politickou návazností. O to nemají zájem, protože je to někdo neučí. A konzervatismus je založen na liberálním principu, i tam se pojednává o svobodě a odpovědnosti. Konzervatismus je v kontextu s tímto článkem v podstatě to samé jako liberalismus. To že nějaký konzervativec nesouhlasí s hazardem, je to tím, že odbočil k jinam. I konzervativec by měl chránit majetek a svobodu jednotlivce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.